ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 14 elokuu 2004 03:00

RoPS:n sunnuntaivieras Jaro pakkovoiton edessä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Pietarsaaren Jaro saapuu RoPS:n sunnuntaivieraaksi Rovaniemen Keskuskentälle. Pietarsaarelaisilla ei ole juuri varaa hävitä tätä ottelua, tai pian karsijan paikalta ei ole enää poispääsyä.

577529
Britti Stuart Douglas on osoittautumassa RoPS:lle kelpo vahvistukseksi. Kolme maalia kuudesta ottelusta on hyvä alku.
Myös RoPS:n kannalta pisteet olisivat erityisen arvokkaita, sillä voitolla joukkue tekisi lisää eroa häntäpäähän.

Jaro on kyennyt napsimaan ajoittain pisteitä kotikentällään, mutta vieraissa peli on tulosten valossa ollut läpi kauden umpisurkeaa. Saldona on yhdeksän tappiota maalierolla 5-23. Kurssi ei ole merkittävästi kääntynyt Hannu Tourun tultua valmentajaksi kesken kauden.

Tilastoja tarkastellessa Jarolle ei voi antaa suuria toiveita reissulleen, mutta kaikki putket katkeavat joskus, kuten HJK:lle kävi torstaina.

RoPS on noussut kohisten liigajumbon paikalta kolme sijaa ylöspäin. Jaron pistepussi on paisunut vaisummin ja se on karsijan paikalla 11 pisteellään ja eroa Jazziin on kuusi pistettä. Toki Jarolla on yksi peli porilaisia ja kaksi rovaniemeläisiä vähemmän pelattuna.

RoPS:lla on suurelta osin samanlainen kotitilasto kuin Jarolla. RoPS on pelannut yhden ottelun enemmän kotikentällä, mikä on päättynyt tasan. Muutoin voitot, tasapelit ja tappiot ovat lukumäärältään samat.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Pietarsaaressa. Tuolloin RoPS oli parempi luvuin 2-1. Se oli myös rovaniemeläisten kauden ensimmäinen voitto.

Stuart Douglas nousi jakamaan RoPS:n sisäisen maalipörssin ykköspaikan Zeddy Sailetin kanssa tehtyään molemmat maalit torstain ottelussa MyPaa vastaan. Brittivahvistus on esittänyt piristymisen merkkejä myös tehojen puolesta, joten hänestä lienee vielä paljon iloa Rovaniemellä. Jaron parhaat maalintekijät ovat neljän osuman miehet Fredrik Svanbäck ja Vesa Vasara.

Mikäli Jaro mielii pisteitä Rovaniemeltä - mitä se todellakin tarvitsee - pietarsaarelaisten on puolustettava tarkasti RoPS:n erikoistilanteet. Ennen MyPa-ottelua joukkue oli tehnyt peräti 39 prosenttia maaleistaan erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista.

Jarolle kaksi tuoretta takaiskua

Jalkapalloliigan häntäpäässä kamppaileva Jaro koki kaksi takaiskua perjantaina. Ensin Roman Eremenko loukkasi itsensä polkupyöräonnettomuudessa ja myöhemmin harjoituksissa Niko Kallioloski venäytti takareitensä.

Läpimurtoaan Jaron ykkösmiehistöön tekevän Eremenkon, 17, polkupyörästä irtosi koulumatkalla etupyörä ja nuorukainen kaatui sen verran hurjasti, että katkaisi kylkiluunsa.

Toppari Kalliokoski, 22, puolestaan venäytti takareitensä, kun hänen jalkansa jäi kiinni maalitolppaan harjoituksissa. Kalliokosken vamma selviää tarkemmissa tutkimuksissa maanantaina, mutta molempien pelätään olevan sivussa viikkoja.

RoPS:n riveistä Laszlo Fekete ja Zoran Bogesic olivat sivussa vielä MyPa-ottelusta, mutta heidän oletetaan olevan kunnossa jo sunnuntaina.

Arvioidut kokoonpanot RoPS-Jaro-otteluun (su klo 18.30):

RoPS: Wallen, Mandic, Djuric, Kuusela, Jalava, Kerenyi, Godar, Douglas, Lehtonen, Majava, Saileti.

FF Jaro: Fredrikson, Storbacka, Hevonkorpi, Männikkö, Svanbäck, Wargh, Venäläinen, Eremenko, Kalliokoski, Ginev, Verno.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1091 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309