ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 05 heinäkuu 2004 03:00

RoPS hakee ensimmäistä kotipistettä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloittaa tänään heinäkuun kotipeliputken tuiki tärkeällä Jalkapalloliigan ottelulla FC Lahtea vastaan. RoPS hakee edelleen kauden ensimmäisiä kotipisteitä, sillä toistaiseksi kaikki neljä kotipeliä ovat menneet tappioiden tiliin. Vieraissa RoPS on pelannut jo seitsemän ottelua, mutta heinäkuun kotijakso tasaa tilastoja.

 

RoPSilla on edessä todella tärkeä jakso, sillä kuudesta seuraavasta pelistä peräti viisi pelataan keskuskentän nurmella. Väliin mahtuu vain yksi vierasreissu Valkeakoskelle. FC Lahden jälkeen Rovaniemelle matkaavat HJK, Hämeenlinna, Allianssi ja Tampere United.

Sanomattakin on selvää, että heinäkuun kotipelit ratkaisevat, mihin suuntaan RoPS matkaa loppukesän ja syksyn peleissä. Pisteitä on pakko tulla alkukautta riuskempaan tahtiin, muutoin elo-syyskuulle jää liikaa kirittävää.

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi on miettinyt päänsä puhki, miten saada lisää tehoja hyökkäystyöskentelyyn. Lahtea vastaan RoPS-hyökkäys on arvatenkin uudessa kuosissa, mutta lopullisia ratkaisuja Lumijärvi ei ole vielä tehnyt.

- Pientä viilausta on pakko tehdä tehojen löytämiseksi. Ilmeisesti Saileti nousee ylemmäksi ja Godar palaa takaisin tutulle paikalleen pelintekijäksi. Muitakin muutoksia voi tulla. Meidän pitää saada lisää juoksuvoimaa keskelle ja kärkeen, Lumijärvi tuumii.

- Porukassa on edelleen hyvä fiilinki, vaikka jatkuvat tappiot varmasti syövät miestä. Pelaajat ovat kuitenkin ammattilaisia, tietävät tilanteen ja osaavat käsitellä sen oikealla lailla. Jossain vaiheessa "ketsuppi-ilmiön" on pakko laueta meidänkin eduksi ja pallot menevät oikeaan osoitteeseen, Lumijärvi jatkaa.

Pompannapit tiukasti kiinni

FC Lahti lähtee voitto taskussaan hamuamaan lisää pisteitä RoPSilta. Rovaniemelle ei kuitenkaan ole varaa lähteä pompannapit avoimina siksi sekavaa oli lahtelaisten esitys voitokkaassa Jaro-ottelussa.

- Laitapakkien syöttötarkkuudessa oli todellakin toivomisen varaa. Liigadebyyttinsä pelanneen Antti Pehkosen esitys oli ensimmäisellä jaksolla hyvä, mutta toisella jaksolla Pehkosella niin kuin Mikko Hauhiallakin oli vaikeuksia avauksiensa kanssa.

- Laitapelimme oli muutenkin Jaro pelissä suhteellisen vaatimatonta. Parannettavaa jäi siis voitosta huolimatta paljon. Pakkivalinnalla herättelin hieman niitä pelaajia, jotka nyt olivat penkille pudonneet, väläytteli Harri Kampman kenties tulevia muutoksia alakertaan.

FC Lahden ongelma ei kuitenkaan ole ollut puolustustyöskentely. Pikemminkin palloa ei olla saatu naapurin maaliin loistavista paikoista huolimatta. Njazi Kuqin paluu joukkueeseen monipuolisti lahtelaisten hyökkäystä silminnähden.

- Kuqi onnistui paluussaan hyvin. Nyt muidenkin kärkimiesten tulee nostaa uudessa kilpailutilanteessa tasoaan mikäli mielivät avaukseen ja ennen kaikkea kaipaan heiltä sitä viimeistä keskittymistä ja määrätietoista halua toimittaa pallo vastustajan maaliin tekopaikoista.

- Nasse sai heti tilaisuuden ja näytönpaikan ja käytti sen. Toivottavasti Kuqi malttaa jatkossakin keskittyä pelaamiseen niin hyvä tulee, toteaa Kampman.

Rovaniemeltä ei Kampmanille kelpaa muuta kuin voitto.

- Nuorukaisiltamme puuttuu edelleen se peräänkuuluttamani viimeinen keskittyminen ja määrätietoinen hakeutuminen tilanteiden päättämiseen. Paikoille kyllä päästään, mutta se ei riitä. Kokenut senioriosaston kärkipelaaja olisi tehnyt kauden mittaan luomistamme paikoista niin paljon maaleja, että mies johtaisi maalintekijäpörssiä taatusti.

Litmasen pelaaminen salassa loppuun asti

Kampman ei halua kertoa etukäteen pelaako juhannusviikolla Tenolla kalassa ollut Jari Litmanen tämän illan ottelussa.

- Meillä ei ole tarvetta kertoa kokoonpanoa etukäteen, Kampman selvittää taktista vetoa.

Kampman on tutkinut tarkkaan rovaniemeläisten pelityylin.

- Olen pyrkinyt tutustumaan RoPSin pelitaktiikkaan mahdollisimman huolellisesti. Näyttää, että heille on tullut lisäpotkua uuden valmentajan myötä, Kampman arvioi.

Kokoonpanot tänään keskuskentällä klo 18.30 pelattavassa Jalkapalloliigan ottelussa:

RoPS: 1 Marijanovic Ratko, 2 Kuusela Panu, 3 Jalava Petri, 4 Kilpelä Matti, 5 Lehtonen Petri, 6 Kerenyi Norbert, 7 Turpeinen Matias, 8 Godar Dejan, 9 Saileti Zeddy, 10 Fekete Laszlo, 11 Majava Juha, 12 Mäkäläinen Tero, 12 Wallen Ville, 14 Koivisto Jarno, 15 Bogesic Zoran, 16 Syväjärvi Ville, 17 Kutila Matti, 19 Hänninen Mika, 20 Hiukka Matti, 21 Ylipaavalniemi Ville, 22 Gröhn Mika, 23 Mandic Slavko, 25 Söderlund Risto-Pekka, 26 Jänkälä Turo.

FC Lahti: 1 Niskanen Tatu, 2 Mäkipää Jorma, 3 Hauhia Mikko, 4 Koskinen Jukka, 5 Lagerblom Lasse, 6 Koskinen Jarkko, 7 Järvinen Toni, 8 Kautonen Tommi, 9 Surrier Noam, 10 Litmanen Jari, 11 Arkivuo Kari, 12 Ikonen Mikko, 14 Siikala Joonas, 15 Leppänen Niko, 16 Eerola Kalle, 17 Korte Eero, 18 Taulo Ville, 19 Kuqi Njazi, 20 Kemppinen Jonne, 21 Pehkonen Antti, 22 Savolainen Ville-Veikko, 23 Hietanen Konsta, 26 FrantsI Marko, 30 Slawuta Mihail, 99 Sund Christian.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1496 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309