maanantai, 15 syyskuu 2003 03:00

RoPS hukkaa etsikkoaikaansa

Rovaniemen Palloseura on hukannut reilun viikon sisällä jo kaksi etsikkoaikaa nousta Ykkösen terävimpään kärkeen ja samalla taisteluun suorasta liiganoususta. Sunnuntaina laiva kolahti karille nimeltä FC Kuusankoski, joka nousi RoPSin aseilla 1-1 (1-0) tasapeliin Rovaniemen keskuskentällä.

Tasoitusmaali tuli RoPSin kannalta turhan myöhään eli 87. minuutilla. Norbert Kerenyi rikkoi rankkarialueen ulkopuolella ja Kuusankoski sai vapaapotkun 17 metristä. Hyvin pelannut Jukka Hirvonen täräytti pallon  ohi RoPSin muurin maalin alanurkkaan.

Jalava hukkasi ratkaisupaikan

RoPSilla oli hetkeä aiemmin erinomainen tilaisuus ratkaista ottelu kun joukkue pääsi 3‑1 ylivoimahyökkäykseen. Tibor Markus tarjoili Petri Jalavalle pallon täysin vapaaseen paikkaan, mutta peliväline ponnahti Jalavasta liian lähelle maalivahtia ja tilanne päättyi ohilaukaukseen.

Vähän vastaavanlainen paikka tarjoutui myös Kuusankoskelle, mutta RoPS‑vahti Ratko Marijanovic liimasi Antti Hämäläisen läheltä tulleen puskun.

RoPS vyörytti viimeiset minuutit mutta ei nyt onnistunut ratkaisemaan ottelua loppuhetkillä. Lähimpänä oli Dejan Godarin kova vapaapotku, jonka Ville Iiskola nyrkkeili riman alta kulmaksi.

Godar vastasi isäntien ainoasta maalista avausjaksolla. Lassi Metsävuori kaatoi Godarin rankkarialueella ja kemiläistuomari Juha Nykänen vei pallon pilkulle. Godar täräytti itse 1‑0 ylänurkkaan 35. minuutilla.

‑ RoPS sai lahjamaalin. Yhdeksän erotuomaria kymmenestä olisi antanut tilanteesta hyökkääjälle varoituksen, näki FC Kuusankosken valmentaja Juha‑Pekka Ruokonen.

‑ Taistelemme säilymisestä ja haimme Rovaniemeltä kaikkia kolmea pinnaa. Pisteeseenkin olemme toki tyytyväisiä. Hallitsemme avausjaksoa, mutta 2. jaksolla RoPS oli parempi joukkue. Taistelu kuitenkin palkittiin tasapelillä eikä kolmekaan pinnaa kaukana ollut, Ruokonen tuumi.

"Jalkapallo joskus kamala peli"

RoPS saa syyttää kahden pisteen menestyksestä huonoa maalintekotaitoa. Valmentaja György Hamori ynnäsi omilleen kahdeksan tekopaikkaa, joista ei verkko heilahtanut kertaakaan.

‑ Jalkapallo on joskus kamala peli. Meille maalinteko on ollut harvinaisen vaikeaa koko kauden. Tarvitsemme ilmeisesti 15 paikkaa yhteen maaliin, Hamori kummasteli.

‑ Meille on myös tarjottu mahdollisuuksia nousta nykyistä parempaan asemaan kun Viikingit kukisti Tornion, mutta eroa on yhä neljä pistettä, Hamori totesi. RoPS on nyt tasapisteissä Viikinkien kanssa, joten sekin on tiukasti mukana nousutaistelussa.

RoPSin avausjakson paikat sai Tibor Markus, mutta hyvin liikkunut unkarilainen ei saanut palloa verkkoon jalalla saatikka päällä. Petri Jalava pelasi kärjessä alusta loppuun ja olisi voinut jälleen hankkia sankarin viitan 2. jaksolla. Zeddy Sailetin tarjoilun Jalava nosti yli maalivahdin ja samalla yli maalin. Sen paremman paikan Jalava hutiloi yli päätyrajan.

Goran Nestorovin johtama RoPS‑puolustus pelasi vahvasti ja tyrmäsi Kuusankosken kovatempoisen pelinrakentelun viimeistään rankkarialueen rajoille. Vierailla oli ottelussa maalin ohella vain pari tekopaikkaa.

RoPSin parhaana palkittiin vasen laitalinkki Juha Majava, joka palasi vauhdikkaasti tositoimiin kahden pelin paussin jälkeen. Kakkospalkittu Dejan Godar ei ole aivan kesän vireessä, mutta siihen saattaa vaikuttaa myös pelipaikka. Monen mielestä häntä peluutetaan aivan liian alhaalla. Godarilta löytyy taitoa ratkaista tilanteita ja antaa myös ratkaisevat syötöt.

Kuusankoskelta palkinnon pokkasi maalintekijä Jukka Hirvonen, jonka vapaapotku oli vaarallinen jo 1. jaksolla.