ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 29 lokakuu 2003 02:00

Avausottelusta luvassa pystypainia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jos Rovaniemen Palloseuran ja FC KooTeePeen kotisivujen keskustelupalstoihin on uskomista, tänään alkavasta liigakarsinnasta on tulossa elämää suurempi kamppailu. Lokaa on heitetty molemmin puolin siihen tahtiin, että heikompia hirvittää.

 

Sapelien kalistelu internetissä päättyy tänään ainakin hetkeksi kun joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran Kemin Junkohallissa klo 18.30 alkaen. Avausottelussa on panosta eikä vähiten "isäntäjoukkue" RoPSille. Lauantain Kotkan reissulle pitäisi rakentaa asemat, joista pystyy myös ponnistamaan Jalkapalloliigaan.

Junkon hiekkakenttää ei RoPSin manageri Jouko Kiistala pidä etuna kummallekaan.

- Hiekkapelit ovat yleensä aina fyysisiä vääntöjä eikä otteluissa tehdä kovin paljon maaleja. Hiekalla pitää tahtopuolen olla kunnossa. Luotan, että meidän joukkue tietää, mistä on kyse.

- Tuskin arvaan kovin väärin jos avausottelusta ennustaa melkoista pystypainia. Se tietää kontakteja ja kovaa tsemppaamista. Toivottavasti pelillisiäkin irtiottoja löytyy, Kiistala aprikoi.

Ennakkoasetelmia Kiistala pitää selvänä: liigaa pelannut Kotka lähtee karsintaan suosikkina, kun taas RoPS pyrkii käyttämään altavastaajan edun hyväkseen.

Liigan kakkostykki tuttu Hamorille

Kotkalaisten mielenkiintoisin pelaaja ennakkoon on unkarilainen kärkimies Gabor Szilagyi. Liukas ja hyvin ampuva Szilagyi oli liigan toiseksi paras maalipyssy 13 osumallaan. Hän oli KooTeePeelle kaikki kaikessa, sillä seuraavaksi paras teki neljä maalia.

Gabor Szilagyi on tuttu pelaaja RoPSin unkarilaisvalmentajalle György Hamorille, sillä hyökkääjä oli pitkään Hamorin valmennuksessa. Alunperin Szilagyi siirtyi Helsingin Jalkapalloklubiin, mistä tie kävi Kotkaan.

- Jos kaveri tekee pari maalia tämän viikon peleissäkin, ei haittaa vaikkeivät muut onnistuisikaan, tuumi KooTeePeen RoPS-lähtöinen kakkosveskari Jani Meriläinen liigakarsinnan aattona. Meriläinen on kotkalaisten mukana Kemissä toivuttuaan pohjevammasta.

RoPSin tehokkain kärki on ollut myös unkarilainen Tibor Markus. Hän viimeisteli Ykkösessä 11 maalia.

KooTeePeen tasokkain osa on keskikentällä. Turun Interistä tullut Petri Lehtonen, HJK:n ja hollantilaisen Heerenveenin kautta Kotkaan päätynyt Juska Savolainen sekä Hollannissa ja Itävallassa ammattilaisena pelannut Mika Pulkkinen pitävät huolta pelinteosta ja -temmosta.

Kotkan "painiosastoon" kuuluu ainakin Toni Pulli.

- Onhan täällä miehillä sellainen jätkämäinen ote kuten joskus takavuosina RoPSissa, vertaili Jani Meriläinen.

Kotka ei päässyt hiekalle

Kotkalaiset vastustivat hiekalle menoa vahvasti, mutta valmentaja Janne Hyppönen ei halunnut asiaa enää vatvoa.

- Sille ei voi mitään eikä sille siksi kannata uhrata enää ajatuksia. Tärkeintä on nyt saada pelaaminen takaisin omalle tasolle Haka-ottelun notkahduksen jälkeen, Hyppönen sanoi Kymen Sanomissa.

- Ei tässä mitään. Mennään pelaamaan pelit pois ja katsotaan kumpi on parempi.

Kotkalaiset eivät päässeet tiistainakaan hiekalle vaan joukkue harjoitteli jo hyväkuntoisella Arto Tolsa Areenalla.

- Hiekkakentät olivat liian huonossa kunnossa, kertoi Jani Meriläinen.

Steve Polackin valmentajana korvannut Janne Hyppönen sanoo tietävänsä RoPSin vahvuudet, mutta uskoo vakaasti omiensa mahdollisuuksiin.

- Heillä on kuusi ulkomaalaista avauskokoonpanossa. Taitoa on, ja he pyrkivät hyvin suoraviivaiseen peliin, Hyppönen sanoo.

- Kunhan pelaamme omalla tasollamme, pärjäämme kyllä.

RoPSin managerin Jouko Kiistalan mukaan kenenkään ei kannata jäädä pois Kemin reissulta sen takia, ettei Junkohalliin mahtuisi yleisöä.

- Kaikki mahtuvat varmasti sisälle. Kotkalaiskannattajille järjestämme ihan oman paikan, turvallisuussyistä. Junkohallissa syntyy varmasti tiivis tunnelma, Kiistala vakuutti.

 

Kokoonpanot:
Rovaniemen Palloseura:
1 Ratko Marijanovic (mv), 2 Ville Syväjärvi, 3 Petri Jalava, 4 Juho Kirjonen, 5 George Chilufya, 6 Norbert Kerenyi, 7 Matias Turpeinen, 8 Dejan Godar, 9 Zeddy Saileti, 10 Tibor Markus, 11 Juha Majava, 12 Matti Wikman (mv), 13 Jouko Turpeenniemi, 14 Jari Gröhn, 17 Matti Kutila, 18 Janne Järvinen, 19 Mika Hänninen, 20 Janne Uusinarkaus, 21 Ville Ylipaavalniemi, 22 Mika Gröhn, 23 Goran Nestorov, 24 Matti Hiukka.

FC KooTeePee (Kotka): 1 Henri Halonen (mv), 3 Lassi Lehtonen, 6 Petri Lehtonen, 7 Petri Ihonen, 8 Aleksander Komov, 9 Antti Väisänen, 10 Gabor Szilagyi, 11 Tuomo Paakkari, 13 Jani Meriläinen (mv), 14 Janne Kauris, 16 Juho Nykänen, 17 Marko Tyyskä, 19 Janne Laakso, 20 Juska Savolainen, 21 Levente Bozsik, 22 Tuomo Turunen, 23 Vesa Helenius, 24 Teemu Turunen, 26 Toni Pulli, 30 Mika Pulkkinen.

Erotuomari: Juha Nykänen, Kemi. Avustavat tuomarit: Jukka-Pekka Koskela Oulu ja Jyrki Leskelä Oulu.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 1283 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309