ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 01 syyskuu 2003 03:00

RoPS jyräsi GBK:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykkösen kärki- ja tyvipäänjoukkueiden ottelu osoitti eilen, että sarjataulukkoon ei ole tuijottamista vaikka RoPS voittikin ottelun 2-0 (0-0).

474104
Riemulla ei olut rajoja, kun Matti Kutila puski RoPSin voittomaalin.

Ennakkosuosikkina peliin lähtenyt kotijoukkue tuhersi tehottomasti lähes 80 minuuttia ennenkuin GBK:n puolustusmuuri murtui.

Kokkolalaisten kokenut toppari Gennadi Judin puki ottelun hyvin sanoiksi.

- RoPS oli ennakkosuosikki, mutta me olimme parempia ja hävisimme.

Venäläisen mietteissä oli paljon perää, mutta toki kotijoukkue oli kolmen pisteen verran parempi. Siitä todistuksena on kaksi maalia. GBK hallitsi ottelua välillä, mutta RoPS piti tiukasti oman maalinsa vartioituna eikä viimeisten otteluiden ihmeellisiä uinahduksia päässyt tapahtumaan.

Topparit vireessä

RoPSilta puuttui kokoonpanosta libero Petri Jalava. Hän on ollut koko kauden joukkueen tärkein pelaaja, mutta George Chilufya ja Goran Nestorov hoitivat tontin todella tyylikkäästi. Vastaavasti myös GBK:n Gennadi Judin oli mies paikallaan.

Ensimmäisellä jaksolla kumpikaan joukkue ei saanut maalipaikkoja aikaiseksi. Suurimmat syylliset tähän olivat molempien joukkueiden keskuspuolustukset.

- Pääsimme yllättävän helpolla, Judin totesi pelin jälkeen.

- Mutta sitten kun RoPS tuli niin olimme voimattomia.

Kutila iski vartioimattomana

Ottelun avausmaali syntyi 77 minuutin kohdalla kun RoPSilla oli kulmapotku. Matti Kutila oli paikattava kentän laidalla, ja hän sai tuomari Esa Petterssonilta luvan tulla kentälle juuri ennen kulmapotkua.

- Juoksin tilanteeseen, eikä kukaan ottanut minua kiinni. Pääsin puskemaan rauhassa. Oho, se oli yläkulmassa, onnellinen Kutila kertoi ottelun jälkeen.

2-0 osuman teki Tibor Markus. Hyvin pelannut A-juniori Ville Syväjärvi löysi läpisyötöllään Markuksen, joka malttoi harhauttaa maalivahti Jukka-Pekka Kivimäki-Wikmanin ja siirtää pallon rauhassa maaliin.

Tuolloin peliä oli pelaamatta enää 8 minuuttia, ja RoPS vetäytyi jälleen kuoreen. Pelissä ei enää ollut vaarallisia tilanteita, sillä molemmat joukkueet hyväksyivät tilanteen.

Loukkaantumiset GBK:n kiusana

Kokkolalaisten manageri Tom Enberg tuskaili ryhmänsä loukkaantumisien kanssa.

- Meillä oli tänään kaksi uutta miestä tulessa Jaska Pensaari (KPV-j) ja Henrik Sansted (JBK) pelasivat tänään ensimmäiset pelit riveissämme. Meillä on tiukka taistelu sarjapaikasta ja tarvitsemme lisävoimia.

Gennadi Judin kertoi loppu kauden tavoitteen.

- Mikäli voitamme loput kotipelimme, niin olemme myös ensi vuonna Ykkösessä. Toivottavasti ei tarvitse tulla enää Rovaniemelle, sillä täällä pelataan silloin liigaa, venäläinen otaksui.

RoPSin valmentaja György Hamori katsoi jo keskiviikkoon.

- Tänään hieno voitto pojilta, mutta keskiviikkona on kauden tärkein peli Torniossa. Toivottavasti saamme Jalavan mukaan ja yleisön. Oulun vieraspelissä oli hieno tunnelma.

- Hienoa nähdä, että nuoret, kuten Ville Syväjärvi täyttivät paikkansa. Katse kuitenkin jo nyt keskiviikossa.

Jukka Harmaala
2003 Lapin Kansa

Luettu 1469 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309