ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 02 elokuu 2004 03:00

RoPS voittoputkessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Nyt Tampere United liittyi HJK:n ja Allianssin pisteettömänä napapiiriltä lähteneiden porukoiden joukkoon. Kotijoukkueen Tampereen Unitedista ottaman puhtaan 2-0 (1-0) -voiton jälkeen ilmassa onkin jo selvät varoitusmerkit liigan muille joukkueille. Tässähän tulevat väistämättä mieleen 1980-luvun ”moskovalaisajat”.

438885 Kotijoukkueen voiton pääarkkitehteinä kunnostautuivat tällä kertaa keskikentän Zeddy Saileti ja Mika Hänninen. Etenkin Saileti on löytänyt uuden kevään. Mies pelaa jo yhdettätoista kauttaan napapiirillä ja kirmaa edelleen kuin nuori varsa. Zeddy on aina ollut - ja on edelleen - pelikenttien taiteilija ja älykkö. Nyt hänen peliinsä on tullut uusi ilme: hän peittää hyvin vastustajan laukauksia ja auttaa muutenkin puolustusta. Kun hän ehtii keskikentältä toisinaan myös kärkeen päättämään hyökkäyksistä, ei yhdeltä mieheltä voi enempää vaatia.

Tässäkin pelissä oli lähellä, ettei Sailetin nimeä nähty maalintekijäluettelossa. Pusku Mika Hännisen tarjoilemasta pallosta meni kuitenkin Tampereen maalivahdin Mikko Kavenin syliin.

Vastikään varusmiespalvelukseen astunut Mika Hänninen puolestaan on saanut entistä enemmän vastuuta. Sen hän on kantanut esimerkillisen hyvin. Hän on ilman muuta yksi joukkueensa taitavimpia ja nopeimmista pelaajia, joka hallitsee myös erikoistilanteet. Oivallisimpana esimerkkinä oli rangaistuspotkun toimittaminen maalivahti Mikko Kavenin taakse 0-0 -tilanteessa. Kun tähän lisätään vielä hyvät kulma- ja vapaapotkut, on seuran johdon syytä ruveta tarjoamaan hänelle jatkosopimusta.

Paketti kasassa

RoPS näyttääkin viimein saaneen ”pakettinsa” kasaan. Puolustus pitää ja maaleja ropisee tasaiseen tahtiin vastustajan päätyyn. Nyt ei ryhmälle tule enää paniikkikohtauksia ja emämöhläyksiä alkukauden malliin.

- Meillä on ollut viime peleissä ihan erilainen meininki. Olemme saaneet itseluottamuksen takaisin ja nyt tuntuu tosi hyvältä pelata, selvitti Mika Hänninen, jonka mielestä armeija on jo hieman vaikuttanut häneen.

Menestyksen myötä pelaajien kasvoille on palannut hymy ja iloisuus, mikä näkyy taisteluna kentällä. vastustajalle ei anneta mitään ilmaiseksi ja kaveria autetaan. Jos otteet jatkuvat vähänkin samanlaisina, ei rovaniemeläisillä ole liigapaikkansa suhteen mitään hätää.

Pelejä on kuitenkin paljon jäljellä. Suhdanteet saattavat vielä muuttua moneenkin kertaan. Nyt on kuitenkin hyvä lasketella ja nauttia täysillä, kun peli kulkee ja henki on hyvä.

Douglas on nopea

RoPSin voiton sinetöineen toisen maalin viimeisteli Stuart Douglas, jolle Saileti käänsi puolustuksen purkupallon puolikenttään. Nopea haltuunotto, harhautus ja kilpajuoksu Mikko Kavenin maalille vieraspuolustuksen kanssa päättyi rovaniemeläisten toiseen maaliin. Mitäpä tästä voi muuta päätellä kuin, että nopea britti. Jättihän hän vastustajansa pallon kanssa juostessaan.

Vieraiden toisen jakson painostus valui hukkaan. Vaikka tamperelaiset palloa pitivät rovaniemeläispuoliskolla hallussaan, vaarallisia tilanteita heillä ei siunaantunut. Lähimpänä onnistumista oli Sakari Saarinan, joka sai pallon lahjana Dalibor Duricin kantapäästä. Saarisen laukaus meni kuitenkin hieman ohi takatolpan. Tehottoman vierasjoukkueen parhaat olivat Antti Pohja, Jarkko Wiss ja alakerran Janne Räsänen.

Janne Turunen
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 666 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309