ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 kesäkuu 2004 03:00

Muurimäen vuoro pilata RoPSin ilta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

FC Jazzin hyökkääjä Mikael Muurimäki kävi pilaamassa Rovaniemen Palloseuran illan napapiirillä sunnuntaina. Muurimäki iski neljästä paikastaan kaksi maalia ja takasi porilaisille tärkeän 1-2 (1-1) vierasvoiton Jalkapalloliigassa.

261225
FC Jazzin Mikael Muurimäki oli liian vaikea pideltävä RoPSin puolustukselle. Kuvassa Muurimäen nojailukaverina kapteeni Petri Jalava.

787049

Samalla Jazz katkaisi jo viiden ottelun mittaisen tappioputkensa. RoPSin peräkkäisten tappioiden sarake on nyt saman mittainen. Hämmästyttävintä on ettei RoPS ole vielä saanut pistettäkään neljästä kotiottelusta.

- Joukkue jännittää hirvittävästi. Rennosta pelistä ei ole tietoakaan, arvioi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

RoPS hallitsi eilistä ottelua selvemmin kuin mitään muuta tällä kaudella, mutta maalitehot ovat jäissä ja otteista paistaa hätäily. Jos tarkemmin katsoi, niin muhkuraisella kentällä ei näkynyt ensimmäistään todellista hyökkääjä, joka moukaroisi pallot tilanteista verkkoon.

RoPS vyörytti etenkin toisella jaksolla pelin Jazzin päähän, mutta porilaisten konkaripuolustus siivosi tilanteet yksi toisensa jälkeen. Loput koppasi maalivahti Sami Sinkkonen.

Yhden maalin kotijoukkue sentään teki. Keskikentän ankkurina pelannut Matti Kilpelä pääsi vetämään Zeddy Sailetin tarjoilusta komean 1-1 tasoituksen 34. minuutilla. Pallo painui lähes 20 metristä alanurkkaan. RoPSin hyökkäyspäähän murheista kertoo parhaiten se, että puolustajilla olivat parhaat maalintekopaikat. Topparikapteeni Petri Jalavan ruuti oli kuitenkin märkää.

- Hyökkäyspelimme oli todella köyhää. Jonkun pitää ryhtyä tekemään nopeasti maaleja, sillä 10 ottelussa on onnistuttu vain kuusi kertaa, summasi pettynyt valmentaja György Hamori.

Muurimäellä paikat hattutemppuun

- Tämä ottelu oli juuri niitä pelejä, jotka meidän piti voittaa, huomioi ottelun palkintoraadin hurmannut Mikael Muurimäki oikea nilkka vahvassa teipissä.

Hattutemppukaan ei jäänyt Muurimäeltä kauas, sillä nilkka meni nurin juuri toisen jakson läpiajossa. Pallon nappasi Muurimäen jaloista RoPS-vahti Ville Wallen.

- Olisi se kolmaskin maali maistunut , mutta kaveri tuli sukille ja laukaus jäi tekemättä, Muurimäki totesi.

Jazzin kesälöytö vei porilaiset johtoon 29. minuutilla Wallenin torjuttua Vesa Rantasen laukauksen. Muurimäki ampui irtopallon voimalla verkkoon.

Avausjakson lopulla Muurimäki roikotti pallon jo ohi Wallenin, mutta puolustaja Panu Kuusela pelasti varman maalin viivalta.

Ottelun voittomaalin Muurimäki teki Jazzin vastaiskusta reilun tunnin pelin jälkeen. Tilanteen pääarkkitehtinä hääri Piracaia, jonka tarkka keskitys tavoitti Muurimäen ennen RoPSin puolustajia.

Muita paikkoja Jazzilla Rovaniemellä ei ollut. Valmentaja Seppo Sairanen myönsi, että hän olisi ollut tyytyväinen pisteeseenkin.

- Silti tämä oli ansaittu voitto koko joukkueen kurinalaisesta pelistä. Lähdimme pelaamaan puolustuksen kautta ja iskemään vastahyökkäyksillä. Kuvio toimi juuri niin kuin piti, Sairanen totesi.

RoPS teki ottelussa kaksi maalia, mutta Mika Hännisen viimeistely Dejan Godarin syötöstä alkuminuuteilla liputettiin paitsioksi. Hänninen ei kuitenkaan ollut paitsiossa ollut pelaaja.

Yleisö äänestää jo jaloillaan

RoPS pelaa parhaillaan liigahistoriansa heikointa alkukautta. Vain vuonna 1997 joukkue on hävinnyt neljä ensimmäistä kotiotteluaan.

Rovaniemellä jalkapalloyleisö äänestää jo vahvasti jaloillaan surkeasti sujuneelle alkukaudelle. Maksaneita vaivautui paikan päälle 638, vaikka tarjolla oli paras kesäilta tähän mennessä. RoPSin leirissä onkin vedettävä nopealla aikataululla tiukkoja johtopäätöksiä niin pelaaja- kuin valmentajarintamalla. Rämpimiselläkin on mittansa. Yleisön luottamusta ei voi palauttaa kuin menestymällä.

Manageri Jouko Kiistala kertoi ottelun jälkeen, että pelaajaneuvotteluja on menossa ainakin kahteen suuntaan, mutta valmista ei toistaiseksi ole. RoPSin seuraavat pelit odottavat juhannuksen jälkeen, jolloin joukkue reissaa neljän päivän sisällä kahdesti Tornioon TP-47:n vieraaksi.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 719 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309