ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 22 lokakuu 2003 03:00

RoPS pelaisi liigakarsinnan keskuskentällä 1. marraskuuta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon liigakarsintoja odotteleva Rovaniemen Palloseura on ilmoittanut Suomen Palloliitolle, että Rovaniemen ottelun ajankohta on lauantaina 1. marraskuuta klo 14. Pelipaikkana on Rovaniemen keskuskenttä.

165161
Marraskuun 4. päivä 1987 juhli RoPS ja peräti 8543 katsojaa seuran pääsyä Euroopan cupvoittajien cupin 3. kierroksella. Ottelun ainoan maalin Vlaznia Shkoderia vastaan teki Steve Polack. Arkipäivänä pelatun ottelun yleisömäärä on yhä keskuskentän ennätys ja taitaa sellaisena myös pysyä.

Palloliitossa päivää ei otettu mukisematta vastaan, sillä samana pyhäinmiestenpäivänä pelataan Helsingissä Suomen cupin loppuottelu.

- Palloliiton esitys pelipäiväksi oli sunnuntai 2. marraskuuta. Aika näyttää mihin ratkaisuun tässä lopulta päädytään, kertoi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Sääntöjen mukaan karsinta aloitetaan I divisioonasta karsintoihin yltäneen joukkueen kotikentällä. Kaksiosainen ottelusarja pelataan eurocupin säännöin.

- Kävin keskuskentällä ja se on hyvässä kunnossa. Lievä kohme ei pelaamista häiritse. Ainoa mutta on se, että kenttä jostakin syystä jäätyy. Silloin se voi olla vaarallinen. Ottelun tuomari päättää viime kädessä pelaamisesta, kertoi Kiistala.

Kerran pelattiin 4. marraskuuta

Samaan aikaan kun hiihtokeskuksissa toivotaan jo lunta ja pakkasta, RoPS toivoo korkeintaan kevyttä pakkasta. Rovaniemellä on pelattu kerran marraskuun alkupäivinä (4.11.) jalkapallon Euroopan cupvoittajien cupia, mutta kentän säilyminen pelikunnossa marraskuun puolelle on harvinaista. Vuosi oli 1987. Juuri tuosta ottelusta albanialaista Vlaznia Shkoderia vastaan on seuran kaikkien aikojen yleisöennätys 8543! KooTeePeen valmentajan paikalta potkut muutama viikko sitten saanut Steve Polack pukkasi tuolloin RoPSin cupvoittajien 3. kierrokselle.

- Harjoittelemme tämän viikon Ounashallissa, mutta ensi viikolla palaamme ulos jos olot vain antavat myöten. Toisaalta isompiakin otteluja on pelattu lumen keskellä, Kiistala muisteli.

Liigakarsinnan toisen osaottelun RoPS on valmis pelaamaan vaikka arki-iltana. Karsintavastustaja on tässä vaiheessa auki. Vaihtoehdot ovat KooTeePee Kotkasta tai FC Hämeenlinna. Liigan viimeinen kierros pelataan ensi lauantaina.

Kiistala oli seuraamassa maanantai-iltana Helsingissä Jokerien ja KooTeePeen ottelua.

- Kotka pelasi hyvällä asenteella ja hallitsi 2. jaksoa selvästi. Kova vastus, ennakoi Kiistala jos Kotka tulee karsintavastustajaksi.

Optio Godariin on käytetty

Julkisuudessa puidaan tiuhaan RoPSin kroaattipelaajan Dejan Godarin jatkosuunnitelmia. Jouko Kiistalan mielestä asiassa ei ole epäselvää, sillä seura on käyttänyt sopimuksessa olleen option. Kesällä tehdyn kontrahdin mukaan Godar jatkaa RoPSissa.

- Neuvottelun aiheena on lähinnä sopimuksen pituus, mutta siihen palataan kun liigakarsinta on pelattu. Sen tiedän ettei HJK ole ollut edes kiinnostunut Godarista, vakuutti Kiistala keskusteltuaan asiasta valmentaja Keith Armstrongin kanssa.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 1124 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309