ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 lokakuu 2003 03:00

RoPS kävellen liigakarsintaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuralle jäi vielä saumat kirkastaa Lapin jo muutenkin onnistunutta jalkapallokautta, vaikka joukkue hävisikin Ykkösen runkosarjan viimeisen ottelun lauantaina Naantalissa. Ykkösen kakkossija takaa RoPSille kauden jatkumisen Jalkapalloliigan karsintoihin.

203277
RoPSin leirissä ei isommin tuuleteltu vaisun Naantalin ottelun jälkeen. Kausi jatkuu joka tapauksessa liigakarsinnalla.

Edessä on kuitenkin kahden viikon odotus jos ennakoidussa aikataulussa pysytään. RoPS aloittaa liigakarsinnat kotikentällään. Vastustajaksi tulee näillä näkymin KooTeePee Kotkasta tai Jokerit Helsingistä. Joukkueiden keskinäinen ottelu maanantaina Helsingissä näyttää jo suunnan vastuksesta.

"Miksi pitää lykätä talven syliin"

- Saa nähdä sitten, minkälaisissa olosuhteissa Rovaniemellä pelataan jos talvi tulee tätä tahtia. Ei voi kuin ihmetellä, miksi jalkapallokausi pitää lykätä talven syliin. Pelaaminen parin viikon kuluttua keskuskentällä voi olla jo hyvin kyseenalaista. Sitä se voi olla myös muualla Suomessa, aprikoi RoPSin toimitusjohtaja-manageri Jouko Kiistala.

Kotiedusta puhuminen saattaakin olla täyttä puppua jos keskuskenttää yritetään kaivaa hangen alta pelikuntoon. Kiistalan mukaan RoPS tulee esittämään liigalle, että ensimmäinen karsintapeli olisi jo aiemmin kuin kahden viikon kuluttua. Liiga päättyy ensi lauantaina ja sen jälkeen odottavat liigakarsinnat.

Kiistalan mukaan sekin voi olla vaihtoehto, että liigapaikka ratkaistaan yhdellä ottelulla kahden sijaan.

- Jos olosuhteet menevät Rovaniemellä sääntöjen vastaisiksi, karsinta voitaisiin pelata yhtenä otteluna puolueettomalla areenalla, Kiistala esitti.

Karsijan paikka on saavutus

Liigakarsintaan yltäminen on Kiistalan mukaan joka tapauksessa hyvä saavutus joukkueelta.

- Kaikki on yhä mahdollista vaikkei suoraa nousua saavutettukaan.

Liigasoppaa hämmentää tällä hetkellä myös viestit porilaisen FC Jazzin kohtalosta. Vaikka seura varmisti lauantaina liigapaikan, ovat porilaisten talousasiat kaikkea muuta kuin liigalisenssikunnossa. Jazz on hakeutumassa velkasaneeraukseen muhkeiden verovelkojen vuoksi.

Jos Jazz hyllytettäisiin liigasta taloudellisin perustein, molemmat liigakarsijat voisivat pelata ensi kaudella maan pääsarjassa. RoPSin on kuitenkin turha miettiä tätä vaihtoehtoa. Ensin pelataan karsinnat ja sen jälkeen katsotaan muut mahdolliset vaihtoehdot.

RoPSin viimeinen runkosarjaottelu Naantalin Kuparivuorella oli murheellista seurattavaa. Kotijoukkue VG-62 oli nälkäisempi ja voitti kamppailun ansaitusti 2-1 (0-0).

Katsomossa vakoilijoita

Eilisellä esityksellä ei liigakarsinnassa ole mitään sanomista. Ottelua vakoilivat mm. Jokerien kakkosvalmentaja Hannu Tuukkanen sekä KooTeePeen ex-ropsilainen maalivahti Jani Meriläinen. Heidän muistiin tuskin tallentui ropsilaisia urotekoja.

Kauden pohjanoteeraus, myönsi Jouko Kiistalakin. Onneksi Viikingit rämpi viimeisessä pelissä mahdollisuutensa liigakarsintaan.

Ottelu oli melkoista kävelyä ennen kuin VG teki avausmaalin 57. minuutilla. RoPS-puolustus odotti kulman jälkitilanteesta paitsioliputusta, jota ei koskaan tullut. Jussi Luotonen latasi pallon pömpeliin Prince Otoon syötöstä.

RoPS tuli tasoihin reilua vartti myöhemmin kun Matti Kutila puski Janne Järvisen keskityksen verkoon. Tilannetta edelsi Petri Jalavan pääpelivoitto rankkarialueen kulmalla.

Tummanpuhuva Prince Otoo ratkaisi ottelu minuuttia ennen täyttä aikaa komealla saksipotkulla. Pallo painui alanurkkaan. Syötön tarjoili hyvin pelannut Henri Lehtonen.

- Kyllä pitää pelin parantua reippaasti tästä. Nyt olimme aivan unessa. Liigakarsinta on kuitenkin ihan toinen juttu. Kerran putosimme Tepsin kanssa liigakarsinnoissa, joten siellä on kaikki mahdollista, vakuutti myös kapteeni Petri Jalava.

Kolmen päivän vapaalle

RoPSin unkarilaisvalmentaja György Hamori oli hänkin tyytyväinen liigakarsintapaikkaan vaikka runkosarjan loppuun jäi heikkojakin esityksiä.

Kaikkien vaikeuksien jälkeen tämä on joukkueelta saavutus. Nyt on kaksi viikkoa aikaa saada sairaat terveiksi. Ensin pojilla on kolme päivä vapaata, Hamori kertoi.

Reisivaivainen Zeddy Saileti vaihdettiin jo 25 minuutilla ja Dejan Godar sai kovan tällin polveensa heti pelin alussa. Janne Järvinenkin pelasi toipilaana.

Hamoria huolettivat myös peli- ja harjoitusolosuhteet napapiirillä.

- Mitä jos on lunta ja jäätä, missä silloin pelataan? Mikä sellainen karsinta on jos joudumme esimerkiksi pelaamaan molemmat ottelut vieraskentällä, unkarilainen kyseli.

RoPSin parhaat pelaajat lauantaina olivat puolustusta johtanut Goran Nestorov ja Sailetin tilalle tullut Matti Kutila.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 1129 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309