tiistai, 11 touko 2004 03:00

RoPS puutui vyörytykseen

Rovaniemen Palloseurasta ei ollut estämään FC Hakan nousua piikkipaikalle Jalkapalloliigan tappiottomien vieraspelien tilastossa. RoPS kesti kotiavauksessaan Hakan vyörytystä reilun tunnin, mutta sen jälkeen vierailija meni menojaan ja voitti ansaitusti 3-1 (0-1).

520084
Zeddy Saileti runnoi RoPSin johtomaalin 1. jaksolla. Sailetilla oli yksi paikka myös 2. jaksolla, mutta pallo painui Haka-vahdin Mikko Vilmusen ja myös maalin ohi. Sailetin taiteilua katsovat lähinnä Juuso Kangaskorpi ja Jarkko Okkonen.

Hakan 15. tappioton vieraspeli putkeen ei jättänyt kovin paljon jossiteltavaa runsaalle 2000 katsojalle. Joukkue käänsi maalin tappiotilanteen 2. jaksolla ylivoimaiseksi voitoksi. RoPS pinnisteli tiukasti vastaan ja sai armonaikaa vielä 56. minuutin kohdalla, kun maalivahti Ratko Marijanovic torjui Sami Ristilän rangaistuspotkun kulmaksi. Rankkari tuomittiin Petri Lehtosen käsivirheestä.

Terehov ratkaisijana

Valkeakoskelaisten takaa-ajo tuotti vihdoin tulosta 10 minuuttia myöhemmin. Sergei Terehovin sutaisu maalin edustalle päätyi Ristilän jalkoihin, joka kuittasi epäonnistuneen rankkarin maalilla, 1-1.

Terehov nousi myös pelin ratkaisijaksi kaksi minuuttia myöhemmin. Virolaisen upea laukaus painui maaliraudat soiden isäntien verkkoon. Tilanteen järjesteli paitsiolta haiskahtaneesta paikasta Valeri Popovits.

”Vallu” teki Rovaniemen reissun päätteeksi vielä uran 133. liigamaalinsa Hakan 11. kulmapotkusta. Popovits tuikkasi pallon verkkoon Marijanovicin jalkojen välistä, 3-1.

Pelin painopisteestä kertoo kulmuritilastokin, jonka Haka vei 11-1.

Päättäväisyys palkittiin

- RoPS pelasi avausjakson fiksusti joukkueena ja osoitti ansaitsevansa liigapaikan. Me kuitenkin päätimme puoliajalla kopissa, että tätä peliä ei hävitä. Päättäväisyys näkyi kentällä toisen jakson vyörytyksenä, tuumi liigan ainoaa puhtaan pelin joukkuetta luotsaava Olli Huttunen.

Ottelu olisi voinut saada hieman toisenlaisen luonteen, mikäli RoPS olisi onnistunut avausjakson lopulla toisen kerran maalinteossa. Hakan nuori maalivahti Mikko Vilmunen teki kuitenkin ilmiömäisen pelastuksen Petri Jalavan läheltä tulleeseen puskuun. Pallon tarjoili Jalavan päähän Mika Hänninen.

RoPS johti ottelua pitkään Zeddy Sailetin avausjakson maalilla. Panu Kuuselan pitkä sivurajaheitto tavoitti Jalavan pään ja Saileti tuikkasi pallon läheltä alanurkkaan uran 49. liigamaalinsa. Näin rikkoontui myös Hakan tämän kauden nolla.

Toisella jaksolla RoPSin peli valahti aivan liian alas ja tekopaikkojen luonti jäi lähes nollaan. Siitä piti osaltaan huolta Hakan keskikenttä, joka dominoi tapahtumia suvereenisti.

- Avausjakson karvasimme ylhäältä ja kärkimiesten voimat hupenivat siihen. Toiselle jaksolle karvausta löysättiin ja Haka iski tosi terävästi. Parempi joukkue voitti, myönsi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Godarin puudutus ei kestänyt

RoPSin keskikentältä katosi osaamista tunnin kohdalla kun puudutettuna pelannut Dejan Godar tilasi vaihdon.

- Puudutus alkoi pettää, joten vaihtoehtoja ei ollut. Dejanin lähtö näkyi meidän pelissä, Kiistala totesi.

Ottelun pääpalkinnon pokkasi ansaitusti Sergei Terehov, jonka vauhti laidalla parani mitä pitemmälle ottelu eteni. Valeri Popovits pysyi avausjakson piilossa, mutta oli heti tilanteiden herra kun RoPS-maalilla alkoi tapahtua. Hyvää taustatukea antoivat Jani Kauppila ja dopingtestiin päätynyt Lasse Karjalainen. Hakan puolustus sai olla avausjakson jälkeen lähes rauhassa.

RoPSin voimamiehet olivat isolla alueella raatanut toppari Petri Jalava, sähäkkä vasen pakki Panu Kuusela sekä keskikentän ankkurina raatanut Petri Lehtonen.

Ottelu alla puhuttuun keskuskentän kunnosta, mutta alusta oli yllättävän hyvä vuodenaikaan ja päivän lumisateeseen nähden. Jopa Hakan valmentaja Olli Huttunen myönsi, että joukkue pystyi pelaamaan lyhytsyöttöpeliään ihan kelvollisesti.

RoPSin kausi jatkuu ensi sunnuntaina Tikkurilassa Vantaalla AC Allianssin vieraana.