ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 29 syyskuu 2003 03:00

Ratko RoPSin voiton takuumies

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura sai unelma-alun Närpiön Kraftia vastaan Ykkösen runkosarjan viimeisessä kotiottelussa. Ottelu ehti vanheta vain 50 sekuntia kun pallo oli jo närpiöläisten maalissa.

021695
RoPSin serbimaalivahti Ratko Marijanovic oli huippuvedossa Kraftia vastaan. Mies loisti etenkin lähitilanteissa, mutta hoiti myös keskityspallot.
453974
Dejan Godar Petri Jalavan ja Tibor Markuksen (10) rutistuksessa 1-0 maalin jälkeen.
Dejan Godar sai Petri Jalavalta oman passinsa seinäsyöttönä takaisin ja kroaatti ampui vasemmalla ulkosyrjällä pallon hienosti maaliin. Osuma jäi pelin ainoaksi ja näin RoPS kuittasi täyden pistepotin maalein 1-0 (1-0).

Totuuden nimissä täytyy sanoa, että vierailijat olisivat ansainneet pohjoisen reissultaan myös jotain kotiinviemistä. RoPS vetäytyi yllättävän alhaalle, eikä joukkue karvannut käytännössä lainkaan. Keltapaitaiset närpiöläiset saivat rakentaa peliä melko rauhassa ja joukkue sai varsinkin toisella jaksolla luotua tukun vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille. RoPSin onneksi joukkueen maalivahti Ratko Marijanoviclla oli hyvä päivä. Mies nappasi monta hienoa koppia ja ne pallot, jotka eivät liimautuneet hanskoihin, hän hoiteli hienosti väljemmille vesille. Ilman Ratkon onnistunutta peliä RoPS olisi saattanut olla häviävä osapuoli.

Myös Goran Nestorovin johtama puolustus toimi kohtuullisen hyvin vaikeimmilla hetkillä.

Pelikiellot rasittavat

Ykkösen kärkitaistelu pysyy tiukkana kun sarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta. Kun RoPS matkaa ensi viikonloppuna Vaasaan VPS:n vieraaksi, George Chilyfya ja Juho Kirjonen joutuvat huilaamaan tärkeän vierasottelun varoitustilin täytyttyä. RoPS pelaa tuolloin ilman kahta luottopuolustajaansa.

Varsinkin Kirjonen kävi eilen koleassa syyssäässä ylikierroksilla ja hän sai ottelun lopulla varoituksen nokkapokan päätteeksi. Vastapuolena oli Kraftin Andreas Björk. Tilannetta edelsi paidasta repiminen, jonka Kraftin pelaaja kosti huitaisulla. Sitä ei tuomari havainnut.

Närpiö pelasi koko ottelun hyvällä asenteella ja joukkue tulee varmasti sotkemaan Ykkösen nousukuvioita. Mm. TP-47 joutuu vaikealle pelimatkalle tomaattipitäjään.

- Tornio on ainoa joukkue, jolta emme ole vielä saaneet pisteitä tällä kaudella. Pelaamme täysillä loppuun asti. Palkintoraati teki oikean valinnan palkitessaan RoPSn maalivahdin ottelun parhaana, mutta mielestäni meidän numero 7 Peter Blomberg oli paras kenttäpelaaja, analysoi Kraftin valmentaja Peter Sundlin.

Hän olikin oikeassa, mutta Sundlinin loistaminen ei ollut välttämättä hänen hyvyyttään. RoPSn passiivinen keskikenttä teki hänestä hyvän. Mikäli RoPS haluaa nousta sarjaporrasta ylemmäs, joukkueen on löydettävä uusi vaihde otteisiinsa. Eilisellä kävelyllä ei sarjanousua tule. Nyt oli myös onni ja oma maalivahti myötä. Eritoten Zeddy Saileti on ollut viime aikoina vaisu. Mies otettiinkin vaihtoon toisella jaksolla. Penkkikomennus olisi voinut tulla jo paljon aikaisemminkin.

Hamori huokaili

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa RoPSn valmentaja György Hamori harmitteli taas kerran hukattuja maalipaikkoja.

- Petri Jalavalla ja Mika Gröhnillä oli omat paikkansa ratkaista peli. Kraft on hyvä joukkue.

Närpiöläiset jäivät eilen maaleitta, vaikka tähän asti vastustajan verkko on heilunut tiheään. Närpiön tehtyjen maalien saldo näyttää komeaa 41 maalia.

- Tiesimme heidän hyökkäysvoimansa. Olimme varovaisia ja kieltämättä välillä olimme vaikeuksissa, mutta saimme kolme tärkeää pistettä. Ottelun alku oli suorastaan unelma, hyvä niin.

Kraftin valmentaja Peter Sundlin oli pettynyt mies.

- Harmittaa, sillä olimme tänään parempia, mutta RoPS voitti silti eli RoPS oli parempi. Jalkapallo on tällaista - vain maalit lasketaan. Kuten jo sanoin niin pelaamme sarjan täysillä loppuun asti.

RoPSilla kolme vierasottelua

Rovaniemen Palloseura on pelannut nyt Ykkösen kaikki kotiottelut ja sarjasijoitus kolme kierrosta ennen loppua on toinen. Tornio johtaa kahdella pisteellä ja FC Viikingit vaanii kaksi pistettä takana. RoPSilla on vielä jäljellä vierasottelut Vaasan Palloseuraa, Oulun Luistinseuraa sekä Naantalin VG-62:ta vastaan.

Keskuskentän katsomossa nähtiin myös eilen tuttu parivaljakko TP-47n valmentajat Kari Vaalto ja Oleg Eprintsev seurasivat tarkkaan Närpiön otteita, joten kärkitaitelussa kaikki voimat on valjastettu kohti sarjanousua.

- RoPSn kanssa keskinäiset pelit on jo pelattu. Närpiön pelitapa kiinnostaa, Kari Vaalto kommentoi ennen ottelua.

Jukka Harmaala
2003 Lapin Kansa

Luettu 1077 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309