ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 23 heinäkuu 2004 03:00

RoPS sai Douglasista hyökkääjän

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran brittikokelas Stuart Douglas pelasi itselleen jatkosopimuksen torstaina, kun RoPS selätti tärkeässä Jalkapalloliigan kotiottelussa liigacupin mestarin AC Allianssin Vantaalta. Douglas pohjusti painimisellaan isäntien 1-0 (0-0) voiton, joka syntyi rangaistuspotkusta.

923192
RoPSin englantilainen testihyökkääjä Stuart Douglas palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Allianssin toinen toppari Heikki Haara (oik.) paini britin kanssa sillä seurauksella, että RoPS sai rangaistuspotkun. Se ratkaisi lopulta koko ottelun. Kuvassa tilannetta tarkkailee RoPSin keskikenttämies Zeddy Saileti.

Ottelukellon viisarit näyttivät 66. minuuttia kun Rovaniemen ottelu näki ratkaisun. Allianssin toinen toppari Heikki Haara veti Douglasin nurmeen jalkapallosääntöjen vastaisesti ja erotuomari Mika Peltola näytti rangaistuspilkkua. Samalla Haara sai varoituksen. Pallon veti sivuverkkoon Dejan Godar, 1-0. Maalivahti Henri Sillanpää aavisti oikeaan nurkkaan, mutta ei saanut käsiään tielle.

Upeassa kesäillassa ei tilanteilla juuri herkuteltu. RoPSin toiseksi paras paikka oli avausjaksolla, kun Douglas pelasi Zeddy Sailetin tekopaikkaan. Tuon vedon Sillanpää poimi varmasti.

Allianssin ylivoimaisesti paras paikka oli avausjakson viimeisellä minuutilla. Adriano ja Dritan Stafsula pelasivat Justus Vanjanteen laukaisupaikkaan, mutta veto meni karkeasti tyhjän yli.

”Loistavaa painimista”

Englannin liigan II divisioonan Bostonista Rovaniemelle tullut 26-vuotias Douglas oli ärhäkkäliikkeinen hyökkääjä, joka käytti torstain näyttöpaikkansa hyväksi.

- Meillä on ollut valmis sopimus Douglasin kanssa ja nyt optio-osa käytetään hyväksi. Hän pelaa meillä loppukauden, vahvisti RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Valmentaja Mika Lumijärvi oli myös tyytyväinen näkemäänsä.

- Douglas paini loistavasti kahden topparin välissä, suojasi palloa hyvin ja pystyi pidentämään meidän hyökkäyksiä. Ei tuon tyyppistä kaveria ole Rovaniemellä tällä kaudella nähty.

Hyökkääjän löytyminen oli tärkeää koko joukkueelle, sillä maalintekijöistä tai tilanteiden tekijöistä hyökkäysrivistössä on ollut huutava pula.

Serbitoppari tulee ensi viikolla

Kun RoPS jatkaa kauttaan elokuun 1. päivänä kotiottelulla Tampere Unitedia vastaan, on joukkueessa myös uusi toppari. Dejan Godarin, Slavko Mandicin ja Zoran Bogesicin mukana vajaan viikon lomalta tulee myös 186-senttinen, 29-vuotias serbitoppari.

- Miehestä tehty video oli ainakin vakuuttava. Hän tulee meille kuukauden testisopimuksella. Jatkokuviot katsotaan elokuun lopulla, Kiistala kertoi.

Uudet voimat ovat tarpeen, sillä RoPSin sairaslistalla on tällä erää peräti seitsemän miestä. Lisäksi Godarilta täyttyi eilen varoitustili.

- Tauko tulee meidän kannalta hyvään aikaan, Mika Lumijärvi tuumi.

”Vain lopputulos ratkaisee”

RoPSin silmiä hivelevät kuviot olivat torstaina keskuskentällä vähissä.

- Tämä oli joukkueelta taisteluvoitto. Näkökysymys on tällä hetkellä toisarvoinen asia. Nyt ratkaisee vain lopputulos, reivasi Lumijärvi.

Pelillisesti jäi vielä toivomisen varaa.

- Tässä ottelussa taisi tulla molemmille joukkueille harhasyöttöennätys. Harmi, että ne sattuvat meillä yhä samoille kavereille.

Allianssin valmentaja Ari Tiittanen myönsi RoPSin vaikeuttaneen tuntuvasti heidän hyökkäyspeliään. Ottelun ratkaisusta hän oli kuitenkin toista mieltä kuin tuomari.

- Rankkari oli helpon oloinen eikä sopinut ottelun kuvaan. Ottelussa annettiin painia, muttei tuossa tilanteessa, harmitteli Tiittanen.

Rovaniemellä koettiin torstaina sellainenkin harvinaisuus, että yleisö (1694) innostui kannustamaan omaa joukkuettaan.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1271 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309