ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 07 huhtikuu 2004 03:00

RoPS vaihtaa Nestorovin Mandiciin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloliigaan valmistautuva Rovaniemen Palloseura on purkanut kuukautta ennen sarjan alkua serbitopparinsa Goran Nestorvin pelaajasopimuksen Nestorov tuli talvitauolta huonossa kunnossa eikä osoittanut järin suuria kuntoutumisen merkkejä kevään aikana. Harjoituspeleissä Nestorovia kierrettiin sen verran usein ettei seurajohdolle jäänyt vaihtoehtoja.

976056
Matias Turpeinen pelasi RoPSin hyökkäyspäässä toisen pelijakson sitten viime kesän polvivamman. Kuvassa taisteluparina Rio Granden puolustaja Iiro Kylmänen.

Nestorov ei olisi pystynyt pelaamaan kahdessa ensimmäisessä liigaottelussa, sillä hänet ajettiin kentältä ratkaisevassa liigakarsintaottelussa Kotkassa. Se tiesi hänelle kahden liigaottelun pelikieltoa.

Nestorovin korvaaja tulee Kroatiasta. Hän 32-vuotias Slavko Mandic, joka on pelannut maansa pääsarjassa. Mandic on tuttu mies RoPSissa pelaaville Zoran Bogesicille ja Dejan Godarille. 186-senttinen kroaatti saapuu Rovaniemelle heti pääsiäisen jälkeen. Tositoimissa hänet nähtäneen ensi kerran lauantaina 17. huhtikuuta, kun RoPS kohtaa ruotsalaisen IFK Luulajan harjoitusottelussa Lapinaukealla.

- Tarvitsemme topparipuolelle miehen jo särkymävaran takia, perusteli RoPS-manageri Jouko Kiistala.

RoPSin valmennusjohto käyttää hanakasti toppariosastossa pelaavaa kapteeni Petri Jalavaa myös hyökkäyksessä, joten puolustuspäässä on uusille voimille käyttöä.

Viiden maalin kimara 1. jaksolla

Jalava pelasi viimeksi hyökkäyksen tornina eilen kun RoPS kohtasi harjoitusottelussa II divisioonan FC Rio Granden. RoPS voitti Ounashallissa pelatun ottelun 5-1 (5-0). Jalava puski avausjakson päättäneen 5-0 -maalin.

Peli ratkesi RoPSin 1. jakson maalikimaraan. Pallon pistivät pömpeliin vuorollaan Dejan Godar, Zoran Bogesic, Zeddy Saileti, Juha Majava ja Jalava. Toisella jaksolla RoPS ei päässyt Matti Hiukan tolppalaukausta lähemmäksi maalia. Rio Granden kavennuksen teki Petri Jalavalta karannut Jussi Vatanen, joka viimeisteli alanurkkaan Ratko Marijanovicin ulottumattomiin.

- Joukkueella alkoi nyt viikon loma. Pojat taisivat aloittaa lomailun jo 2. jaksolla siksi vaisuksi peli meni. Avausjakso oli vähän sen näköistä kuin pitääkin, kommentoi manageri Kiistala.

Toisen jakson pelasi myös Lazlo Fekete, joka nähtiin viimeksi pelitamineissa Luulajan turnauksessa helmikuussa.

- Feketen takareidessä on yhä pientä kipua. Suurempi kynnys taitaa olla kuitenkin pääkopassa. Eiköhän mies ole kunnossa kun liiga alkaa, Kiistala totesi.

Suomen cupin ottelu on kuitenkin ensimmäinen virallinen kamppailu ennen liigan alkua. Otteluparit arvotaan tänään. Liigaseuroille on luvassa 28.4.-2.5. pelattavalla kierroksella vierasottelut.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1001 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309