ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 31 heinäkuu 2004 03:00

Kärkikastiin kurkottava Tampere napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran ja Tampere Unitedin Jalkapalloliigan kohtaamisessa sunnuntaina keskuskentällä klo 18.30 ovat pisteet tarpeen molemmille joukkueille. RoPS haluaa säilyttää paikkansa karsinta- ja putoamisviivan paremmalla puolella. United puolestaan mielii pysyä mukana kärkikahinassa.

448132
RoPS on pelannut Mika Lumijärven (oik.) komennossa pirteästi kotikentällä. Sunnuntaina on vastassa liigataulukossa kolmanneksi noussut Tampere United.
TamU:lla on rästipelien turvin mahdollisuus nousta pisteen päähän Hakasta. Kun Intertoto cupin pelit ovat Tampereen osalta taakse jäänyttä historiaa, niin liigapeleihin riittää energiaa ja motivaatiota.

Tämä nähtiin torstaina, kun eurourakkansa päättänyt United nuiji Jazzin Tampereella maalein 6-0.

Jazz-ottelussa United oli tehokas laajalla rintamalla, ja useampi pelaaja sai hyviä onnistumisia alle. Maalinteossa kunnostautuivat kahdesti sekä Jarkko Wiss että Mika Lahtinen. Myös Antti Pohja maalasi kuukauden kuivan jakson päätteeksi. Ottelun avausosuman iski Sakari Saarinen, ja vaihdosta peliin tullut Toni Junnila antoi kaksi maukasta maalisyöttöä.

Edellisten lisäksi penkiltä löytyy vielä 21-vuotiaiden maajoukkueessakin esiintynyt Antti Hynynen, joka pääsi hiljattain armeijasta siviiliin ja pystyy nyt keskittymään harjoitteluun taas täysillä.

- Olemme menneet peli kerrallaan, ja niin jatkamme tästä eteenpäinkin. Torstai-iltaan asti ajatukset olivat Jazz-pelissä, ja nyt vasta mietimme tulevaa. Sen nyt tietää joka tapauksessa, että Rovaniemen reissut ovat aina vaikeita.

- Kotikentällään RoPS on vahvimmillaan ja apunaan sillä on innostuessaan vielä äänekäs kotiyleisökin. Muutoksetkin tuovat usein ainakin hetkellisen piristyksen joukkueelle, United-luotsi Ari Hjelm toteaa.

Hyvä putki kotikentällä

RoPS on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan vain yhden, vieraskentällä Hakaa vastaan. Heinäkuun kotiotteluista oli Mika Lumijärven komennossa saldona kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Viimeksi rovaniemeläisten kotikentän vahvuuden sai kokea mestariehdokas Allianssi, joka kävi häviämässä pohjoisen pojille niukasti 1-0.

Tuon pelin jälkeen RoPS teki loppukauden mittaisen sopimuksen brittihyökkääjä Stuart Douglasin kanssa. Sunnuntaina kentällä saatetaan nähdä jälleen myös uusi kasvo, sillä tiettävästi RoPS on kokeilemassa myös uutta serbitopparia. Napapiirin ylpeys kansainvälistyy siis entisestään.

Toukokuun lopulla Tampere pyöritti Antti Pohjan hattutempun ansiosta leveän 5-1 -voiton, mutta sunnuntaina maalit saattavat olla tiukassa. Sen verran tarkkaa peliä on luvassa puolin ja toisin. RoPSin alakerta on tiivistynyt alkukesän päivistä huomattavasti.

Duricin debytointi vielä epävarmaa

RoPSin uusista miehistä Stuart Douglas ottanee kärkimiehen paikan, mutta serbitoppari Dalibor Duricin debytointi heti avauspelissään on vielä epävarmaa. Duric on ollut mukana vasta parissa harjoituksessa ja kun mies ei puhu kuin muutaman yksittäisen sanan englantia, niin olisi melkoinen riski heittää mies heti kylmiltään avaukseen.

Kaiken lisäksi RoPSin nykyinen topparipari Mandic - Jalava on löytänyt viime peleissä hyvin toisensa, ja yhteispeli toimii.

- Duric näyttää hyvältä hankinnalta ja tuo varmasti kaivattua kilpailua puolustuslinjan pelipaikkoihin. Hän on käyttökelpoinen mies myös keskikentän varmistavan pelaajan paikalle.

- Katsotaan nyt rauhassa, mikä rooli hänelle löytyy. Edessä on tiukka viiden pelin rypäs kahden viikon sisään, joten miehiä kyllä tarvitaan, RoPS-luotsi Lumijärvi tuumi.

RoPSin vahvuudesta ovat varmuudella sivussa akillesjännevammaa paranteleva Matti Kilpelä, jonka koko loppukausi saattaa olla vaarassa. Dejan Godarin korttitili tuli viimeksi täyteen ja mies sovittaa pelikieltonsa Tampere-pelissä.

Lisäksi Juha Majavan ja Zoran Bogesicin pelaaminen on epävarmaa. Majavaa vaivaa nilkka ja Bogesicin akilles aristaa. Molempien pelikunto tarkentuu vasta sunnuntain aamulämmittelyssä.

Unitedin sairaslista on lyhentynyt yhden miehen mittaiseksi. Pasi Salmelan polvivamma pitänee miehen edelleen sivussa kokoonpanosta. Henri Scheweleff pelasi ensimmäiset minuuttinsa loukkaantumisensa jälkeen torstaina, joten Hjelmillä on vaihtoehtoja hyökkäysryhmityksen suhteen.

Kokoonpanot:

Rovaniemen Palloseura: 1) Marijanovic Ratko, 2) Kuusela Panu, 3) Jalava Petri, 4) Kilpelä Matti, 5) Lehtonen Petri, 6) Kerenyi Norbert, 7) Douglas Stuart, 8) Godar Dejan, 9) Saileti Zeddy, 10) Fekete Laszlo, 11) Majava Juha, 12) Wallen Ville, 14) Koivisto Jarno, 15) Bogesic Zoran, 16) Syväjärvi Ville, 17) Kutila Matti, 18) Peura Antti, 19) Hänninen Mika, 20) Hiukka Matti, 21) Ylipaavalniemi Ville, 22) Gröhn Mika, 23) Mandic Slavko, 27) Duric Dalibor. Valmentaja Mika Lumijärvi.

Tampere United: 1) Kavén Mikko, 2) Salmela Pasi, 5) OJanperä Antti, 6) Kuoppala Jussi, 7) Sipiläinen Mika, 8) Lahtinen Mika, 9) Hynynen Antti, 10) Pohja Antti, 11) Savolainen Jussi-Pekka, 12) Hilander Mika, 13) Saarinen Sakari, 14) Wiss Jarkko, 15) Heinänen Petri, 16) Sainio Kari, 18) Junnila Toni, 19) Aho Heikki, 20) Scheweleff Henri, 21) Räsänen Janne, 22) Westerholm Erik, 23) Hyyhönen Mikko-Ville. Valmentaja Ari Hjelm.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1325 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309