sunnuntai, 12 lokakuu 2003 03:00

Tibor Markus laukoi RoPSin karsijan paikalle

Jalkapallon Ykkösen loppu huipentuu tiukkaan nousutaisteluun. Tornion Pallo-47 odotteli eilisiä ottelutuloksia vesi kielellä, mutta samppanjat piti jättää vielä jäihin. Siitä piti huolta Rovaniemen Palloseura, joka kukisti Oulussa Oulun Luistinseuran 2-1 (2-1) Tibor Markuksen kahdella pikamaalilla.

243737
RoPSin unkarilaiskärki Tibor Markus pamatti Oulussa kaksi maalia 14 minuutissa, mikä takasi lopulta täyden pistepotin. Markus on tehnyt nyt 11 maalia.

Viikingit Vuosaaresta kompastui omat mahdollisuutensa häviämällä Kokkolassa GBK:lle 1-0. Näin RoPS nousi helsinkiläisten ohi liigakarsijan paikalle. Rovaniemeläisten ero Tornioon on ennen sunnuntain Kraft-TP-47 -ottelua kaksi pistettä. Joten mikäli TP-47 voittaa tänään tomaattipitäjässä, liiganousu on saletti. RoPS ja Viikingit jatkaisivat puolestaan viimeisellä kierroksella kilpajuoksua karsijan paikasta.

RoPSilla terävä alku

Isäntäjoukkue OLS vei lauantain ottelun Heinäpään uudelle tekonurmelle, juuri sellaiselle, mitä suunnitellaan myös Rovaniemen Lapinaukealle.

Oudohko alusta tuntui sopivan hyvin RoPSille, sillä ensimmäisen vartin aikana joukkue järjesti melkoista pyöritystä OLS:n maalilla. Dejan Godar, Zeddy Saileti ja Mika Hänninen pitivät lystiä keltapaitojen kustannuksella. Pallo liikkui ja miehet nauttivat.

Jo ottelun ensiminuutilla Zeddy Sailetilla oli hyvä paikka järjestelmällisen RoPS-hyökkäyksen päätteeksi, mutta pusku viuhui hieman ohi.

Kauaa ei vierailijoiden kuitenkaan tarvinnut odotella avausosumaa. Peliä oli kulunut 4 minuuttia, kun Mika Gröhn vapautti Tibor Markuksen vasemmalta laidalta antamallaan pitkällä syötöllä. Markus karkasi oululaispuolustajilta ja ampui kauden 10. osuman.

Markus oli onnistuja jälleen 12. minuutilla. Nyt hyvän pelin pelannut Zeddy Saileti nappasi keskikentällä pallon, mikä ei kelvannut OLS-puolustukselle. Markus oli jälleen läpi ja 2-0, kauden 11. maali oli tosiasia.

RoPSn täytyy kumartaa syvään OLS:n toppareille Aki Davittilalle ja Jari Polviselle, niin hyvin nuorukaiset avustivat RoPSia maalinteossa. Maalien OLS-valmentaja Tero Suonperä rukkasi puolustuksensa uuteen uskoon. Vaihdosta kentälle juossut Olli Laukkanen tiivistikin kotijoukkueen peräpäätä.

Tuhlaajapojat liikkeellä

Kahden maalin johto näytti riittävän RoPSlle. Mm. Tibor Markuksella oli aivan avopaikka tehdä hattutemppu, mutta laukaus meni 5viisi senttiä yli maalin. Vierailijoille kertyikin hyvät paikat murskalukemien tekemiseen, mutta ei.

Joukkueen valmentaja György Hamori puhisikin kiukkua pelin jälkeen.

- Miksi peli ei ollut 30 minuutin jälkeen 6-0, hän kyseli.

Niin, miksi ei ollut? RoPS ei voi syyttää niukasta 2-1 voitosta ketään muuta kuin itseään. Joukkueen alun esitys oli murskaavaa ylivoimaa, mutta lopussa voittoon saa olla todella tyytyväinen.

Peli oli tuttua tämän kauden RoPSia: osataan pelata jos halutaan!

OLS:n lähtö sinetöityi

Eilinen ottelu sinetöi OLS:n tipahtamisen Kakkoseen. RoPS-tappio oli joukkueen yhdeksäs yhden maalin tappio tällä kaudella. Joukkue on täynnä nuoria ja lupaavia pelaajia, joille Kakkonen on aivan liian alhainen taso uran kehittymisen kannalta. Ei tarvitse olla kovinkaan suuri ennustaja, jos veikkaa KuPSin peräsimeen siirtyvän oululaislähtöisen Juha Malisen putsaavan OLS-pajatson lahjakkuuksista.

Kaksi sellaista voisivat olla 1-2 kavennusmaalin junailleet Olli Rundgren ja Janne Kauppila.

Kauppila taisteli juuri ennen taukoa itselleen pallon pehmeästi pelanneelta RoPSin keskikentältä. Hän kuljetti miltei 30 metriä ja syötti Rundgrenin läpi. Nuorukainen laukoi takatolpan kautta pallon pussiin.

OLS-valmentaja Tero Suonperä oli harmissaan ottelun alkuhetkistä.

- Täydellistä sekoilua meiltä. Menee täysin poikien kokemattomuuden piikkiin. Saimme kuitenkin RoPSin ahtaalle toisella jaksolla. Tämä ottelu kuvastaa hyvin koko meidän kulunutta kautta, Suonperä analysoi.

Hamori harmitteli vielä lopun tuhlattuja maalipaikkoja.

- Eikö Tibor Markuksen kaadosta olisi pitänyt ottelun lopussa tuomita rangaistuspotku. Tibor loukkaantui ja hänet piti vaihtaa pois, Hamori kyseli.

- Zeddy Saileti ja George Chilufya loukkaantuivat myös lopun taklauksissa. Valitettavasti enää ei ollut vaihtoja käytettävissä, Hamori ihmetteli myös erotuomari Juha Nykäsen linjaa.

Miehen ilme kuitenkin kirkastui kun tieto Kokkolasta kiiri Oulun Heinäpäähän.

- GBK voitti 1-0, niinkö. Nyt kaikki on vielä mahdollista. Tehokkuuden pitää kuitenkin parantua, muuten ei nousua tule.

RoPSin viimeinen runkosarjan ottelu on ensi lauantaina Naantalissa (VG-62).