ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 lokakuu 2003 02:00

RoPS ja KooTeePee ensin Junkoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloittaa jalkapallon liigakarsinnat kotkalaisen FC KooTeePeen kanssa jo tulevana keskiviikkona. Ensimmäinen, RoPSin "kotiottelu" pelataan Kemin Junkohallissa keskiviikkoiltana klo 18.30 alkaen.

551329
Jalkavammoja poteneet Dejan Godar (vas.) ja Zeddy Saileti kuuluivat pitkästä aikaa RoPSin harjoitusvahvuuteen kun joukkue tutustui maanantai-iltana Kemin Junkohalliin. RoPS pelaa liigakarsinnan "kotiottelunsa" Junkossa keskiviikkoiltana.

Karsinta pelataan rivakalla tahdilla, sillä ratkaiseva toinen ottelu potkitaan Kotkassa Arto Tolsa Areenalla ensi lauantaina klo 15. Liigakarsinnassa noudatetaan eurokentiltä tuttua vierasmaalisääntöä. Mikäli maaliero ja vierasmaalit eivät tuo ratkaisua kahden ottelun jälkeen, pelataan Kotkassa pelin päätteeksi 2x15 minuutin jatkoaika, jolla vierasmaalisääntö on yhä voimassa. Mikäli ratkaisua ei ole saatu aikaan jatkoajankaan jälkeen, liigapaikka jaetaan rangaistuspotkukilpailun perusteella.

RoPS esitti maanantaina KooTeePeelle liigakarsinnan pelaamista nopeutetulla aikataululla.

- Se kelpasi Kotkalle, mutta monen tunnin neuvottelujen jälkeen. Vääntöä oli matkustamisesta, Kemin ottelun peliajasta ja varsinkin Junkohallin hiekka-alustasta. Sitä kotkalaisten oli vaikea sulattaa. Meille esitettiin mm. ottelun viemistä Finnair stadionille Helsinkiin. Sanoin, että silloin on sama mennä vaikka Mallorcalle asti, kertoi RoPSin toimitusjohtaja-manageri Jouko Kiistala.

RoPS harjoitteli jo Junkossa

RoPS ei voi juuri kotiedulla kehua vaikkei Junkohalli ihan outo peliareena olekaan. Rovaniemellä on kuitenkin täysi talvi, joten lauhojen sääennustusten varaan oli tyhjä laskea mitään.

- Liigan säännöissä ei hiekka-alustaa viralliseksi peliareenaksi kelpuuteta, mutta onneksi karsinta on Suomen Palloliiton järjestämä. Liitossa tilanne katsottiin urheilullisesti ja puolueettomasti, näki Kiistala.

RoPS matkusti maanantai-illan harjoituksiin Junkoon, jotta paikka tulisi tutuksi myös kesken kauden mukaan tulleille pelaajille. Mukana olivat myös Ykkösen runkosarjan päätösottelussa loukkaantuneet Dejan Godar ja Zeddy Saileti. Kumpikaan ei ole harjoitellut joukkueen mukana Naantalin reissun jälkeen. Godar sai kovan tällin polveen ja Sailetin vaivana on etureisi.

Junkohallissa on täysimittainen kenttä ja yleisöäkin mahtuu hyvin sisään. Sunnuntain PS Kemin ykkösdivarikarsintaa seurasi paikan päällä 500 katsojaa.

- Sen perusteella halliin mahtuu hyvin 800-1000 katsojaa, joista osa pääsee jopa istumaan, totesi Kiistala.

Liigakarsinnan pääsylippujen ennakkomyynti tapahtuu RoPSin Bingon yhteydessä olevassa veikkauspisteessä (Koskikatu 24).

Kotkalaisilla on kokemusta liigapaikkkajahdista Lapissa, sillä vuosi sitten KooTeePee kävi häviämässä Tornion pakkasessa TP-47:lle 3-0. Kausi päättyi silti liiganousuun. Kotkalla oli tuolloin mukanaan liuta kovaäänisiä kannattajia ja sellaisia on tulossa myös Kemiin.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 1039 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309