maanantai, 11 elokuu 2003 03:00

RoPS kalkkiviivoilla voittoon

Rovaniemen Palloseuran riskinotto ja selkeä kurssinmuutos toiselle pelijaksolle takasi makean kotivoiton FC Viikingeistä jalkapallon Ykkösen ottelussa sunnuntai-iltana keskuskentällä.

657478
Mika Hänninen teki RoPSin 3-2 voittomaalin...
065500
... ja onnittelijoita riitti. Kuvassa (selin) 2-2 tasoituksen tehnyt Tibor Markus ja vasemmalla Dejan Godar.
349580
Toppari Petri Jalavan nosto hyökkäyksen kärkeen puoliajan jälkeen toi eloa RoPSin hyökkäyksiin.
RoPS nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 3-2 (0-2) voittoon. Ratkaisun niittasi kulmurista Mika Hänninen kahdeksan minuuttia ennen loppua.

RoPS saa olla todella onnellinen kolmesta pisteestä, sillä helsinkiläiset olivat vaarallisia loppuun asti. Vain maalivahti Ratko Marijanovicin torjunnat ja Viikinki-hyökkääjien hutilointi piti loppunumerot 3-2:ssa.

- Emme ole kypsiä näin kahden maalin johtoasemiin. Oulussa kävi Olssia vastaan samalla tavalla. Homma oli omissa käsissä jo avausjaksolla, mutta niin vain voitto lipsautettiin naapuriin. Kaikki kunnia RoPSille, se tuli 2. jaksolla kovalla itseluottamuksella ja teki maalit vähän kuin meidän aseilla, summasi Viikinkien valmentaja Markku Kanerva.

Kylmää kyytiä avausjaksolla

Pelitapahtumien perusteella vierailija olisi ansainnut pisteen kotiinviemiseksi. Joukkueen kova liike ja harppuunahyökkäykset purivat RoPSiin varsinkin avausjaksolla pelottavan hyvin. Pallo oli pömpelissä jo 5. minuutin kohdalla kun ex-ropsilaiset sahasivat isäntien puolustuksen solmuun. Jarno Kallijärvi puikkelehti ja Aleksei Zhukov veti toisesta aallosta pallon tyhjään maaliin.

RoPS-vahti Marijanovic ehti pelastaa Vjatseslav Malakeevin läpiajon ennen Viikinkien toista osumaa. Nyt Zhukov purki RoPSin hataran paitsioansan ja HJK-hankinta Jussi Peteri viimeisteli varmasti läpiajosta 0-2.

Maalit herättivät RoPSin valmennuskaartia ja Matti Hiukka sai tehdä tilaa ottelun ratkaisijalle Mika Hänniselle 35. minuutin kohdalla.

Saileti aloitti takaa-ajon

Selkein muutos puoliajan jälkeen oli 194-senttisen topparin Petri Jalavan nosto hyökkäyksen kärkeen. Viikinkien topparit olivat tähän asti saaneet hallita ilmatilaa, mutta nyt tahti muuttui. Kun RoPSin peliin tuli muutenkin lisää sykettä, alkoi vieraiden maalilla tapahtua.

Ensimmäisen kavennuksen viimeisteli Zeddy Saileti Goran Nestorovin noin 45 metrin pystysyötöstä. Ottelua oli pelattu 56 minuuttia.

Kolme minuuttia myöhemmin pallo oli samassa alanurkassa. Saileti pisti unkarilaiskärki Tibor Markuksen liikkeelle ja tämä täräytti ohi maalivahti Antti Laitisen.

Reilun tunnin kohdalla tuli Viikinkien ilmatilaan yksi reikä lisää kun Teemu Kankkunen joutui jalkavaivaisena vaihtoon.

RoPS-voitto sinetöitiin ottelun kuudennesta kulmurista, jonka antoi Dejan Godar. Pallo osui Norbert Kerenyihin ja Mika Hänninen niittasi viidestä metristä 3-2.

- Pelasimme hyvän toisen jakson. Ensimmäistä jaksoa paremmalla liikkeellä saimme homman haltuun, näki Hänninen, jolle maali oli kauden toinen.

Riskinotto kannatti

RoPSin valmentaja György Hamori onnitteli joukkuettaan vahvasta noususta.

- Voitimme samalla hyvän joukkueen. Kieltämättä onneakin oli mukana, mutta sitä tarvitaan joskus. Haimme riskillä muutosta pelitapahtumiin ja siinä onnistuttiin, Hamori totesi. Nuori keskikenttämies Mika Hänninen sai valmentajan kehut. - Hyvä peli häneltä.

Markku Kanerva ei voinut kuin harmitella hukattuja tilanteita.

- Hassasimme neljä läpiajoa ja Malakeev onnistui yliajalla vetämään pallon ohi metristä.

Viikinkien näkyvimmät olivat keskikentän peliä hallinnut 38-vuotias Aleksei Zhukov sekä nuori hyökkääjä Jussi Peteri. Zhukov tosin väsähti loppua kohden. Liukkaan Malakeevin maalisaldo pysyi seitsemässä vaikka paikkoja oli.

RoPSissa ilahdutti Zeddy Sailetin piristyminen. Siihen vaikutti ilmiselvästi pelipaikan vaihdos ylemmäksi. Topparina aloittanut Petri Jalava kantaa kapteenin nauhaa ansioista. Hän oli tärkeä lenkki kun Viikingit vyörytti avausjaksolla. Mika Hänninen pelasi yhden parhaista peleistään tällä kaudella. Serbivahti Marijanovic oli jälleen mies paikallaan.