maanantai, 08 syyskuu 2003 03:00

Petri Jalava Kimpisen RoPS-tähti

Rovaniemen Palloseuran ensimmäinen vierailu Lappeenrannan Kimpisen urheilupuistoon onnistui lopulta täydellisesti. RoPS voitti sunnuntaina Petri Jalavan toisen jakson maaleilla kotijoukkue Rakuunat 3-2 (1-2) ja pysyy tiukasti Ykkösen liigakarsijan paikalla.

RoPS-toppari Jalava on ollut joukkueelleen todella tehokas ase kauden kohtaamisissa. Hänet nostettiin nytkin 2. jakson alussa puolustuksesta hyökkäyksen target-mieheksi ja valmista syntyi heti kahden minuutin pelin jälkeen. RoPS rakensi alhaalta asti hyvän hyökkäyskuvion, jonka Jalava päätti laukaukseen Rakuunoiden verkkoon. 2-2 -tasoitusmaaliin antoi viimeisen syötön Tibor Markus.

Voittomaalin Jalava viimeisteli Rakuuna-puolustuksen keskeltä jalallaan vain kolme minuuttia ennen pelin päättymistä. Keskityksen tarjoili vaihdosta puoliajalla tullut Janne Järvinen.

Tasapelikään ei ollut kaukana, sillä pallo kilahti RoPS-maalin tolppaan loppuhetkillä.

- Kaikki kunnia joukkueelle, joka jaksoi tehdä töitä täydet 90 minuuttia. Jälleen löytyi se viimeinen rutistus, jolla voitto irtosi. Petri Jalavan rooli vahvana targettina toimi taas kerran. Hän on ilmassa suunnilleen yhtä ylivoimainen kuin Malcolm Dunkley aikoinaan. Lisäksi Jalava pystyy jakamaan palloa tilanteissa ja olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, summasi RoPS-manageri Jouko Kiistala ottelun ratkaisijaa.

Jalava on ratkonut vastaavanlaisilla viime hetken osumalla ainakin kolme ottelua kauden aikana. Miehen maalisaldo näyttää viittä tehtyä.

Tibor Markukselle kahdeksas maali

RoPSin ykköspyssynä jatkaa unkarilainen Tibor Markus, joka teki Lappeenrannassa kahden kahdeksannen maalinsa. Peli ehti vanheta vain seitsemän minuuttia kun Markus veti komeasti puolivolleysta 0-1. Syötön tarjoili Matti Hiukka. Markus oli tuhannen taalan paikassa myös toisella jaksolla, mutta Rakuunoiden maalivahti Tero Mäkäläinen venytti todellisen haamupelastuksen torjuessaan puskun alanurkasta.

Avausjaksoa hallinnut Rakuunat ei maalista hätkähtänyt vaan iski kaksi osumaa neljään minuuttiin jakson loppupuolella. Ensin Tuomo Heikkilä tykitti kulmapotkun jälkitilanteesta 1-1 ja hetkeä myöhemmin pääsi Henri Roni puskemaan RoPS-puolustuksen keskeltä 2-1.

Varsin hyvää peliä esittänyt Rakuunat väsähti hieman toisella jaksolla ja RoPS piti tahtipuikkoa jälkimmäiset 45 minuuttia.

Petri Jalavan ja Tibor Markuksen ohella RoPSista kunnostautuivat puolustuksessa luutinut Goran Nestorov sekä viimeiset puoli tuntia pirteästi pelannut vaihtomies Mika Hänninen. A-juniori Ville Syväjärvi pelasi avausjakson oikeana laitalinkkinä, mutta teki toiselle jaksolle tilaa Janne Järviselle.

Kirjosella kramppaa

RoPS joutui muuttamaan puolustustaan jo vajaan puolen tunnin jälkeen kun Juho Kirjonen joutui jättämään kentän jalkakramppien takia. Polvivaivasta toipunut Kirjonen ei ole vielä täyden pelin kunnossa. Kirjosen paikkasi Norbert Kerenyi.

RoPSin toisena maalivahtina Lappeenrannassa oli A-juniori Risto-Pekka Söderlund. RoPS on rekisteröinyt elokuun lopulla myös kolmannen maalivahdin. Hän on Salon Pallosta tullut Erkka Heinä, joka tuli Rovaniemelle opiskelemaan.

RoPSin kausi jatkuu ensi sunnuntaina kotiottelulla FC Kuusankoskea vastaan. MyPan farmijoukkue on ollut viime aikoina vahvassa iskussa, sillä se kukisti kotonaan sarjajohtaja TP-47:n ja eilen kaatui Tampereella PP-70 3-1. Venäläinen Roman Ignatov teki ottelussa puhtaan hattutempun. (KP)