ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 28 huhtikuu 2004 03:00

Keskuskenttä liigakuntoon pikaremontilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Keskuskenttää korjataan kovaa vauhtia jalkapallon Veikkausliigan kriteerejä vastaavaksi. Tärkein vaatimus oli sosiaalitilojen uusiminen vaatimusten mukaiseksi ja remontti on tällä hetkellä täydessä käynnissä. Teknisen viraston liikuntapaikoista vastaava mestari Mikko Ylinampa kertoi, että nyt kaikki on hoidettu tältä osalta kriteerien mukaan.

077022
Rovaniemen keskuskenttä on lumeton, mutta talviterässä. Vajaan kahden viikon kuluttua kentällä pelataan ensimmäinen liigaottelu kun RoPS kohtaa Valkeakosken Hakan.
089009
Pukukoppeja on ehostettu liigan vaatimaan kuntoon. Keskuskentän ainoa kuppi-istuin oikealla.

- Kotijoukkueen entinen koppitila on remontoitu vierasjoukkuetta ja erotuomareita varten. Nyt myös tuomareilla on tulevaisuudessa omat suihkut ja oma wc. Samaan tilaan tehdään myös lehdistötilat.

Näin ollen RoPS joutuu luopumaan tutusta ja turvallisesta pukukopista liigamääräysten edessä. RoPS pukeutuu jatkossa seinän takana piirun verran lähempänä pelikenttää.

Entisestä erotuomaritilasta on tehty dopingtestaushuone, joten sitäkin myöten asiat ovat kunnossa.

Toki Keskuskenttä ei vielä täytä kaikkia liigakriteerejä, mutta siirtymäaikaa on vielä ja Lapinaukean remontti siintää mielessä.

Yksi konkreettinen uudistus oli myös remontista sivullisille nähtävissä. Keskuskentällä oli myös yksi liigan vaatima kuppi-istuin, nimittäin ainakin remonttivaiheessa pihalla oli wc-pönttö.

Nurmen kunto huolestuttaa

RoPS avaa kotikautensa maanantaina 10.5. jolloin vastaan juoksee Valkeakosken Haka. Keskarin nurmi on taatusti tuolloin vielä herkkä rasitukselle, joten pelin satoa saadaan kärsiä alku kesä.

- Kevät on ollut suosiollinen, mutta nurmen kasvua ei ole vielä tapahtunut. Pelin vauriot näkyvät pitkään, mutta kaupungista ei löydy vaihtoehtoista kenttää, Mikko Ylinampa harmittelee.

RoPSissa ollaan samoilla linjoilla. Manageri Jouko Kiistalan mukaan vaihtoehtoja on haettu.

- Pyrkimyksemme oli siirtää Haka -ottelua myöhemmäksi, mutta vastapuoli ei suostunut edes neuvottelemaan. Eli pelaamme pelin niin kuin on sovittu, Kiistala totesi.

Palloseura on harjoitellut viime viikot Saarenkylän tekonurmella, mutta sinne RoPS ei aio pelejä viedä.

- Kotikenttä on aina kotikenttä. Keskitämme toimintamme Keskarille. Toivottavasti yleisökin löytää sitten maanantaina tiensä paikanpäälle. Kiitos yhteistyökumppaneiden Lapin Kansan ja Finnairin niin koko perhe pääsee otteluun yhden lipun hinnalla, toimitusjohtaja-manageri hehkuttaa.

Muutoinkin talven aikana Keskuskenttä oli kokenut kovia. Joukkueiden vaihtokopit olivat nimittäin joutuneet ilkivallan kohteiksi ja pelikenttä näytti mustalla mullalla muuta kuin luoksensa houkuttelevalta. Heräsikin kysymys missä mennään Lapinaukean remontin suhteen.

- Asia on 3.5. kaupunginhallituksessa. Sen jälkeen olemme viisaampia, Mikko Ylinampa Rovaniemen kaupungilta kertoo.

- Nyt jos koska nähdään hankeen tarpeellisuus, Ylinampa jatkaa.

Jukka Harmaala
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 663 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309