ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 28 touko 2004 03:00

Kerenyin osumalla RoPSille avausvoitto

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Voitoitta vielä eilisen saakka liigan perää pitänyt Rovaniemen Palloseura pelasi Pietarsaaren Keskuskentällä tehokasta hyökkäyspeliä ja tarkkaa oman veräjän vartiointia. Jarolla puolestaan tappiosarake näytti vielä nollaa.

502278
RoPSin voitto-osuman päällään Matti Hiukan kulmurista kääntänyt oikea laitapakki Norbert Kerenyi ehti katkaisemaan Jaron Ilpo Vernon maalintekoyrityksenkin.

Systeemi osui nappiin. RoPS iski kolmesta vastahyökkäyksestään avausjaksolla kaksi maalia. Kun Jaro sai vain yhden ja toisella ei tehty yhtään, lähtivät jalkapalloliigan pisteet Palloseuran mukana Rovaniemelle lukemin 1-2 (1-2).

Jaro oli varamiehisenäkin hallitsevampi osapuoli, mutta ei pystynyt hyödyntämään lukuisia tekopaikkojaan kuin kerran.

Aivan viime sekunneilla pallo oli jo menossa vieraiden maaliin, mutta Jarno Koivisto toimi uhrautuvasti: hän pelasti pallon kurkotuksellaan lähes maaliviivalta.

Jaro aloitti vahvasti ja hyökkäsi molemmilta laidoilta. Kun joukkueen ainoa todellinen keskushyökkääjä Ilja Venäläinen oli telonut keskiviikkona treeneissä polvensa, puuttui keskityksiltä päättäjä. Valmentaja Sixten Boström kokeili paikalla ensin Alexei Eremenkoa, mutta hänen nopeutensa ei enää riitä sentterin hommiin.

Avausmaali syntyi noin vartin kohdalla, kun Matti Hiukka nousi vahvasti laidaltaan ja keskitti takakulmalle. Virkaveli toiselta puolelta, Juha Majava, osui paikalle ja pukkasi kenenkään häiritsemättä pallon ohi Jaro-vahti Otto Fredriksonin.

Jaro tasoitti taiturimaisesti koko RoPSin takalinjat jallittaneen Fredrik Svanbäckin toimesta reilut kymmenen minuuttia myöhemmin. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen.

RoPSin 700. liigamaali

RoPS sai puolen tunnin pelin jälkeen kulmurin hyökkäyssuunnassa oikealta. Hiukka kierrätti kulmurinsa ruuhkaan, missä laitapakki Norbert Kerenyi nousi korkeimmalle ja käänsi hieman päällään pallon kulkusuuntaa; juuri sen verran, että se upposi jälleen isäntien maalin takakulmaan.

Kerenyi pääsi myös historian lehdille RoPSin 700. pääsarjamaalin tekijänä. Päästettyjä maaleja on ainakin toistaiseksi hieman enemmän eli 728.

-En tiedä, mitä olisi pitänyt tehdä, kun vastustaja teki kaikista paikoistaan maaliin. Meillä niitä oli reilusti enemmän, mutta saimme tehtyä vain yhden, valitteli Jaro-luotsi Sixten Boström.

Vaikka Jaro sai tilanteita, pelasi varsinkin RoPSin koko puolustusnelikko tarkasti. Myös katkojen jälkeiset avaukset menivät useimmiten omille. Myös maalivahti Ratko Marijanovic torjui varmasti, vaikkei kovin pahoja vetoja joutunut liimaamaankaan.

Valmentaja György Hamori onnitteli koko miehistöään, mutta piti tuomareiden toimintaa ala-arvoisena:

-Olihan miellä hieman onneakin, mutta pelasimme sentään 14 vastaan. Tuomarien työskentely kaikkiaan oli tosi huonoa, Hamori paukutteli.

-Pisteet olisivat olleet molemmille tärkeitä, mutta kauden avausvoitto oli meille tosi hieno homma, hän jatkoi.

Vaikka RoPSin maalivahti Marijanovic keräsi kaikki tähdet, voi voittajista nostaa samalle tasolla molemmat maalit syöttäneen Hiukan, maalitekijät sekä aivan lopussa voiton pelastaneen Koiviston.

Jaron ykkönen oli jälleen Fredrik Svanbäck. Myös oikea laitapakki Mattias Ainasoja hoiti tonttinsa ja teki hyviä nousuja.

Tapani Kuoppala
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1102 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309