ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 22 heinäkuu 2004 03:00

Allianssi eurokentiltä napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS hakee jatkoa hyville kotipeleilleen, kun kärkisijoja tavoitteleva Allianssi tulee napapiirille. Jalkapalloliigan ottelu alkaa keskuskentällä klo 18.30.

948348
Allianssin valmentaja Ari Tiittanen pitää RoPSia vaikeana vastustajana.

Kevätkierroksella joukkueet pelasivat tasaisen taiston, joka päättyi niukasti Allianssille 1-0.

RoPSilla on edessä kolmen kotipelin putki (Allianssi, Tampere, Tornio), ja joukkue elää syksyn taistoja ajatellen ratkaisevia hetkiä.

Rovaniemeläiset ovat päässeet Lumijärven komennossa alkukauden ailahteluista ja jonkinlaisesta haluttomuudestakin eroon.

Koko joukkueen ilme on kirkastunut monta pykälää ja vaikka tappioita välistä tuleekin, niin fiilikset ovat harjoituksissa korkealla ja pelaajien itseluottamus on kasvanut silmin nähden.

Edellinen peli Valkeakoskella osoitti, että puolustuspeli alkaa olla uomissaan.

Haka onnistui vain kerran, vaikka paine oli välistä RoPSin maalilla aikamoinen. RoPS ei kuitenkaan keskittynyt pelkästään puolustamiseen, ja pelin loppuhetkillä jopa tasoitus oli lähellä, mutta Zoran Bogesic tuhli kaksikin avopaikkaa suoraan Hakan veskarin ulottuville.

- Niitä tilanteita on turha harmitella.

Ne on kuitenkin syytä nostaa esiin positiivisessa mielessä, eli joukkue jaksaa nyt taistella loppuun asti. Allianssin pelityyli on tietyllä tapaa meille sopiva ja pelistä tulee varmasti viihdyttävä.

Allianssi pelaa varsin suoraviivaista peliä eikä palloa turhaan hierota keskialueella, Lumijärvi tuumii.

Douglasilla näytön paikka

RoPSissa koeajalla oleva brittihyökkääjä Stuart Douglas pelasi Valkeakoskella parikymmentä minuuttia. Harjoituksissa mies on väläytellyt maalintekotaitoaan ja todennäköisesti Douglas saanee paikan avausmiehistössä. Lopullinen ratkaisu jää kuitenkin pelipäivän aamutreeneihin.

- Douglasilla on näytön paikka ja vaikea niitä on vaihtopenkiltä antaa, Lumijärvi sanoo.

Sivussa on edelleen Panu Kuusela, joka toosin palannee vahvuuteen jo seuraavaan Tampere-peliin. Matti Kilpelän akillesvamma vaatii sen sijaan vielä useamman viikon levon. Petri Jalavalla, Juha Majavalla ja Jarno Koivistolla on pikkuvaivoja, mutta Lumijärven arvion mukaan kaikki ovat torstaina pelikunnossa.

Allianssilta puuttuu monta avainpelaajaa

Liigacupin mestarilla Allianssilla on liuta avainpelaajia poissa pohjoisen matkalta.

- Meillä on pienten loukkaantumisten kanssa vähän ongelmia. Monella kaverilla on pikku kolhuja, ja varmuudella sivussa ovat Janne Moilanen, Heikki Pulkkinen, Chris Cleaver ja Peter Sampo. Saamme kuitenkin varmasti iskukykyisen miehistön torstain aamukoneeseen, päävalmentaja Ari Tiittanen kertoo.

Mikäli kuntoutumisennusteet pitävät paikkansa, niin ainakin Sampo ja Cleaver pystyvät palaamaan harjoitusvahvuuteen jo ensi viikolla.

Lyhyt tauko Belfastin-matkan jälkeen oli päävalmentajan mielestä tervetullut.

- Viikonlopun lepo teki meille hyvää, vaikka se hieman alkuviikosta veikin terävyyttä. Matka Pohjois-Irlantiin oli kuitenkin sen verran rankka, että tarvitsimme muutaman päivän huilin.

Tiittanen: ”Vaikea matka pohjoiseen”

Tiittanen povaa Allianssille vaikeaa matkaa pohjoiseen:

- Ensimmäinen ottelu voitettiin kotona 1-0 tiukan taistelun jälkeen. RoPSin tiivistyneet otteet lupaavatkin kovaa vierasottelua.

- Rovaniemen reissu tekee meille hyvää, sillä Euroopan kenttien humusta pitää palata nopeasti maan pinnalle. Pohjoisessa on käynyt moni porukka rypemässä, mikä täytyy pitää mielessä. Toivottavasti meille ei tule keskittymisvaikeuksia tässä UEFA cupin välissä. Ammattilaispelaajien pitää pystyä kuitenkin keskittymään jokaiseen peliin täysillä.

Allianssi pelaa UEFA-cupin 1. karsintakierroksen 2. osaottelun Glentorania vastaan kotikentällä ensi viikon torstaina. 1. osaottelu päättyi 2-2 tasapeliin.

Kokoonpanot:

RoPS: 1 Ratko Marijanovic, 2 Panu Kuusela, 3 Petri Jalava, 5 Petri Lehtonen, 6 Norbert Kerenyi, 7 Stuart Douglas, 8 Dejan Godar 9 Zeddy Saileti, 10 Laszlo Fekete, 11 Juha Majava, 12 Ville Wallen, 14 Jarno Koivisto, 15 Zoran Bogesic, 16 Ville Syväjärvi, 17 Matti Kutila, 18 Antti Peura, 19 Miika Hänninen, 20 Matti Hiukka, 22 Mika Gröhn, 23 Slavko Mandic. Valmentaja Mika Lumijärvi.

 

Allianssi: 1 Henri Sillanpää, 2 Janne Moilanen, 3 Pasi Solehmainen, 4 Jarno Tuunainen, 5 Ari-Pekka Roiko, 6 Heikki Haara, 7 Mikko Simula, 8 Timo Marjamaa, 9 Justus Vajanne, 11 Peter Sampo, 12 Oscar Forström, 13 Jani Sarajärvi, 14 Chris Cleaver, 15 Dritan Stafsula, 17 Aleksandr Lindberg, 18 Jon Ahlberg, 19 Tommi Peltonen, 20 Hermanni Vuorinen, 21 Tomi Maanoja, 22 Risto Ojanen, 23 Niklas Heiman, 25 Marco Matrone, 30 Adriano, 35 Rami Rantanen. Valmentaja: Ari Tiittanen.

Tuomarit: Mika Peltola, Espoo. Avustavat tuomarit: Klaus Kulju, Haaparanta ja Petri Tarkiainen, Keminmaa.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1297 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309