ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 touko 2004 03:00

RoPS:lla haussa voitto ja 700. maali

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS lähtee hakemaan sunnuntaina kauden avausvoittoa tietoisena siitä, että Turun Palloseura tulee Lappiin huomattavasti paremmin valmistautuneena kuin mitä viimeksi viikko sitten Torniossa. Tepsillä on lisäksi taskussaan makoisa 3-1 -voitto Allianssista, mikä varmasti antaa potkua Turun raitapaitojen otteisiin.

 

RoPS puolestaan hävisi viimeksi vantaalaisille maalilla, joten näiden numeroiden valossa TPS on hienoinen suosikki sunnuntain kohtaamiseen. Jalkapallo ei kuitenkaan ole näin yksinkertaista matematiikkaa. Jokainen peli on oma maailmansa ja pääsääntöisesti kaikki tämän kauden liigapelit ovat olleet erittäin tasaisia.

RoPS ei pelannut helatorstain kierroksella, joten kotijoukkue pääsee otteluun levänneenä. TPS urakoi Allianssia vastaan ja päälle tulee vielä matkustaminen Napapiirille. Tämä antaa pienoista etua kotijoukkueelle, mutta kovin ratkaisevaa roolia sillä tuskin on. Pisteiden kohtalo ratkeaa kentällä mies-miestä-vastaan -taistoissa. Huolellisemmin valmistautunut ja paremman vireystilan omaava on vahvoilla.

Torstain vapaakierros tuli RoPSille sikäli hyvään rakoon, että joukkue on saanut parannella pikku kolhujaan parempaan kuntoon. Jalkapöydän vammaa potenut Dejan Godar on päässyt hyvään harjoitteluvauhtiin ja mies nähtäneen jo avauksessa. Godarin tulo tuo kaivattua luovuutta RoPSin pelirakenteluun ja erikoistilanteisiin. Iskiasvaivoista toipunut Jarno Koivisto nousee myös pelaajalistalle, mutta tuskin avaukseen asti.

Loukkaantumistilanne on hieman helpottanut, mutta ei kokonaan. Umpisuolen leikkauksesta toipuva Panu Kuusela palaa harjoitusvahvuuteen vasta kesäkuun puolella, samoin nilkkavaivaa paranteleva kakkosvahti Tero Mäkäläinen. Kuuselan paikalla vasempana laitapakkina jatkaa Slavko Mandic.

RoPS-leirissä ei ole murehdittu toistaiseksi vielä varsin laihaa pistepussia. Kaikki kolme ottelua ovat olleet pelillisesti tasaisia ehkä Haka-pelin toista jaksoa lukuun ottamatta. Allianssia vastaan RoPSillä oli toisella jaksolla kaikki ainekset tasoitukseen ja jopa voittoon asti. Viimeistely kaipaa vain hieman huolellisempaa otetta ja aavistuksen onneakin mukaan.

- Joukkue lähtee luottavaisin mielin hakemaan kauden avausvoittoa. TPS:llä on kieltämättä vahva ryhmä, joka on varsinkin puolustuspelaamisen osalta hyvin yhteenhitsautunut ja kokenutkin. Virkki, Leino, Heinikangas ja TPS-ikoni Casagrande muodostavat vahvan nelikon, joka on vaikeasti ohitettavissa, arvioi RoPS-manageri Jouko Kiistala.

Pääsarjamaaleja 698

RoPS lähenee tehtyjen SM-maalien määrässä jo 700 maalin rajaa. Tämän kauden kolme osumaa ovat nostaneet SM-maalien kokonaissaldon 698:aan. Iskeekö nopea kroaatti Bogesic, Sambian aina luotettava Saileti, vai kotiyleisön suosikki Hänninen uuden sataluvun rikki? Siinä yksi lisäjännityksen siemen sunnuntain tiukkaan pistetaistoon.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 721 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309