ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 06 elokuu 2004 03:00

TP-47 katkaisi RoPSin kotipelien voittoputken

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja TP-47 kohtasivat tällä kaudella kolmannen kerran. Nyt tuloksena oli 1–1 -tasapeli.

538468
Zeddy Saileti (kesk.) oli kotijoukkueen paras pelaaja.TP-47:n tuorein vahvistus Denis Volodin (vas.) pelasi myös hyvän ottelun.Tilannetta seuraa myös TP-47:n Pekka Kainu.
Kevätkierroksella Tornio voitti kotonaan. Cup-ottelussa puolestaan RoPS kaatoi paikallisvastustajansa. Eli tässä valossa joukkueiden puntit ovat tasan. Mutta sarjataulukossa TP-47 porskuttaa yhdeksän pistettä rovaniemeläisten yläpuolella, minkä vuoksi Lapin jalkapalloherruuden voi sanoa olevan tavallaan rajakaupungissa.

Loistavassa säässä pelattu peli ei ollut mikään titaanien kamppailu. Se nousi tasoltaan korkeintaan keskinkertaiseksi, sillä pitkien kaaripallojen lähettämisellä pienille kärkimiehille harvoin tehdään tulosta. Hetkittäin kuitenkin kentällä oli maaotteluhenkeä. Tilanteisiin mentiin surutta, mikä aiheutti paljon pelikatkoja.

Tasapelissä tappion maku

RoPSille jäi tasapelistä tappion maku, vaikka se nousi maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Pelin hallinta etenkin ensi jaksolla oli lähes täydellisesti kotijoukkueella. Palloa ei kuitenkaan saatu hyvistäkään paikoista Aleksandr Mitshukin vartioimaan vierasmaaliin. Jakson loppupuolella alkoi myös TP-47 hyökätä ja saikin Keijo Huuskon pyöritysten ja syöttöjen ansiosta pari maukasta tilannetta. Molemmat tilanteet tulivat Jarno Tenkulalle. Hänen vetonsa menivät maalin ohi ja toisen torjui maalivahti Ville Wallén, joka oli estänyt hieman aikaisemmin Tenkulan tuikkauksen menon maaliin jaloillaan.

Rovaniemeläistä lähimpänä onnistumista olivat avausjaksolla Zoran Bokesic ja Petri Lehtonen. Bokesic hukkasi avopaikassa Mika Hänniseltä saamansa pallon säärisuojan kautta muille maille. Lehtosen kaukolaukaus puolestaan meni Mitshukin torjumana kulmapotkuksi.

Karmea virhe

Vierasjoukkueen maalia edelsi karmea virhe kotijoukkueen alakerrassa. Toista otteluaan pelannut Dalibor Djuric veti puhtaan hutipotkun, minkä seurauksena tilanteeseen kiiruhtanut Jaakko Isteri pääsi yksin läpi. Isterin tarkka sijoitus takanurkkaan oli hänelle kauden viides maali. RoPS sai maalinsa myös pienoisena lahjana. Muuten virheettömän pelin pelannut Mitshuk nyrkkeili Zoran Bokesicin ahdistamana Stuart Douglasin keskityksen Zeddy Sailetin jalkoihin. Hän asetti palloa hieman ja tempaisi sen vastustamattomasti maalin kattoon noin viiden metrin etäisyydeltä maalista.

Tornio taistelee

Vaikka TP oli enimmän osaa pelistä jyrän alla, se taisteli uhrautuvasti. Joukkueen puolustuksesta ei löydy nimimiehiä, mutta kovin vaikea sen ohittaminen on. Alakerran varmin oli vasen puolustaja Zoran Peic. Yllättävän hyvin liigan tuntemattomin topparikaksikko Sakari Hiukka-Ilja Fomitshev pärjäsivät RoPS:n hyökkääjien kanssa. Jos rovaniemeläistä olisi löytynyt keskikentältä joku, joka olisi osannut antaa Stuart Douglasille pallon maata myöten jalkaan tai täyteen vauhtiin linjan taakse, maalilukemat olisivat olleet aivan muuta.

Kotijoukkueen alakerrasta puuttui pelikieltoinen Slavko Mandic. Hänen paikkansa otti Djuric, jolle sattui yksi, mutta sitäkin ratkaisevampi virhe. Kotijoukkueen paras oli keskikentän Zeddy Saileti, joka pääsi kerran jatkamaan Mika Hännisen vapaapotkusta. Maalivahti Mitshuk kuitenkin oli jälleen pallon tiellä.

RoPS:n valmentaja Mika Lumijärvi harmitteli aiheesta omien heikkoa erikoistilanteiden pelaamista.
– Minulle on täysi mysteeri, ettemme osanneet hyödyntää selvää pituusylivoimaamme. Meitä pienemmät vastustajat halusivat voittaa ne pallot, manasi Lumijärvi, jonka mielestä oli käsittämätöntä ettei vapaapotkua saatu nousemaan.
– Ne menivät poikkeuksetta ensimmäiseen vastustajaan, sanoi Lumijärvi, joka löysi lopulta pelistä hyvääkin.
– Nousimme tappitilanteesta tasoihin.

Tornion manageri Kari Vaalto maalaili tapansa mukaan pitkään pelin tapahtumia.
– Olimme kiinni kolmessa pisteessä. Meiltä puuttuu edelleen vierasvoitto. Kokonaisuutena olen tyytyväinen, että saimme vieraspisteen, selvitti Vaalto, jolta sai kehut joukkueen uusi mies.
– Denis Volodin on monipuolinen pelaaja, jota voi käyttää topparin tontilta aina kärkimieheksi asti, Vaalto kiitteli.

Janne Turunen
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 825 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309