ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 kesäkuu 2004 03:00

Lumijärvi herättämään RoPSia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura teki keskiviikkona odotetun siirron vaihtamalla liigajoukkueen vastuuvalmentajaa. Unkarilainen György Hamori vapautettiin tehtävistä ja tilalle astuu loppukaudella sopimuksella 33-vuotias rovaniemeläinen Mika Lumijärvi. Hän on valmentanut viimeiset puolitoista kautta RoPSin A-junioreita.

048993
RoPSin liigajoukkue menee nyt Mika Lumijärven pillin mukaan.

Lumijärvestä tulee samalla liigan nuorin valmentaja. Kotkalaisen KooTeePeen Janne Hyppönen ehtii täyttää 34 vuotta kolme kuukautta ennen Lumijärveä.

RoPSin puheenjohtajan Markku Hyvösen mukaan seuran johtokunta on selvittänyt tilannetta kuukauden verran ja teki lopullisen ratkaisun tiistai-iltana.

- Edustusjoukkueen tilanne todettiin tiukaksi, kun 10 pelatun ottelun saldona on neljä pistettä. Tällä ratkaisulla joukkueeseen pyritään puhaltamaan uutta henkeä ja löytämään sellainen vire, jolla heinäkuun tärkeä pelisuma hoidetaan, Hyvönen totesi.

Liigajumbona majaileva RoPS alkoi olla jo puun ja kuoren välissä, kun joukkue kärsi sunnuntaina viidennen perättäisen tappion liigassa. Väistyvä valmentaja György Hamorikin ymmärsi uusien ratkaisujen tarpeen.

Lumijärvellä ”täysi päätäntävalta”

Lumijärvi on tästä eteenpäin päävalmentaja. Olli Tammimies jatkaa kakkosena ja Jouko Kiistala managerina. Kiistalan roolista on keskusteltu niin seurassa kuin katsomossa vilkkaasti. Hän on vastannut tähän asti myös joukkueen pelaajavalinnoista, mutta nyt tuo tehtävä siirtyy Lumijärvelle. Kiistala on manageri ja seuran toimitusjohtaja.

- Mika Lumijärvellä on täysi päätäntävalta valita joukkue ja taktiikka otteluihin. Tästä on nyt selkeästi sovittu, vakuutti Markku Hyvönen.

- Pidin ehtona tehtävään ryhtymisessä, että saan tehdä omat päätökseni näissä asioissa, Lumijärvi kertoi.

Niin ”viisas” valmentaja hän ei kuitenkaan ole, etteikö kuuntelisi muidenkin näkemyksiä.

- Alkuvaiheessa Jouko ja Olli ovat kavereina, kun opettelen tuntemaan joukkuetta paremmin. Valmennusvoimia tarvitaan senkin vuoksi, että puolustukselle, keskikentälle, hyökkääjille sekä maalivahdeille pystytään vetämään myös omia treenejä. Esimerkiksi Ollin vastuulla ovat maalivahdit ja puolustus, Lumijärvi kertoi.

Harjoitteluun heti muutoksia

Varsinaiseen harjoitteluun Lumijärvi lupasi heti muutoksia. Itse asiassa hän ehti jo vetää yhdet liigajoukkueen treenit ennen nimitystään.

- Olen seurannut liigajoukkueen harjoituksia kevään ja kesän aikana jonkin verran. Sen perusteella voisi sanoa, että niin pelaat kuin harjoittelet. Jos harjoituksissa kävellään, tarttuu se nopeasti myös pelitilanteisiin.

Lumijärvi ei kuitenkaan aikonut juoksuttaa joukkuetta läkähdyksiin, vaikka kuntopohjan pitävyyttäkin on ehditty epäillä.

- Mielekkäät ja kehittävät harjoitukset ovat jokaisen valmentajan tavoitteena.

Tulikaste Torniossa

Lumijärvi on tosi toimissa ensi kerran maanantaina (28.6.), kun RoPS matkustaa Tornion Pallo-47:n vieraaksi Suomen cupin 6. kierroksen otteluun.

- Ensimmäinen voitto muuttaa varmasti ilmapiiriä joukkueessa ja se pyritään hakemaan Torniosta maanantaina. Siihen otteluun on jo luvassa muutoksia niin pelitaktiikkaan kuin pelaajien paikkoihin, Lumijärvi ennakoi.

Mitään pelifilosofiaa koskevia teesejä uusi valmentaja ei keskiviikon tiedotustilaisuudessa ilmoille lausunut.

- Se on varmaa, että peliä yksinkertaistetaan. Jalkapalloa voi pelata miljoonalla eri tavalla ja me etsimme nyt RoPSille oikeaa tapaa.

Lumijärvi myönsi, että siirtyminen A-nuorista liigajoukkueen vastuuvalmentajaksi on iso hyppäys. Se on samalla kuitenkin haaste, johon on innolla tartuttava.

Lumijärvellä ei ole liigalisenssin vaatimaa valmentajapätevyyttä, mutta hän on ilmoittautunut jatkokoulutukseen ja se riitti liigalle.

Pelaajarintamalla ei tapahtunut muutoksia ainakaan keskiviikkona.

- Entinen miehistö jatkaa. Neuvotteluja uusien pelaajien kanssa on meneillään,mutta valmista ei vielä ole, kertoi Markku Hyvönen.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1860 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309