ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 heinäkuu 2003 03:00

RoPS:n taktiikan muutos tepsi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran nousuhaaveiden kannalta elintärkeä ottelu Vaasan Palloseuraa vastaan päättyi kotijoukkueen kannalta suotuisasti 1-0 (0-0), vaikka avausjakson perusteella peli olisi voinut päättyä ihan miten vain.

452715
Dejan Godar oli Keskuskentän herra ja hidalgo
005535
Mika Gröhnillä oli mahdollisuus viedä RoPS 2-0 johtoon. Ohjaus tyhjään maaliin meni kuitenkin yli maalin.
268297
George Chilyfya piti omalta osaltaan huolen etteivät vaasalaiset päässeet maalien makuun.

Ottelun alku muistutti lähinnä lotto-arvontaa, sillä kaikki odottivat mihin pallo putoaa ja miten se pomppii.

Kotiyleisön onneksi RoPS:n takapirut György Hamori ja Jouko Kiistala löysivät avaimen VPS:n puolustuksen avaamiseen.

– Muutimme pelisysteemiä. Ensimmäisellä puoliajalla kaikki pelaajat pyörivät keskiympyrässä. Onneksi tajusimme levittää peliä ja niinhän se maali tulikin, parivaljakko myhäili ottelun jälkeen.

Toisen jakson alussa RoPS sai vasemman laidan kautta nopean vastahyökkäyksen. Mika Gröhn keskitti Matti Hiukka yritti saksipotkua ja sitoi samalla itseensä kaksi VPS pelaajaa. Maalintekijä Janne Järvisellä oli helppo työ toimittaa kuula verkkoon.

– Nyt helpottui olo kummasti. Tuntui kuin joku olisi istunut koko ajan hartioillani. Paineet putosivat kummasti, jalkansa ottelussa loukannut Järvinen totesi. Ennen eilistä Järvisellä oli 10 ottelun maaliton putki.

– Toivottavasti nyt putki aukesi, maalintekijäksihän minut tänne ilmeisesti hankittiin, törnäväläisten piikkiin viimekaudella verkoja heilutellut peluri totesi.

RoPS:lla todellinen vahvistus

Katsomossa istuneet 971 ihmistä hieraisivat välillä silmiään kun valkoisissa nappulakengissä pelannut Dejan Godar käsitteli palloa. Serbialainen keskikenttäpelaaja oli eilen Keskuskentän herra ja hidalgo. Pallo lähti hänen jalastaan liikkeelle oikeaan paikkaan ja ennen kaikkea oikea-aikaisesti. Mikä parasta vasenjalkaisen pelaajan laukaus on parasta mitä on pitkään aikaan nähty Rovaniemellä.

– Tämä oli minulle vaikea peli, sillä vastustaja oli outo, pelikulttuuri oli outo, mutta hyvin se meni. Saimme todella tärkeän voiton, Godar kertoi.

Toinen RoPS-sankareista oli Matti Hiukka. Häneltä odotettiin maalia, mutta se jäi vielä puutumaan. Muutoin Hiukan panos joukkueelle oli todella tärkeä. Hän toi jo olemuksellaan sinipaitoihin tarvittavaa kunnioitusta. Hyökkääjän lähettyvillä olikin koko ajan kaksi keltapaitaa.

– Huh, kova peli ja tärkeät pisteet, olivat Matin kommentit.

Vaasalla paljon virheitä

Ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen pahasti myöhässä saapunut VPS-valmentaja Stephen Ward ei turhia selitellyt.

– Oma moka. Teimme liikaa pieniä virheitä. Ei siinä muuta. Keskustelimme juuri tuolla kentällä poikien kanssa ottelusta ja he juoksivat vähän extraa, siinä se. Jalkapallo on tällaista. RoPS oli tänään parempi, se teki maalin.

RoPs:n valmentaja György Hamori ihmetteli pelin jälkeen tuomari Tero Nieminen antamaa viiden minuutin lisäaikaa.

– Halusiko tuomari, että Vaasa tasoittaa. Onneksi pelaajat jaksoivat keskittyä loppuun asti. Nyt on edessä vielä monta kotipeliä.

–Toivottavasti tästä alkoi voittoputki. Tämä oli tärkeä voitto, sillä VPS on sarjan parhaita joukkueita. Kun Tornio hävisi, niin kaikki on vielä mahdollista.

– Syksyllä tämän sarjan voitto ratkaistaan, Hamori totesi.

Jukka Harmaala
2003 Lapin Kansa

Luettu 1245 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309