ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 08 heinäkuu 2004 03:00

HJK tulee napapiirille lähes parhaalla miehistöllään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS joutuu torstai-iltana todelliseen puntariin, kun se saa vastaansa isäntäjoukkueen tapaan kautensa odotettua vaisummin aloittaneen hallitsevan Suomen mestarin, HJK:n.

560194
Keke Armstrong nähdään pitkästä aikaa Rovaniemellä

Tilastojen mukaan HJK on rovaniemeläisille paha vastustaja. Viimeiset 17 keskinäistä peliä ovat päättyneet Rovaniemellä seuraavasti: HJK voittanut yksitoista kertaa, RoPS kolmesti ja kolme kertaa on pelattu tasan.

Rovaniemeläisten viimeisin voitto on vuodelta 1996. Tuolloin RoPS oli maalein 3-2 parempi. Sen ottelun rovaniemeläismaaleista vastasivat Zeddy Saileti, Mika Huikari ja Jari Ilola. HJK:n osumat merkittiin Petri Helinille ja Kalle Lehtiselle. Tasapelistä ei sentään ole niin kauan kuin kotivoitosta, sillä kaudella 2000 peli päättyi maalittomaan tasatulokseen.

Yleensä kuitenkin HJK on vetänyt pitemmän korren. Useimmiten eli kuudesti peli on päättynyt HJK:n 1-0 -voittoon.

Veikkausliigan nettisivujen mukaan Rovaniemen ottelu on Alexei Eremenkon liigan jäähyväisottelu. Eremenkon siirtoasia alkaa saada jo huvittavia piirteitä. Miestä ollaan viemässä vuoroin Italiaan, Venäjälle tai Saksaan.

Viimeisimmän tiedon mukaan kohdemaita olisi tullut muutama lisää. Asiasta on myös tiedotettu kirjavasti. Eremenko itse ilmoittaa siirtymisestään, josta nykyinen työnantaja sanoo samana päivänä, ettei tiedä asiasta mitään.

HJK:n valmentajan Keith Armstrong kertoi tiistai-iltana, että hän olettaa Eremenkon pelaavan torstaina Rovaniemellä.

Bokesic pelikiellossa

RoPS:n Zoran Bokesic sai edellisessä pelissä varoitustilinsä täyteen. Hän on varmuudella ottelusta pois. Puolustaja Norbert Kerenyi on myös sivussa. Hän potee edelleen reisirevähtymää. Matti Kilpelän pelaaminen on epävarmaa kipeytyneen akillesjänteen vuoksi.

- Juha Majava aloittaa vasemman puolustajan paikalla ja Panu Kuusela siirtyy oikealle. Bokesicin paikan saa joko Fekete tai Hiukka. En ole kuitenkaan vielä lopullisesti päättänyt tätä asiaa, selvittää RoPS:n valmentaja Mika Lumijärvi, jonka mielestä HJK on vaikea vastustaja.

- Siinä on monta juoksuvoimaista kaveria. Pyrimme pitämään pakan tiiviinä ottamaan sillä tavalla pelitilan pois, suunnittelee kotijoukkueen uusi luotsi.

Hänen mielestään kärkeen on turha vetää korkeita kukkupalloja, koska sieltä ei löydy sellaista rovaniemeläistä, joka ne voittaisi.

- Meidän on hyökättävä laitojen kautta ja pystyttävä pelaamaan kurinalaisesti puolustaen ja repsahduksia välttäen. Edellisessä pelissä vastustaja teki heti seuraavasta hyökkäyksestä johtomaalin, kun olimme tasoittaneet pelin, muistutti Lumijärvi.

HJK:n rovaniemeläisille tutun valmentajan Keith Armstrongin mukaan hän ei odota pelistä helppoa.

- Siitä tulee vaikea ottelu, hän ennustaa ja perustelee ennustettaan sillä, että valmentajanvaihdoksen jälkeen kaikki pelaajat haluavat näyttää uudelle valmentajalle parhaat puolensa.

Alkukausi on Keke Armstrongin mielestä ollut heillekin pienoinen pettymys. Pinnoja ei ole karttunut pistepussiin odotetusti.

- Meillä on ollut hirveän paljon loukkaantumisia. Onneksi tilanne on helpottumassa. Enää on sivussa ainoastaan kolme pelaajaa, laskee Armstrong.

- Loukkaantuneina ovat Antti Heinola, Rami Hakanpää ja Juho Mäkelä, kun Ridvan Zeneli, Mika Kottila ja Tommi Grönlund saatiin takaisin riviin, selvittää Armstrong, jonka mukaan tällä kaudella lukuisat tasapelit ovat syöneet heidän pistepottiaan.

- Olemme pelanneet turhan paljon tasapelejä sellaisissa otteluissa, joissa meillä on ollut paljon hyviä maalitilanteita, sanoo Armstrong, joka samalla kuitenkin myöntää, että Lahdessa he ylsivät pelitilanteisiin nähden ansaitsemattomasti pistejakoon.

Kokoonpanot Jalkapalloliigan ottelussa Rovaniemen Palloseura-Helsingin Jalkapalloklubi keskuskentällä tänään klo 18.30:

RoPS: 1 Marijanovic Ratko, 2 Kuusela Panu, 3 Jalava Petri, 4 Kilpelä Matti, 5 Lehtonen Petri, 6 Kerenyi Norbert, 7 Turpeinen Matias, 8 Godar Dejan, 9 Saileti Zeddy, 10 Fekete Laszlo, 11 Majava Juha, 12 Mäkäläinen Tero, 12 Wallen Ville, 14 Koivisto Jarno, 15 Bogesic Zoran, 16 Syväjärvi Ville, 17 Kutila Matti, 18 Peura Antti, 19 Hänninen Mika, 20 Hiukka Matti, 21 Ylipaavalniemi Ville, 22 Gröhn Mika, 23 Mandic Slavko, 25 Söderlund Ristopekka, 26 Jänkälä Turo. Valmentaja Mika Lumijärvi.

HJK: 2 Peltola Mike, 3 Turpeinen Aarno, 4 Nylund Ville, 5 Jensen Joakim, 6 Aalto Iiro, 7 Grönlund Tommi, 8 Zeneli Ridvan, 10 Eremenko Alexei Jr, 11 Kallio Toni, 14 Heinola Antti, 16 Parikka Jarno, 17 Savolainen Vili, 18 Mäkelä Juho, 19 Hakanpää Rami, 20 Kottila Mika, 21 Oravainen Petri, 22 Halsti Markus, 24 Poulsen Jon, 25 Koivisto Jani, 26 Santala Jukka, 27 Sorsa Sebastian, 28 Vähäsarja Jarkko, 29 Jurvainen Otto-Pekka, 30 Ristimäki Antti, 35 Vilnrotter Andras. Valmentaja: Keith Armstrong.

Janne Turunen
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1355 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309