ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 kesäkuu 2004 03:00

MyPa aloittaa Lapin leirin RoPSin kanssa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kymeenlaakson ”RoPS” eli Myllykosken Pallo viihtyy loppuviikon Lapissa. Joukkue avaa pohjoisen turneen tänään Rovaniemen Palloseuran vieraana ja sunnuntai-iltana MyPa nähdään ensi kerran liiganousija Tornion Pallo-47:n kotikentällä Pohjan stadionilla.

673910
Tämä kolmikko tuuletti joskus maalia RoPSin paidassa, mutta tänään kaikki ovat Rovaniemellä Myllykosken Pallon tamineissa. Ilkka Mäkelä (vas.) on joukkueen päävalmentaja, Vesa Tauriainen apuvalmentaja ja Tuomo Könönen vasen pakki.

MyPa ei palaa ottelujen välipäiviksi kotiin vaan perustaa leiripaikan Rovaniemelle.

- Leirivaihtoehtoon päädyttiin osin taloudellisista, osin muista syistä. Tämä vaihtoehto keventää esimerkiksi pelaajien matkustusurakkaa 10 tunnilla. Vähän tämä on kuin NHL-joukkueen matkailua, vertaili MyPan vastuuvalmentajana ensimmäistä kautta toimiva Ilkka Mäkelä, rovaniemeläisille tuttu puolustaja RoPS-vuosilta.

MyPa onkin nykyään harvinaisen RoPS-väritteinen liigajoukkue vaikka punaisissa paidoissa pelaakin. Mäkelän toisena apuvalmentajana on RoPSissä pitkän uran potkinut Vesa Tauriainen, joka siirtyi Myllykoskelle viime syksynä. Kentältä taas löytyvät RoPSissa liigauransa aloittaneet Tero Taipale, Tuomo Könönen ja Kimmo Tauriainen. Taipale ja Könönen ovat olleet MyPan vakiokalustoa, mutta seuraan täksi kaudeksi tullut Tauriainen on juuri aloittanut joukkueharjoittelun vatsalihasleikkauksen jälkeen.

- Pelaaminen on toki asia numero yksi, mutta toki pojilla on mahdollisuus tavata reissulla tuttuja ja sukulaisiakin, Mäkelä totesi.

MyPan saldo kuudesta ensimmäisestä pelistä on kahdeksan pistettä.

- Tilanne olisi mainio ilman avauskierroksen tappiota Kotkalle. Paikallispelin häviö muistuu turhan pitkään, Mäkelä myönsi.

Pohjoisen reissusta Mäkelä ei ennakoi mitään paraatimarssia, vaikka keskikentän jyrä Tero Karhu ilmoittikin viime viikolla, että MyPa jyrää vaisusti kauden aloittaneen RoPSin lopullisesti torstaina.

- Paha reissu, mutta pisteitä tullaan hakemaan. Sarja on ollut tähän asti tasainen ja kimurantti. Mitä tahansa voi tapahtua, Mäkelä aprikoi.

”5-1 ei kerro koko totuutta RoPSista”

Mäkelä oli sunnuntaina todistamassa Tampereella RoPSin katastrofaalista maalivahtipeliä ja murskanumeroita Unitedia vastaan.

- Ei 5-1 kerro koko totuutta RoPSista. Ensimmäisen jakson perusteella RoPS pelasi ihan samaan tahtiin tamperelaisten kanssa.

Mäkelä ei koe ylimääräisiä paineita, vaikka palaa nyt Rovaniemelle ensi kerran vastustajan valmentajana.

- Joukkue on vaihtunut lähes täysin siitä kun lähdin 1999. Tuttuja kavereita ovat vain Matti Kilpelä, Zeddy Saileti ja Matti Hiukka, ”Mäksä” listasi.

Mäkelän pelisuunnitelmia on alkukauden rassannut neljän keskikenttäpelaajan yhtäaikainen loukkaantuminen.

- Tämä pakotti kuormittamaan muutamia pelaajia normaalia enemmän. Nyt tilanne on onneksi korjaantumassa. Saamme takaisin mm. viime ottelusta maajoukkuekomennuksen takia poissa olleen Niklas Tarvajärven, Mäkelä kertoi. Tarvajärvi on edesmenneen Niilo Tarvajärven pojanpoika, joten jonkinlainen joulumaayhteys löytyy häneltäkin.

Maalivahti ei vaihdu

RoPSin kokoonpanoon tulee sitten Tampereen reissun yksi muutos, kun Slavko Mandic on pelikiellon jäljiltä työkelpoinen. Maalivahtirintamalle ei ole manageri Jouko Kiistalan mukaan tulossa muutosta, vaikka Ratko Marijanovicilla olikin synkkä sunnuntai.

- Testasimme Tero Mäkäläisen mahdollisuutta palata nilkkavamman jäljiltä, mutta jalka ei kestä vielä pelaamista, Kiistala kertoi.

Kapteeni Petri Jalava uskoo, että maalivahti teki sunnuntaina kauden kaikki virheensä.

- Tällaisessa tilanteessa kaveria on autettava kentällä. Tampereen peliä on turha jäädä märehtimään. Se on mennyttä. Kolmen pelin viikkotahdilla ajatukset pitää siirtää nopeasti seuraavaan otteluun.

Kotiottelut vielä ilman pisteitä

RoPSin kotisaldo näyttää kahden yrityksen jälkeen pisteissä nollaa.

- Nyt on viimeistään aika avata pistetili myös kotona. Olemme aloittaneet hyvin pelejä, mutta hereillä pitää olla täydet 90 minuuttia, kapteeni tähdensi.

MyPa ei Jalavan mielestä ole vielä samanlaisessa iskussa kuin vuosi sitten. Esimerkiksi viime kauden liigan maalikuningas Saku Puhakainen on onnistunut vain kerran.

- Saku on tuttu kaveri Turun ajoilta. Nopea, väkkärämäinen pelaaja, joka pystytään kyllä hoitamaan, Jalava vakuutti.

RoPSin tukemiseen kotiottelussa on hankittu myös pari sataa ”läpsytintä”, joilla saadaan helposti lisää ääntä kentän laidalle. Läpsyttimen voi hankkia kentältä kahden euron hintaan. Läpsyttimen voi halutessaan palauttaa ottelun jälkeen, jolloin siitä saa euron. Kaikki rahat ohjataan RoPSin junioritoimintaan.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 698 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309