ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 06 touko 2004 03:00

Dejan Godaristako Lapin Litmanen?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jari Litmasen paluu kotoiseen Veikkausliigaan sai aikaan vertailut, joissa Rovaniemen Palloseuran taitavaa keskikenttäpelaajaa verrattiin itse Littiin. Miesten pallonkäsittelytaitoa ja luovuutta pidettiin lähes saman vertaisina.

949228
Dejan Godarin myötä RoPS sai kosolti taitoa ja näkemystä keskikentälleen. Rovaniemellä hyvin viihtynyt kroaatti teki viime syksynä seuran kanssa peräti kolmen vuoden sopimuksen.

- Huh, noinko on puhuttu. Tietysti olen imarreltu moisista puheista, mutta eiköhän Litmanen ole Litmanen, vaatimaton Godar vastaa ja on selvästi vaivautunut.

Dejan Godar saapui RoPSiin kesken viime kauden ja valkoisilla pelikengillä lähes primadonnamaisesti liikkunut taituri sai yleisön heti koukkuun. Miehen potkut olivat sellaisia, että niitä ei ole Keskuskentällä nähty sitten Juha Helinin ja Raimo Paldaniuksen peliaikojen. RoPS oli myös saanut vapaapotkuihin pelotteen pitkästä aikaa.

Taitavan pelimiehen pelityylin luulisi sopivan paremmin liigaan kuin divariin.

- Olen samaa mieltä. Viime kauden pelit olivat välillä melkoista painia, mutta nyt käsittääkseni välillä pelataan myös jalkapalloa, Dejan nauraa.

Jalka huolestuttaa

Kroaatti loukkasi jalkapöytänsä pari viikkoa sitten AC Oulua vastaan käydyssä ottelussa ja on varmasti sivussa liiga-avauksesta perjantaina Hämeenlinnassa. Godar on kuitenkin kenties mukana maanantaina Hakaa vastaan.

Taitavana pelintekijänä Godar on taatusti merkitty mies vastustajien papereissa.

- Se ei pelota. Jos joudun erikoisvartiointiin, niin muille jää enemmän pelitilaa. Ja tänä vuonna saan ilmeisesti pelata hieman hyökkäävämmässä roolissa, joten minulla on enemmän vapauksia liikkua kentällä. Silloin varjostajatkin tippuvat kyydistä, mies lupaa.

Erityisen iloinen Dejan on Zoran Bogesicin ja Slavko Mandicin liittymisestä sinipaitojen ryhmään.

- Molemmat ovat minulle tuttuja entuudestaan. Zoran on kotoisin samasta kaupungista kuin minä ja olemme molemmat saman seuran kasvatteja, joten olemme entuudestaan hyviä kavereita. Slavkon kanssa olen puolestaan pelannut kahdesti samassa seurassa.

Harjoitusottelut ovat osoittaneet, että Godarin Bogesicin välillä on erityinen yhteys.

- Totta, olemme käyneet saman jalkapallokoulun, joten pelikäsityksemme on samanlainen. Tiedän missä mies liikkuu.

Rovaniemellä turvallista

Godar teki viime kaudella RoPSn kanssa kolmen vuoden sopimuspaperin. Se on miehen mielestä hyvä asia.

- Kotimaassani ei ole välttämättä turvallista. Täällä kaikki on toisin. Rovaniemi on mukava kaupunki. Olen aina asunut suurkaupungeissa, mutta nyt olen aivan eri maailmassa. Arvostan sitä, että pääsen kaikkialle kävelemällä, eikä paikasta toiseen siirtymiseen mene hirvittävästi aikaa.

Godarin nuoruuteen vaikutti suuresti Jugoslavian hajoaminen ja maan sisällissota.

- Itse en joutunut rintamalle, onneksi. Muutimme aina sodan jaloista pois. Nyt perheeni asuu Serbiassa. Kotona minulla on isä, äiti, sekä sisko ja hänen pieni vauvansa. Olen heihin tiiviissä yhteydessä. Ehkä he tulevat käymään täällä ja ihmettelemään uutta asuinpaikkaani. Kun itse saavuin viime kesänä tänne, aluksi järkytyin, mutta sitten ihastuin.

Viihdyn täällä todella hyvin, sympaattinen Dejan päättää.

Jukka Harmaala
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 851 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309