maanantai, 24 touko 2004 03:00

RoPS:n ahdinko syvenee

RoPS on edelleen voitoitta Veikkausliigassa, kun se sai nöyrtyä kotonaan Turun Palloseuralle lukemin 0-2 (0-1). TPS haki napapiiriltä pisteet ja liigan piikkipaikan.

291711
Zeddy Saileti oli hyökkäyspäässä RoPS:n yritteliäimpiä, mutta maalintekoon hänkään ei pystynyt. Tässä tilannetta purkavat TPS:n maalivahti Jani Tuomala ja puolustaja Petri Leino. Taustalla RoPS:n Slavko Mandic, joka tienasi lopussa typerän ulosajon.

Rovaniemen Palloseuran taival liigassa on alkanut odotettua vaisummin. Pisteet ovat olleet tiukemmassa kuin moni ennen kautta oletti. Torniossa viikko sitten vaisusti esiintynyt TPS tuli ja haki rovaniemeläisiltä kolme pinnaa.Turku olikin monta astetta ärhäkämpi kuin länsirajan vierailullaan.

- Pyrimme nyt pelaamaan samoin kuin kotiotteluissamme, kertoi TPS:n valmentaja Kari Ukkonen, jonka mielestä kova tuuli vaikeutti kummankin joukkueen pelinavausta.

Vaikka pisteet lähtivät Aurajaoen rannalle, ei Ukkonen ollut täysin tyytyväinen omiinsa.

- Pelin lopussa avautui meille paljon tekopaikkoja, jotka olisi pitänyt hyödyntää, sanoi Ukkonen.

Kotijoukkueen puhepuolen hoiti vaihteeksi György Hamori, joka harmitteli aiheesta omiensa heikkoa viimeistelyä.

- Ei peliä voi voittaa, ellei tee maaleja, selvitti Hamori esitellen muistiinpanojaan.

Ansaittu voitto

Pelitilanteisiin nähden turkulaisten kahden maalin voittoa ei voi pitää ansaitsemattomana. Vieraat menivät kotijoukkuetta hanakammin ns. kakkospalloille ja olivat maalinedustalla huomattavasti terävämpiä kuin maalinteko-ongelman kanssa painiva kotijoukkue.

TPS oli RoPSia parempi myös erikoistilanteissa, jollaisesta tuli ottelun avausmaali. Kasper Hämäläinen käytti röyhkeästi hyväkseen kotijoukkueen avausjaksolla miehittämättä jättämän laidan ja eteni keskustaan. Sillä RoPS-puolustus kaatoi hänet.

Tilanteesta seuranneen vapaapotkun sijoitti komeasti maalin ylänurkkaan Marco Casagrande, joka oli muutamaa hetkeä aikaisemmin onnistua edellisessä vapaapotkussaan. Sen kuitenkin esti heittäytymisellään kotijoukkueen yksi harvoista ilopilkuista, maalivahti Ratko Marjanovic.

- Luulin, että osuin jo ensimmäisessä vapaapotkussani. Tämä vapaapotku, joka meni maaliin, oli muuten ensimmäinen vaparimaalini Veikkausliigassa, myhäili Casagrande.

Lähellä osumaa oli ensi jaksolla myös ammattilaiskentille tyrkyllä oleva Hämäläinen, jonka jatkolaukaus Casagranden vapaapotkusta meni karkeasti maalin yli.

RoPS:n parhaat maalipaikat ensi jaksolla tulivat kulmapotkuista. Mutta niin Zeddy Saileti kuin Vlasco Mandickin puskivat pallon maalin yli. Aivan jakson lopussa Zoran Bogesic pääsi ampumaan rangaistusalueelta, mutta maalivahti Jani Tuomala torjui.

Maalivahdille syöttöpiste

Ottelu ratkesi toisen jakson alussa, kun TPS meni puoliajalta kentälle tulleen Jarno Auremaan maalilla. Maalin pohjusti pitkällä avauksellaan maalivahti Jani Tuomala, jonka potku leijui aina kotijoukkueen rankkaripilkun tuntumaan. Siellä sen taisteli haltuunsa koko ajan kärjessä vaarallisesti viilettänyt Mikko Hyyrynen. Hän siirsi pallon Auremaalle, jolla oli helppo työ laittaa se maaliin: 0-2.

RoPS haki toisella jaksolla tasoitusta ja kavennusta ottamalla kentälle unkarilaisen Norbert Kerenyin, joka tuli tutulle paikallee oikeaksi puolustajaksi. Samalla Jarno Koivisto nousi pakin paikalta laitalinkiksi. Muutos piristi selvästi rovaniemeläisten hyökkäyspeliä. Maaliin asti palloa ei kuitenkaan saatu kertaakaan.

Mandicille turha ulosajo

Muutamia kovia mylläköitä sentään nähtiin vierasmaalilla. Yhdestä tällaisesta sai RoPS:n Slavkio Mandic suoraan punaisen kortin erotuomari Mika Peltolalta, joka ymmärsi hyvin Mandicin käyttämän englannin kielen termistön.

Mandicin ulosajo tuli aivan pelin viime hetkillä, mikä tekee tempusta entistäkin typerämmän. Sen vuoksi muuten vahvasti pelannut Mandic nimittäin huilaa kaksi seuraavaa peliä.

Kotijoukkueen onnistujat olivat vähissä. Pahiten on pettänyt keskikentän Dejan Godar, jota ovat tosin loukkaantumiset vaiavanneet. Maalivahti Ratko Marjanovic oli syytön takaiskuihin. Zeddy Saileti jaksaa edelleen ja pelaa tilanteet huolella omille. Kärjessä ovat ajoitukset Zoran Bogesicilla ja keskikenttämiehillä vielä pielessä.