maanantai, 07 kesäkuu 2004 03:00

RoPS:lle roimasti selkään

Rovaniemen Palloseura jatkaa edelleen Veikkausliigan viimeisellä sijalla. RoPS pelasi eilen Turussa Interiä vastaan. Ailahtelevasti ensimmäisissä otteluissa pelannut Inter sai rovaniemeläisiä vastaan kiihdytysvaihteen silmään ja iski taululle tylyt 4-0 (2-0) -lukemat.

Kolmen viime ottelun synkkä maalisaldo: 1-11

Voitollaan Inter nousi liigassa viidenneksi ja samalla paikalliskilpailijansa TPS:n ohi.

RoPS ei kylläkään ollut Interille mikään tasomittari. Eilisen kaltaisella peliesityksellä RoPS ei ota tällä kaudella vierasreissuilta enää yhtään voittoa kotiin.

Inter tyytyi nyt neljään nöyryytysmaaliin vaikka paikkoja olisi ollut enempäänkin. RoPS:lla todellisia maalintekotilanteita ei ollut yhtään.

Marijanovic sekoili taas

Inter sai avausosumansa kuin varkain. RoPS:n maalivahti Ratko Marijanovic teki 18 minuutin kohdalla, sen mitä pelättiinkin. Hän jatkoi Tampereen ja MyPa-otteluissa aloittamiaan iltanokosia.

Diego Corpache nosti Interin kulman jälkitilanteesta korkean kaaripallon kohti RoPS-maalia. Marijanovic juoksi vastaan huutaen ”minun pallo”, mutta jähmettyi yhtäkkiä paikalleen parin metrin päähän Richard Teberiosta, joka tönäisi pomppupalloa hieman. Lopputuloksena 1-0 ja RoPS:n puolustus oli ihmeissään. Petri Jalava olisi voinut hoitaa tilanteen, mutta hän luotti maalivahdin huutoon.

- Inter sai lahjamaalin heti alussa ja sen jälkeen koneen heti pyörimään, kun taas meillä oli pahoja käynnistysvaikeuksia, RoPS-valmentaja György Hamori totesi eikä lähtenyt suoraan syyttelemään Marijanovicia.

Manageri Jouko Kiistala harmitteli tapahtumaa, sillä pelin alussa ei ollut mitään hämminkiä. Sen hänkin myönsi, että 11 maalia omiin kolmessa viime ottelussa on aivan liikaa.

- Tilanne koettelee, mutta tosissaan ollaan liikkeellä koko ajan. Tietysti maalivahti Marijanovic on ollut lyöty mies viime aikoina, mutta muuten joukkueen ilmapiiri on normaali, Kiistala vakuutti.

Mahdollisia miehistömuutoksia hän ei suostunut arvioimaan. Tiettävästi seura hakee joukkueeseen uusia voimia.

Inter parempi kaikessa

Teberion osuman jälkeen Inter jatkoi maalitehtailua tasaisen varmalla tahdilla. 29. minuutilla Mats Gustafsson viimeisteli Ryan Bothan ja Janne Oinaksen hyvästä esityöstä, 47. minuutilla Botha ampui tolpan kautta 3-0 ja Oinas 83. minuutilla rangaistuspotkusta loppunumerot.

Laitapakki Oinas, 30, on pelannut lähes 200 liigaottelua, mutta eilinen osuma oli vasta miehen uran neljäs.

RoPS oli helisemässä jokaisella pelin osa-alueella. Inter-puolustus katkoi varmasti ilmapallohyökkäykset, keskikenttää hallitsi suvereenisti Marcel Mahouve, joka kävi hakemassa rovaniemeläisten jaloista palloja pois ja RoPS-pakisto antoi turkulaisten häärätä 16 metrin rajan sisällä mielin määrin.

- Mats Gustafsson olisi voinut hieman rauhallisemmalla otteella tehdä hattutempun, mutta hyvä näinkin. Saimme maalieron taas paremmaksi. En kuitenkaan laita maalejamme Marijanovicin piikkiin, RoPS:aa takavuosina valmentanut Inter-luotsi Kari Virtanen muistutti.

Lehtoselle isku, Mandicille huili

Sen lisäksi, että RoPS jäi Turussa pisteittä huonolla esityksellä, tuli matkalta valmennusjohdolle muutakin jobinpostia. Turusta lähtöisin oleva Petri Lehtonen jouduttiin ottamaan vaihtoon jo 33. minuutin kohdalla miehen loukattua sääriluunsa.

Hamori epäili keskikenttämiehen joutuvan huilaamaan viitisen päivää.

Slavko Mandicin varoitustili täyttyi sunnuntaina, joten hänellä on edessä kauden toinen huili ensi sunnuntain Kotkan vierailulta. Vastaavasti RoPS saa sunnuntaina pelikieltonsa kärsineen Norbert Kerenyin takaisin ruotuun. Turussa palasi peliin myös puolustaja Panu Kuusela umpisuolileikkauksen jälkeen. Hän pelasi puoli tuntia.

- Meillä ei ole paljon vaihtoehtoja eri pelipaikoille. Pitää yrittää mennä eteenpäin tällä materiaalilla ja analysoida, mitä voimme tehdä paremmin, György Hamori pohdiskeli.