ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 03 marraskuu 2003 02:00

Menestyvä liigajoukkue seuraava vaihe

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Lapin jalkapallokausi sai kermakuorrutuksen vielä viimeisellä hetkellä kun Rovaniemen Palloseurakin raivasi tiensä jalkapallon Veikkausliigaan. Liigakartta keikahti alkutalven hetkinä harvinaiseen asentoon kun etelän joukkueet pääsevät ensi kaudella Lapin retkille harva se viikko. Suuntana on Rovaniemen lisäksi Tornio.

 

Kuningaslajin näkymät ovat läänissä muutenkin muhkeat. Vielä ei sentään olla 1980-luvun lopun vauhdissa, mutta suunta on hyvä. Seuraava askel on saada Lappiin menestyvä liigajoukkue. RoPSin jalkapallosielu Jouko Kiistala lupasi nousuhuumassa, että seuralla on varteenotettava miehistö jo ensi kaudella. Aika näyttää kuinka varteenotettava.

Ripeintä kehitys on ollut Rovaniemen seudulla, missä jalkapallo on vallannut lähes menetetyt asemat takaisin. Liiganousun ohella RoPSin A-nuoret aloittavat ensi kauden ikäluokan SM-sarjassa ja FC Rio Grande paikkaa ison aukon, kun Rovaniemellä nähdään muutaman vuoden tauon jälkeen II divisioonan jalkapalloa.

Rio Grandea on pidetty tähän mennessä lähinnä rokkareiden jalkapalloseurana, mutta tuo käsitys taitaa muuttua viimeistään ensi kesänä. Joukkueen rakentaminen on jo hyvällä mallilla ja pelisäännöt muutenkin selvät. Kakkosdivari on taso, jota tarvitaan käytännössä jokaisella liigapaikkakunnalla. Se on hyvä kasvatusareena nuoremman polven pelaajille, jotka eivät ole vielä löytäneet paikkaa auringosta.

n n n

Rovaniemen jalkapalloa varjostaa yhä tauti nimeltä olosuhteet. Kaupungissa on hyvät nurmikentät pelaamiseen ja harjoitteluun, mutta niiden kestokyky ei riitä kauden alussa eikä lopussa. Ja jos nurmi sattuisikin kestämään, tökkää suksi valoihin, kentän lämmitykseen tai katsomoihin.

Rovaniemi ansaitsee nykyaikaiset jalkapallopuitteet. Tietynlaisissa väliaikaisratkaisuissa on oltu jo tarpeeksi pitkään. Jos toimivat puitteet järjestyvät reilulla miljoonalla eurolla, eikun töihin. Kaupungilla jo olemassa suunnitelma Lapinaukean peruskorjausremontista. Ennakkotiedot kuitenkin kertovat, että ensi vuodelle kaavailtu töiden aloittaminen olisi lykkääntymässä. Investointityöryhmä on vetänyt henkselit Lapinaukean ensimmäisen vaiheen päälle ja ensi vuoden budjettiin olisi tulossa vain lisää suunnittelurahaa. Kuulostaa hölmöläisten hommalta työntää lisää rahaa suunnitteluun jos suunnitelma on jo olemassa.

Kaupunginhallitus aloittaa ensi vuoden budjetin käsittelyn tänään. Valtuustoon budjetti ehtii joulukuun alussa. Lapinaukean suunnitelma on niin hyvä ettei sen soisi hukkuvan enää byrokratian pyörteisiin. Sen jälkeen ei tarvitsisi enää kuunnella iänikuista ruikutusta, miksei Rovaniemellä voi pelata jalkapalloa illalla, keväällä tai loppusyksystä. Nykyaikainen keinonurmi on aina pelikunnossa.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 603 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309