torstai, 15 heinäkuu 2004 03:00

RoPSin kiri vähää vaille voitokas

Rovaniemen Palloseuran kirivaihde puri viittä vaille hyvin keskiviikkoillan ”kuuden pisteen” liigakohtaamisessa FC Hämeenlinnaa vastaan. RoPS oli tappiolla kotiottelussa 77 minuuttia, johti kamppailua kolme minuuttia, mutta sai lopulta tyytyä 2-2 (0-1) tasapeliin kevätkierroksen Hämeenlinnan kohtaamisen tapaan.

653532
RoPS-kapteeni Petri Jalava teki kauden avausmaalinsa Hämeenlinnan verkkoon nurmella maaten. Maalivahti Tuomas Peltonen ei ehdi enää pallon tielle. Varmistamassa Zoran Bogesic ja Matti Hiukka

121348

Pelissä pantiin hösseliksi vasta viimeisen vartin aikana. Siihen asti Hämeenlinna johti ottelua Jukka Vannisen todellisella ”lottovedolla” heti pelin toisella minuutilla. Petri Lehtosen purku päätyi suoraan Vannisen ulottuville, joka täräytti ilmasta putoavan lehden RoPSin maalin takakulmaa. Ville Wallen ei ehtinyt tehdä elettäkään pallon torjumiseksi.

Jalava puski istuen tasoituksen

RoPS esitti kuitenkin lähes 1800 katsojalle hienon nousun viimeisen 13 minuutin aikana. Vyörytyksen aloitti topparikapteeni Petri Jalava, joka teki kauden ensimmäisen maalinsa 77. minuutilla. Tilannetta edelsi Laszlo Feketen keskitys. Ensimmäisen laukauksen torjui Hämeenlinnan maalivahti Tuomas Peltonen, kaksi seuraavaa pysähtyivät puolustajiin, mutta viimeinen niitti tuli Jalavan päästä nurmella istuen.

Kotiyleisön villitsi jo voitontunnelmiin Fekete puskemalle Mika Hännisen kulmapotkun suoraan vieraiden verkkoon 85. minuutilla. Maali oli Feketen ensimmäinen RoPSin paidassa.

Jukka Vanninen vieraiden kultakenkä

Jukka Vanninen oli Hämeenlinnan kultakenkä, joka piti vieraat kiinni edes pisteessä. Vanninen iski loppunumerot kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. RoPS purki Mikko Sundbergin pitkän sivurajaheiton suoraan Vanniselle ja tämä täräytti reilusta 10 metristä miesmuurin läpi 2-2.

- Tiesimme Hämeenlinnan sivurajaheitot pahoiksi, mutta niin meitä vain rangaistiin. Vähän tämä tappiolta tuntuu hienon nousun jälkeen, totesi RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi, jonka komennossa joukkue on nyt pelannut kolme tappiotonta ottelua putkeen.

Lähellä oli sekin ettei vierailija vienyt kaikkia pisteitä. Jukka Suikilla oli loppuhetkillä tuhannen euron paikka, mutta pallo sujahti RoPSin onneksi sivuverkkoon.

RoPSin saumat kotivoitosta vesitti paljolti Hämeenlinnan hyvin pelannut maalivahti Tuomas Peltonen. Hän torjui kaksi Zeddy Sailetin läpiajoa ja yhden kaukolaukauksen. Petri Lehtosen pyssytykseen Peltonen sai myös sormensa väliin.

Ensimmäinen kerran liigaurallaan kaksi maalia viimeistellyt Jukka Vanninen oli pelin jälkeen kaikkea muuta kuin tyytyväinen. Lopputulos oli jotakin muuta, mitä Hämeenlinna oli hakemassa.

- Haimme pohjoisen reissulta neljä pinnaa ja saimme yhden, joten olen aika pettynyt. Taistelu oli kyllä hyvää, mutta meidän olisi pitänyt voittaa tämä ottelu. Taas päästettiin kaksi tyhmää maalia omiin, Vanninen harmitteli.

RoPS onnistui rankaisemaan Hämeenlinnaa kuten moni muukin vastustaja viimeisen vartin aikana.

- Meillä ei ollut mitään hätää maalin johdossa, mutta yhtäkkiä kontrolli taas katosi. Maalinedustapelimme on anteeksi vaan, saatanan poikamaista. Ihan sen ansiosta RoPS teki helposti kaksi maalia, summasi Hämeenlinnan valmentaja Toni Korkeakunnas.

RoPSin kokoonpanossa ihmeteltiin, miten edellisottelussa kaksi maalia viimeistellyt Matti Hiukka ei mahtunut aloitukseen. Hän pelasi jälkimmäisen jakson.

- Hiukka ei sopinut siihen pelityyliin, jota alunperin haimme. Tarkoitus oli käyttää hyväksi Hämeenlinnan ei nopeita puolustajia. Valitettavasti Zoran Bogesic ei ollut nyt parhaimmillaan. Laszlo Fekete sen sijaan onnistui hyvin, Lumijärvi arvioi.

Mandic onnistui - Godar ei

Jukka Vannisen ja Tuomas Peltosen ohella Hämeenlinnan joukkueesta erottui ulottuva toppari Jukka Sauso, jonka päähän palloa paukutettiin väsymykseen asti. Vieraiden tuoreimmista pelaajista latvialaiskärki Aleksanders Jelisejevs jäi täysin pimentoon RoPSin liberon Slavko Mandicin puristuksessa. Mandic pelasi muutenkin selvästi parhaan ottelunsa. Harmi, että hänet jouduttiin vaihtamaan RoPSin johtomaalin jälkeen kentältä jalkavaivan takia. Puolustuksessa oli sen jälkeen yllättävän paljon sekasortoa.

RoPSin varsinainen alisuorittaja oli Dejan Godar, jonka pelit menevät nykyään vuoristorataa, pääasiassa alamäkeä. Hän on kaukana edelliskauden tasostaan. Kentällä kroaatti pystyy pääasiassa kaatuilemaan ja tuittuilemaan.

- Godar ei todellakaan ole siinä kunnossa, mitä seura toivoo. Homma on ihan hänestä itsestään kiinni, tyytyi Mika Lumijärvi arvioimaan.