ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 03 syyskuu 2003 03:00

RoPS saa vankan tuen Torniossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tornion Pallo-47:n ja Rovaniemen Palloseuran väliseen tämänpäiväiseen jalkapallon Ykkösen kärkiotteluun on luvassa niin kentälle kuin katsomoonkin sähköistä tunnelmaa.

033508
RoPSin kapteeni Petri Jalava päässee tositoimiin tämän päivän kuumassa paikalliskamppailussa.

RoPS:n manageri Jouko Kiistala ennakoi, että napapiiriltä tulee Tornioon useita satoja katsojia.
- Rovaniemeläisten määrä ei varmasti paljoa heitä viidestäsadasta, Kiistala arvelee.

RoPS-kannattajat olivat isolla kaartilla liikkeellä jo parisen viikkoa sitten Oulussa, jossa RoPS nousi AC Oulua vastaan lisäajalla 2-2-tasapeliin. RoPS:lle onkin viime peleissä ollut leimallista se, että joukkue on tehnyt ratkaisuosumia loppuvaiheissa.

- Puristusta on onneksi löytynyt. Tahtotekijöistähän se on paljon kiinni, joukkue on halunnut voittaa, Kiistala muistuttaa.

TP-47:n valmentaja Kari Vaalto sysää pakkovoiton paineet RoPS:n niskaan. Kiistala myöntääkin kolme viimeisintä vieraspeliään tasan pelanneen RoPS:n tulevan Tornioon joko-tai-tilanteessa.

- Häviön myötä voimme käytännössä unohtaa suoran nousun liigaan. Voitolla ero TP-47:ään kapenisi kahteen pisteeseen ja olisimme taas tiukasti mukana taistelemassa Ykkösen kärkipaikasta, Kiistala puntaroi vaihtoehdot.

Tasaisia otteluita

Niin Vaalto kuin Kiistalakin arvioivat keskiviikon kohtaamista tutulla termillä eli "pienet asiat ratkaisevat". Kauden aiemmassa ottelussa Rovaniemellä TP-47 haki vierasvoiton Viktor Zhakin maalilla.

Tasaisia olivat joukkueiden viime kaudenkin sarjakoitokset, jotka päättyivät Torniossa 2-2 pistejakoon ja Rovaniemellä TP-47 otti 2-1 voiton.

- Harjoitusottelut mukaanlukien olemme pelanneet RoPS:a vastaan tappiotta viimeiset kymmenkunta peliä. Tilastot ovat tietysti tilastoja, mutta RoPS-leirissä joudutaan miettimään keinoja kuinka TP-47 kukistetaan. Me taas voimme keskittyä omaan peliimme, TP-luotsi Vaalto pohtii pelin lähtökohtia.

FC Kuusankoski mutkisti lauantaina TP-47:n karkumatkaa Ykkösessä kukistamalla sarjajohtajan 2-1 toisen jakson maaleilla. Vaallon mukaan tappioon löytyi suurin syy pelaajien korvien välistä.

- Hyvän avausjakson jälkeen asenne tuntui jääneen tauolla pukukoppiin. Ja jos siltä puolen lipsuu kesken ottelun, niin tilannetta on vaikea korjata. Mutta tiivistahtisessa sarjassa ei auta jäädä pitkään tällaisia asioita murehtimaan ja tappio puitiin joukkueen kesken heti selväksi, Vaalto toteaa.

Vaalto oli sunnuntaina Rovaniemellä seuraamassa RoPS-GBK-ottelua, jossa kotijoukkue iski 2-0 voittolukemat taululle viimeisen vartin aikana.

- RoPS on hyvä joukkue, mutta ei sunnuntain pelin perusteella mitenkään lyömättömässä kunnossa. Kunnioitamme RoPS:aa, mutta emme pelkää, Vaalto vakuuttaa.

Sarjatilanne tuo Lapin hegemoniaotteluun poikkeuksellista latausta. Vaalto uskoo suojattiensa kuitenkin kestävän paineet.

- Viime vuonna pelasimme liigakarsintaa ja tällä kaudella liigajoukkue Allianssia vastaan tiukan cupin ottelun. Pojat ovat tottuneen koviin peleihin, TP-luotsi arvioi.

Jalava palaa kentälle?

Sairaslistalla TP-47:n riveistä on edelleen keskikenttäpelaaja Jarno Koivisto. RoPS puolestaan on saamassa kapteeninsa Petri Jalavan jälleen tositoimiin.

Topparin tontilla pelaava Jalava loukkasi reitensä Oulun ottelussa ja oli sivussa viime sunnuntaina.

- Uskon ja toivon, että Petri pystyy pelaamaan. Hänellä on takanaan hyvä kausi, Kiistala toteaa.

TP-47-RoPS-ottelu alkaa Pohjan Stadionilla kello 18.30.

Juha Lampela
2003 Lapin Kansa

Luettu 911 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309