ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 08 touko 2004 03:00

Mika Hänninen RoPSin kultajalka

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran paluu jalkapallon Veikkausliigaan onnistui tasapelin arvoisesti huonokuntoisella Hämeenlinnan Kaurialan kentällä perjantaina. Hämeenlinnan ennätysyleisölle (3283) ei tarjottu jalkapallon hienouksia. FC Hämeenlinnan ja RoPSn välinen pystypainia muistuttanut kamppailu päättyi ratkaisemattomaan maalein 2-2 (0-0).

522413
Mika Hänninen tuuletti 2. jaksolla RoPSin arvokasta tasapelimaalia. Vasemmalla avausmaalin tehnyt Zoran Bogesic ja oikealla riemuun yhtyy Petri Lehtonen. Hämeenlinnalaisista maalia harmittelee Mikko Sundberg.
757299
RoPSia seuraa tällä kaudella myös kannustajajoukko, joka oli mukana heti Hämeenlinnassa.

Lopputulos kuvasi hyvin ottelun tapahtumia. Avausjakso oli maaliton. Hämeenlinnan ainoa tiukka paikka oli Ernö Vargan mainio vapaapotku vieraiden maalin yläkehikkoon. RoPS oli lähellä rokottaa pariinkin kertaan. Lähimpänä oli Zoran Bogesic, mutta hänen kurotuksen ei aivan riittänyt avausosumaan. Vierailijoiden parhaat tilanteet siunaantuivat vasemman laidan ja Juha Majavan kautta.

Matti Kilpelän komea purjehdus

Toisella jaksolla sinipaitainen vierasjoukkue otti vahvasti otteen haltuunsa. Uurastus palkittiinkin 56. minuutilla. Etutoppari Matti Kilpelä lähti nousuun vasemmalta laidalta. Kilpelä hyödynsi ylösnousussaan myös kaikki kentän montut ja mättäät, sekä vastustajien jalat. Matkalla hän napasi myös yhdet ”haarukat”. Pian mies olikin kentän päädyssä. Todellinen tahtokuljetus Kilpelältä.

Miehen tarkka syöttö löysi Zoran Bogesicin, eikä ammattimies erehtynyt viimeistelyssään. Hallinta siirtyikin maalin jälkeen vahvasti RoPSille.

Kesken RoPS-painostuksen Hämeenlinna sai nopean vastaiskun vasemmalta laidalta. Vaihdosta tulleen Jere Pirhosen keskitys löysi toisen vaihtopelaajan Roni Porokaran pään ja tämä puski tolpan kautta tasoituksen sisään.

Hetki edellisestä ja pallo oli jälleen RoPSin maalissa. Nyt unkarilainen Ernö Varga puski Jukka Vannisen kulmasta vastustamattomasti 2-1 ohi Ratko Marijanovicin.

Hänninen hienosteli

Hämeenlinnan nousu sai RoPSin pahaan ahdinkoon, eikä joukkue enää päässyt painamaan peliä kohti isäntien maalia. Sitten kuvaan astui A-juniori-ikäinen Mika Hänninen. Nuorukainen sai pallon oikealla laidalla. Vastassa oli enää kotijoukkueen toppari Ossi Martikainen. ”Hoopi” harhautti oikealle ja meni vasemmalta ohi. Tarkka kuti 16 metristä painui hienosti taka-alakulmaan. Näin RoPS oli noussut tasoihin. Pelikello näytti tuolloin 79. minuuttia.

Ottelun loppu oli tiukkaa vääntöä, eikä lisämaaleja nähty. Toki on myönnettävä, että Hämeenlinnalla oli vahva painostus aivan lopussa, mutta sinipaidat kestivät sen.

”Fyysistä mutta rehtiä peliä”

Molempien joukkueiden valmentajat olivat tyytyväisiä lopputulokseen. Toki Hämeenlinnan Ville Lyytikäiselle olisi kelvannut myös kolme pistettä.

- Ennen peliä ihmettelin RoPSin isokokoista joukkuetta. Kiitos meidän pojille asenteesta. Tämä oli fyysistä, mutta rehtiä jalkapalloa.

RoPS-manageri Jouko Kiistala oli samoilla linjoilla Lyytikäisen kanssa.

- Olosuhteet tekivät tästä tällaisen taistelun. Hämeenlinna sai parhaat tilanteet vastaiskuista. Ne syntyivät yleensä meidän erikoistilanteiden jälkeen. Niihin kaivataan jatkossa huolellisuutta, Kiistala totesi.

Hänninen tuurasi hienosti Godaria

Erityiskiitoksen hän antoi Mika Hänniselle.

- Mahtava suoritus nuorelta mieheltä. Muutenkin hän onnistui loistavasti Dejan Godarin paikkaajana. Enää emme ole yhden pelintekijän varassa, Kiistala myönsi. Godar oli mukana Hämeenlinnassa, mutta RoPS ei halunnut riskeerata taitavan kroaatin kautta. Mies potee yhä jalkapöydän vammaa.

Vieraiden ykköspelaajat olivat Hänninen ja Juha Majava, jonka nousut aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa Hämeenlinnan puolustukselle. Petri Jalava ja Matti Kilpelä luutivat puolustuksessa ansiokkaasti.

Varga oli isäntien paras pelaaja. Toisena topparina pelannut ex-vaasalainen Jukka Sauso oli myös vakuuttava.

Haka tulee maanantaina

Ensi maanantaina Rovaniemen liiga-avaukseen keskuskentälle saapuu taitojalkapalloa pelaava Valkeakosken Haka. ”Keskari” on vielä huonomassa kunnossa kuin Kaurialan kenttä, joten saa nähdä millaista taistelua tuolloin nähdään.

- Kuvia ei kumarreta. Pääasia, että pisteet jäävät kotiin, joukkue lupasi.

Jukka Harmaala
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 753 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309