ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 05 joulukuu 2003 02:00

Petri Lehtosesta asennetta RoPSin keskikentälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

FC KooTeePeessä Kotkassa viime kauden pelannut turkulainen keskikenttämies Petri Lehtonen on Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen 15:s sopimuspelaaja. RoPS teki 28-vuotiaan Lehtosen kanssa vuoden kontrahdin.

215173
Petri Lehtonen (oik.) kohtasi RoPSin miehistön syksyn liigakarsinnoissa. Kuvassa taisteluparina unkarilaishyökkääjä Tibor Markus.

Lehtonen on kokenut liigapelaaja, sillä otteluita on plakkarissa jo 180. Valtaosan urastaan eli 10 kautta Lehtonen on jalkapalloillut turkulaisessa FC Interissä.

- Hän on erittäin hyvä asennepelaaja ja varmasti vahvistus meille. RoPSissa hänet nähdään puolustavan keskikenttämiehen tehtävissä, kertoi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Kotkassa Lehtonen pelasi myös topparin paikkaa kun loukkaantumissuma oli pahimmillaan.

- Kun ei tuo reissumiehen homma niin pahalta tuntunut, ajattelin että miksen voisi pelata myös RoPSissa. Jouko (Kiistala) oli sitkeä neuvottelija ja sopimus syntyi. Kuulin paikkakunnasta pelkkää hyvää mm. Steve Polackilta ja Tero Forssilta, Lehtonen kertoi.

RoPSin turkulaisen kapteenin Petri Jalavan Lehtonen muistaa jo 7-vuotiaana leirikoulusta.

- Muuten emme ole samassa porukassa pelanneet. Pitkä Petri oli jo silloin näyttää olevan yhä kun kävin häntä Rovaniemellä morjestamassa, 179-senttinen Lehtonen kertoi.

Lehtonen muuttaa Rovaniemelle maaliskuun alussa perhesyiden takia. Hän on toki mukana jo helmikuussa, kun liigacupin pelit alkavat.

Tammimies RoPS-akatemian rehtoriksi

Rovaniemikin on nyt liittynyt ns. talenttiakatemioiden joukkoon. Suomen Palloliiton ja opetusministeriön yhteistyöprojekti pyrkii tukemaan nuorten jalkapalloilijoiden kehitystä. Akatemiaan valitaan 1985-88 syntyneitä pelaajia.

- Suomessa on nyt 21 tällaista akatemiaa. Me saimme myös akatemia-statuksen vaikkemme vielä lähdekään sarjatoimintaan. Nyt rakennetaan rauhassa organisaatio ja sarjaan mennään mukaan ensi vuoden syksyllä, kertoi RoPS-akatemian rehtoriksi nimetty Olavi Tammimies. Valmentajana toimii Jorma Turpeenniemi, joka kartoittaa talenttipelaajat yhdessä Kari Hartikaisen kanssa. Akatemiaan valitaan n. 20 pelaajaa.

Tammimies korosti, että vaikka akatemia kulkee tässä vaiheessa RoPS-akatemian nimellä, se ei sulje pois muiden seurojen pelaajia. Mukaan voi tulla vaikka Kuusamosta jos opiskelupaikka on Rovaniemellä.

- Tämä on Rovaniemen koulutoimen ja RoPSin yhteinen yritys. Tähän on nivoutunut tiiviisti myös Ounasvaaran urheilulukion jalkapallolinja. Pelaajille on tavoitteena saada sellainen lukujärjestys, että he pystyvät olemaan myös aamuharjoituksissa.

Talenttiakatemia pyörii käytännössä vuoden ympäri.

- Tällä toiminnalla pyritään hakemaan potentiaalisia pelaajatyyppejä, joista voisi jatkossa kehittyä sarjapelaajia. Liigajoukkueilla on oltava omaa pelaajatuotantoa ja tämä on yksi keino varmistaa sitä, Tammimies kertoi.

Akatemioissa seurataan myös pelaajien opiskelun sujumista. Tavoitteena on, että jokaisella olisi sellainen keskiarvo, jolla pääsee urheilulukioon.

Akatemian rehtorin töiden ohella Tammimies hoitaa RoPSissa myös muita tehtäviä.

Jari Alamäki konsultoi ja tekee tulevalla kaudella liigajoukkueen fysiikkavalmennusohjelmat. Timo Gerdt jatkaa edustusjoukkueen joukkueenjohtajana ja Hannu Vento huoltajana.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 1246 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309