perjantai, 13 elokuu 2004 03:00

Douglas RoPS:n räväkkä ratkaisija

Rovaniemen Palloseura otti kauden toisen vierasvoittonsa eilen Myllykoskella, kun se kukisti Stuart Douglasin kahdella maalilla voittovireessä pitkään olleen Myllykosken Pallon. Loppunumerot 1-2 (0-1) kertovat taas siitä, että kotijoukkue oli tehoton ja vieraat pystyivät hyödyntämään tilanteet hyvin.

757360
Kaksi maalia iskenyt Stuart Douglas (toinen oik.) ja Zeddy Saileti olivat RoPS:n parhaimmistoa kauden toista vierasvoittoa haettaessa. MyPan kaatumista tuulettamassa myös Panu Kuusela ja Matti Hiukka.
Rovaniemi aloitti ottelun yllättävästi. Kaksi kärkeä yllätti kotijoukkueen, joka parin minuutin alkupainostuksen jälkeen koki takaiskun.

RoPS teki vastahyökkäyksen ja Panu Kuuselan pitkä syöttö maalin edustalle vasemmalta laidalta tavoitti Douglasin, eikä MyPan puolustus pysynyt tässä tilanteessa mukana. Aikaa oli kulunut kolme minuuttia.

Toisella jaksolla MyPa aloitti vahvasti, mutta Niklas Tarvajärven laukaukset menivät ohi tai sitten vieraiden maalivahti Ville Wallenin käsien kautta kulmaksi. Sitten 63. minuutilla Tarvajärvi antoi oikealta keskityksen, jonka vapaaksi keskustassa jäänyt Saku Puhakainen pukkasi vaivatta verkon perille.

Mutta pitkään eivät kotijoukkueen kannattajat saaneet tasatilanteesta iloita, sillä vain parisen minuuttia myöhemmin Douglas oli taas asialla. Nyt Juha Majava antoi puolikentästä vapaapotkun maalille, Douglas teki tilaa itselleen ja käytti MyPan puolustuksen torkahduksen hyväkseen. Johtomaali oli selviö.

MyPa makea voittaa kotonaan

Tämän jälkeen peli muuttuikin sitten lähinnä potkimiseksi. MyPa yritti pitkillä palloilla luoda tilanteita ja RoPS siirteli pallot yli sivurajan. Majava pääsi vielä kunnostautumaan, kun hän torjui maalilinjalta pallon väljemmille vesille.

- Tämä oli meiltä vasta toinen vierasvoitto ja se maistuu todella hyvältä. Varsinkin kun se tulee Myllykoskella, jossa kotijoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi, totesi ensimmäisen maalin syöttänyt Panu Kuusela.

Valmentaja Mika Lumijärvi taasen oli iloinen ensimmäisestä hänen kautensa vierasvoitosta, joka tuli hyvän taktisen muutoksen tuloksena. RoPS tuli kahdella kärjellä, mikä sotki MyPan pelaamista. Sen sijaan vastahyökkäyksiin, joita RoPS viljeli paljon ja jotka olivat vaarallisia, MyPa osasi kyllä varautua.

- Nämä olivat meille tärkeät pisteet. Kun tavoitteenamme on ennen kaikkea sarjapaikan säilyttäminen, tämä auttaa siinä asiassa meitä eteenpäin melkoisesti, totesi valmentaja Mika Lumijärvi.

Mäkelä murehti tehottomuutta

MyPan puolella tietenkin harmiteltiin tappiota, joka katkaisi hyvän putken. Pitkä tauko tuli joukkueelle pahaan paikkaan.

- Meidän pelimme oli tehotonta. Jos vastustajalla on kolme maalilaukausta ja kaksi menee sisään ja meillä kahdeksasta vain yksi, voi tehottomuudesta puhua. Kyllä noista paikoista, joita loimme, olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja, totesi MyPan valmentaja Ilkka Mäkelä.

Rovaniemen pelintekijä oli Zeddy Saileti. Hän pääsi varsin vapaasti huseeraamaan kärjen takana ja oli vaarallinen myös laukauksissaan. Stuart Douglas on tuonut piristystä joukkueen esityksiin, on juuri kaivattu vahvistus. Hän pystyy pitämään palloa hallussaan ja röyhkeydellä on alati vaarallinen vastustajan maalilla.

Tässä ottelussa kunnostautui myös maalivahti Ville Wallen, joka muutaman kerran torjui näyttävästi, eikä tehdylle maalille voinut mitään. Taas mukana ollut Slavko Mandic pelasi hyvän topparipelin.

Kotijoukkueesta kannattaa mainita vain Niklas Tarvajärvi.