ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 04 kesäkuu 2004 03:00

RoPS haluton ja tehoton

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran kauden kolmas kotiottelu ei lihottanut joukkueen muutenkin laihaa pistepottia. Myllykosken Pallo oli tyly vieras ja haki kolme liigapistettä eilen Keskuskentältä numeroin 1-2 (1-1).

722102
RoPS:n maalivahdin Ratko Marijanovicin mustat ottelut jatkuivat Myllykosken Palloa vastaan. Vieraiden Niki Helenius (vas.) ja Tuomo Könönen tuulettavat toista osumaa.

RoPS sai otteluun unelma-alun, sillä pallo oli MyPan maalissa jo neljän peliminuutin jälkeen. Maalintekijä ei tosin ollut RoPSn pelaaja vaan entinen sellainen, sillä Tuomo Könönen puski komeasti Zeddy Sailetin kulmapotkun omaan maaliin.

- Joku hiukan tönäisi minua ja puskin pallon vahingossa maaliin. Sellaista sattuu joskus, Könönen naureskeli pelin jälkeen.

Heti avausmaalin jälkeen kotijoukkueella oli pari namupaikkaa. Ensin Saileti laukoi Slavko Mandicin syötöstä aivan avopaikasta suoraan MyPa-maalivahti Janne Korhosen syliin. Hetkeä myöhemmin Mandic pääsi puskemaan Dejan Godarin vaparista, mutta jälleen pallo löytyi Korhosen hyppysistä.

Marijanovic nukkui

Tuon vapaapotkun jälkitilanteesta syntyi tasoitusmaali. Korhonen avasi nopeasti pelin ja Niki Helenius kuljetti yli keskikentän ja laukoi 30 metristä yli paikoilleen jähmettyneen maalivahti Ratko Marijanovicin. Maalivahti saa ottaa maalin täysin omaan .piikkiinsä. Peliä oli pelattu tuolloin kahdeksan minuuttia.

Samanlainen tilanne oli hetkeä myöhemmin kun Tero Karhu kokeili onneaan kaukolaukauksella. Pallo leijaili jo yli Marijanovicin, mutta Jarno Koivisto ehti hätiin ja pelasti tilanteen maaliviivalta.

Myös ottelun voittomaali 1-2 syntyi kaukolaukauksella. 57. minuutilla Niklas Tarvajärvi tinttasi pelivälineen 25 metristä ylärimaan. Pallo palautui kentälle ja Marijanovicin kylkeen, siitä pallo pomppi yli maalilinjan.

- Ohjeena pelaajille oli annettu ampua kaukaa, MyPa-valmentaja Ilkka Mäkelä kertoi ottelun jälkeen.

Huhu RoPSn maalivahtiongelmasta on siis kiirinyt vastustajien leiriin, joten RoPS:n valmennuksen on pian reagoitava tilanteeseen. Ratkaisumallit taitavat vain olla tällä hetkellä vähissä.

Muutoin peli kulki MyPan komennossa. RoPS yritti murtaa vieraiden puolustusta jälleen pitkillä palloilla, mutta kertaakaan siinä onnistumatta.

Ilkka Mäkelä kiittelikin puolustuslinjaansa.

- Meillä ei ollut pelillisesti hätää. Pelkäsimme RoPSn erikoistilanteita. Niissä joukkue on todella vaarallinen. Meiltä tämä oli ehjä esitys, Mäkelä kiitteli pelaajiaan.

Sydän puuttui

Läpi ottelun sinipaitainen kotijoukkue liikkui kentällä flegmaattisesti ja katsomoon näyttikin, että vierailijoilla olisi ollut kentällä parin miehen ylivoima, siksi vikkelästi MyPa pelaajat halusivat palloa.

RoPSn tekemisestä puuttuu tällä hetkellä tahto. Eilisen perusteella joukkue on haluton lauma pelaajia, sana joukkue on tämän hetkisestä ryhmästä kaukana.

Nyt tarvittaisiin sytyttäjää, joka saisi ryhmän pelaamaan joukkueena ja tahtomaan voittoa. Torstain tapaisella yrittämisellä pistepussi ei liho. Varsinkin kaksinkamppailut RoPS hävisi eilen 100-0. RoPS ei missään nimessä ole huono ryhmä, nyt vain pelillinen ja henkinen takalukko pitäisi saada avattua keinolla millä hyvänsä.

György Hamori oli lehdistötilaisuudessa pää painuksissa.

- Kaksi maalia kaukolaukauksilla, ei hyvä. Meillä oli hyvä alku ja kolme maalipaikkaa. Jos olisimme onnistuneet niistä, niin edessä olisi ollut erilainen ottelu, Hamori harmitteli.

Niinpä niin, jatkossa noista maalipaikoista vastustajan verkon pitää heilua. Muuten edessä on pitkä kesä.

Yleisöä eilinen ottelu keräsi hyvästä säästä huolimatta vain 954 henkeä.

Jukka Harmaala
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1024 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309