ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 31 touko 2004 03:00

RoPS romahti lahjamaaleihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Vielä Ykkösessä hyvin onnistunut Rovaniemen Palloseuran maalivahti Ratko Marijanovic ei liigassa ole vakuuttanut tällä kaudella. Omiin oli jo ennen eilistä United-ottelua livahtanut pari helpohkoa maalia eikä RoPS saanut avausmaalistaan huolimatta pisteitä Tampereeltakaan.

646719
Joskus näinkin. Kolme maalia RoPS:n verkkoon iskenyt Tampere Unitedin Antti Pohja (takana) jää toiseksi pallotaistossa Matti Kilpelää vastaan.

Antti Pohja johti hattutempullaan Unitedin maali-iloittelua lähes 4000 katsojan iloksi Ratinan stadionilla. United voitti lopulta 5-1 (1-1) ja jätti vieraat epätoivon valtaan.

- Pelaajille on saatava itseluottamus takaisin pian, sillä seuraava peli on torstaina. Maalivahtia emme voi vaihtaa, sillä Tero Mäkäläinen ei ole toipunut vielä loukkaantumisesta ja kolmas mies on pelkkä juniori, myönsi valmentaja György Hamori.

Unitedin viidestä maalista ainakin kolme, jonkin laskutavan mukaan neljä, oli Marijanovicin lahjoja.

Ensimmäinen maali oli toki hyvä laukaus, mutta etäisyyttä maaliin oli 25 metriä. Toiselle hän ei voinut mitään, mutta ainakin kolme viimeistä oli selkeitä lahjoja.

- Toinen maali oli enemmän puolustuksen sekoilua. Topparit olivat samassa kasassa. Mutta kolmannen maalin jälkeen ei enää joukkueella ollut voimia nousta taistelemaan voitosta, Hamori tunnusti.

Hamori vaikeni maalivahdista

Jos joukkueen luottamus maalivahtiinsa romahtaa, niin ainakaan yhden ottelun sisällä sitä ei pysty korjaamaan millään hokkuspokkus-tempulla.

- Ensimmäisen puoliajan pystyimme pelaamaan kurinalaisesti omaa peliä omalla tasollamme ja jonkin aikaa vielä toisen alussakin. Mutta toisen jakson lahjat tappoivat joukkueen fiiliksen, Hamori tiivisti.

Hamori ei suostunut tivattaessakaan sanomaan, että Marijanovic olisi huono maalivahti.

- En halua sanoa mitään maalivahdin panoksesta. Kaikki tekevät yhdessä hommia. Liiga on kovempi sarja kuin Ykkönen, olemme sen huomanneet, Hamori myönsi.

RoPS sai otteluun hyvän alun, kun Bogesic laukoi 0-1-maalin jo vartin pelin jälkeen. Ensimmäisen jakson joukkue pysyi muutenkin hyvin kotijoukkueen kyydissä.

- Ensimmäisen ja toisen puoliajan välinen suurin ero oli pelaajien liikkeessä ylhäällä. Eka jaksolla vain syötön antaja ja vastaanottaja tekivät jotain, muut katselivat. Toisella puoliajalla liikettä oli useammalla miehellä ja RoPS:n alakerta pakotettiin virheisiin, tiivisti Unitedin valmentaja Ari Hjelm.

RoPS sai ensimmäisellä jaksolla aikaan vain kaksi laukausta kohti Mikko Kavenin vartioimaa Unitedin maalia, toisella ei ainuttakaan.

Keskialue täysin tamperelaisten

Lahjoja tai ei, niin ennen 3-1-maaliakaan ei RoPS pystynyt luomaan ainuttakaan tekopaikkaa toisella jaksolla. Dejan Godar ja Zeddy Saileti hävisivät 100-0 keskialueen taistelun Unitedin Jarkko Wissille ja Kari Sainiolle.

Bogesicin maalin jälkeen RoPS:n näkyvin teko ensi jaksolla nähtiin sen puolivälissä, kun Matti Hiukka laukoi pallon voimalla Norbert Kerenyin päähän. Teko tuskin oli tahallinen, mutta silti Hiukka vaihdettiin pois puoliajalla. Pelipaikka ensi jaksolla oli keskikentän oikealla laidalla, ei kärjessä.

- Yritin jo viime kaudella palauttaa Hiukan itseluottamuksen, mutta maaleja ei syntynyt. Joskus hän on kuitenkin ollut liigan paras maalintekijä. Mutta nykyisin hänellä ei ole itseluottamusta ja siksi vaihdoin nuoren Mika Hännisen hänen paikalleen, Hamori selitti.

Hänninen ei saanut senkään vertaa aikaiseksi kuin mitä Hiukka. Tosin toisella puoliajalla kukaan muukaan vieraiden pelaaja ei näkynyt positiivisessa mielessä. Saileti antoi paljon harhasyöttöjä eikä Godarkaan onnistunut tekemään peliä.

Petri Lehtonen ja Juha Majava selvisivät urakastaan kohtalaisesti.

Juha Aaltonen
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1067 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309