sunnuntai, 14 maaliskuu 2004 02:00

RoPS jäi lohkonsa jumboksi

Rovaniemen Palloseura juuttui liigacupissa lohkonsa jumboksi hävittyään lauantaina toisen turnauksen isäntäseuralle Pietarsaaren Jarolle 4-1 (0-1). Lohkon voitti ja välieriin meni Tornion Pallo-47. Jaro nousi kakkoseksi ennen tasapisteisiin päätyneitä FC Jazzia ja RoPSia.

Tellushallin isäntäjoukkue pääsi vauhtiin vasta toisella jaksolla. RoPS johti vielä tauolla Zoran Bogesicin osumalla. Bogesicin osuma oli onnekas, sillä Jaro-vahti Antti Peltonen imaisi kärkimiehen epäonnistuneen vapaapotkun varsin helpon näköisesti maaliin.

Eremenko muutti rytmin

Jaro vaihtoi toisen jakson alussa kentälle Alexei Eremenkon ja konkari ehti olla kentällä vain viisi minuuttia ennen tasoitusosumaa. ”Jere” pamautti 1-1-maalin 16:n alueen kulmasta kauniisti takanurkkaan. Jaron johtomaalissa puoliajalta peliin tullut A-juniorivahti Risto-Pekka Söderlund haparoi vapaapotkussa ja Niko Kalliokoski pääsi siirtämään vapaasti pallon verkkoon.

3-1-osuman iski jälleen Eremenko Matias Warghin laukauksen paluupallosta tyhjään maaliin. Viimeisen niitin iski kapteeni Jimmy Wargh ”Jeren” tarjoiltua pallon hänelle kulmapotkun jälkitilanteessa.

- Tarvitsimme pelejä ja liigacup antoi niitä. Olimme nyt liikkeellä aika pienellä ryhmällä ja jalka alkoi painaa toisessa ottelussa. Toisella jaksolla olimme koko ajan askeleen Jaroa perässä, RoPS-manageri Jouko Kiistala myönsi.

Paljon avainmiehiä syrjässä

RoPSilta puuttui miehityksestä niin paljon pelaajia, että liigacupin tuloksiin ei kannata pitkään tuijottaa.

- Tulemme tänne kahden viikon kuluttua uudelleen, jolloin kohtaamme turnauksessa Jaron, AC Oulun ja Vaasan Palloseuran. Silloin meillä on käytössä kaikki nyt puuttuneet miehet eli Petri Jalava, Lazlo Fekete, Matias Turpeinen, Jarno Koivisto sekä kättään potenut maalivahti Ratko Marijanovic, Kiistala kertoi.

Lauantain pelistä oli pois vatsatautia potenut Mika Gröhn. Zeddy Sailetikin tuli tositoimiin vasta 2. jakson lopulla.

Päävalmentaja György Hamori näki ratkaisun tapahtuneen Jaron toisen jakson vaihdoissa.

- Vaihdot onnistuivat Jarolta erinomaisesti. Eremenko toi selvästi paljon lisää heidän peliinsä, Hamori arvioi.

FF Jaron päävalmentaja Sixten Boström sai Liigacupin päätösottelusta haluamansa eli voiton.

- Avausjaksolla pidimme hyvin palloa, mutta vauhti puuttui emmekä saaneet tilanteita rakennettua. Toisella jaksolla tuoreet miehet toivat selvästi lisää vauhtia toisin kuin eilen, Boström näki.

Alexei Eremenko sai ansaitusti erityiskiitokset ”Sikulta”. Vaihdosta 52. minuutilla kentälle tullut kokenut kettu näytti, että virtaa riittää vielä.

- Jere on parhaimmillaan silloin, kun vastustaja alkaa, Boström totesi.

RoPSin kokoonpano: Tero Mäkäläinen (45. Risto-Pekka Söderlund), Ville Syväjärvi (70. Ville Ylipaavalniemi), Goran Nestorov, Matti Kilpelä, Norbert Kerenyi, Matti Kutila (75. Zeddy Saileti), Dejan Godar, Petri Lehtonen, Juha Majava, Mika Hänninen, Zoran Bogesic.