maanantai, 29 maaliskuu 2004 03:00

RoPS minuutin päässä turnausvoitosta Pietarsaaressa

Rovaniemen Palloseura ei aivan onnistunut voittamaan toista liigajoukkuetta Pietarsaaren Jaroa sunnuntaina päättyneessä Mobila-cupissa Tellushallissa. RoPS oli minuutin päässä turnausvoitosta kunnes Jaron hyökkääjä Ilja Venäläinen tasoitti loppunumeroiksi 1-1 (0-0) pelikellon näyttäessä jo 91 minuuttia.

983363
Kroaattihyökkääjä Zoran Bogesic on ollut RoPSin talvitykki. Mies teki Pietarsaaren turnauksessa maalin kaikissa kolmessa ottelussa

Puoli tuntia vajaalla

Rovaniemeläisten urakkaa päätösottelussa vaikeutti unkarilaispuolustaja Norbert Kerenyin ulosajo 2. jaksolla tämän saatua toisen keltaisen kortin. RoPS pinnisteli viimeiset 30 minuuttia yhden miehen vajaalla eikä aivan onnistunut pitämään omaa päätä puhtaana.

Ilja Venäläisen maalista jäi hieman hapan jälkimaku, sillä monen mielestä KuPSista siirtynyt hyökkääjä karkasi maalintekoon paitsioasemasta.

Lopputulosta tärkeämpää RoPSille oli kokonaisuuden toimiminen. Parin viikon takaiseen liigacupiin verrattuna esitys oli huomattavasti valmiimpi.

- Nyt pysyttiin Jaron pelirytmissä hyvin ja lyhytsyöttöpeli pystyttiin rikkomaan. Olimme ottelussa niskan päällä ja meillä oli tilanteet voittaa isoillakin numeroilla, summasi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Bogesicilla paikat useampaan osumaan

RoPS siirtyi ottelussa johtoon tunnin kohdalla vastaiskusta. RoPS purki Jaron kulman nopeasti Petri Jalavan kautta. Dejan Godar ja Zoran Bogesic tulivat vauhdilla kentän läpi. Godar ampui tulisesti, mutta Jaron maalivahti Otto Fredriksson torjui pallon eteensä. Bogesic siirsi irtopallon verkkoon.

Bogesicilla oli jo avausjaksolla tilaisuus viedä RoPS johtoon kahdesta läpiajosta, mutta Fredriksson torjui molemmat tilanteet jaloillaan.

Jarollakin oli paikkansa, mutta Ratko Marijanovic hoiti maalissa tehtävänsä hyvin. RoPSin tehokärki talven peleissä on ollut Bogesic, joka teki nytkin maalin joka ottelussa. Godar ja Zeddy Saileti olivat keskialueen hahmoja. Puolustuspäässä topparipari Jalava - Matti Kilpelä toimi hyvin. Puolustavana keskikenttämiehenä pelannut Petri Lehtonen sai lauantaina potkun rintaansa ja hakeutui sunnuntaina vaihtoon 70. minuutilla. Lehtosen tilaa tutkitaan tarkemmin tänään.

Ilja Venäläinen oli Mobila-cupin perusteella kullanarvoinen pelaaja Jaron hyökkäyspäähän. Viisi maalia oli kova näyttö. Valmentaja Sixten Boström onkin kertonut odottavansa Venäläisestä joukkueelleen selkeää ykköskärkeä.

RoPS jatkaa harjoituspelejään ensi perjantaina Oulussa AC Oulun vieraana. Tuolloin vahvuudessa on ensi kertaa FC Hongasta siirtyvä puolustaja Panu Kuusela. Mahdollista on sekin, että Lazlo Fekete ja Matias Turpeinen ovat pelissä mukana.

RoPSin kokoonpano: Ratko Marijanovic, Petri Jalava, Jarno Koivisto, Norbert Krenyi (ulosajo 62. min), Matti Kilpelä, Petri Lehtonen (70. Ville Ylipaavalniemi), Juha Majava, Matti Hiukka (45. Mika Hänninen), Zeddy Saileti, Dejan Godar, Zoran Bogesic.