ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 19 heinäkuu 2003 03:00

Matti Hiukka tulipalo­ vauhdilla RoPSin avuksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran harjoituksissa oli Susivoudin nurmella perjantain alkuillassa aitoa jälleennäkemisen riemua. Maalinteko-ongelmien keskellä tuskaillut RoPS sai kovan luokan vahvistuksen, kun seuran oma kasvatti Matti Hiukka liittyi joukkueen vahvuuteen.

983764
Matti Hiukka pukeutuu viiden vuoden tauon jälkeen tuttuun sinipaitaan. (foto: Pekka Aho)
445713
Matti Hiukan tulo antaa RoPSin valmentaja György Hamorille lisää pelivaraa hyökkääjävalintoihin. (foto: Pekka Aho)
403751
Torstaina Tallinnassa, perjantaina RoPSin treeneissä. (foto: Pekka Aho)

Vaikka RoPSin miehistö on vaihtunut lähes täysin viidessä vuodessa, Hiukka oli harjoituksissa kuin kotonaan. Tuttuja kasvoja löytyi niin RoPSin taustajoukoista kuin ykkösmiehistöön nousseesta junnukaartista. Pelaajista vain Zeddy Saileti ja Matti Wikman ovat tuttuja aikaisemmilta RoPS‑vuosilta.

‑ Torstai‑iltana pelasin vielä Jokereiden paidassa harjoitusottelua Tallinnassa ja nyt olen jo RoPSin treeneissä, Hiukka totesi itsekin hieman hämmentyneenä asioiden nopeista käänteistä.
- Jouko (Kiistala) soitti torstaina klo 22 jälkeen ja tiedusteli halukkuuttani tulla Rovaniemelle loppukaudeksi. Siitä asiat etenivät nopeasti ja puolen päivän aikoihin istuin jo Rovaniemen koneessa, Hiukka lisäsi.

Matti Hiukka, 28, pelasi viimeksi RoPSin sinipaidassa kaudella 1998, jolloin hän voitti liigan maalikuninkuuden 11 osumalla. Se herätti etelän seurat ja Hiukka siirtyi Jokereihin. Kahden Jokeri‑kauden (1999‑2000) jälkeen Hiukka vaihtoi HJK:hon yhdeksi kaudeksi (‑01) ja viime kesä sujui Tampere Unitedin leirissä. Täksi kaudeksi Hiukka palasi takaisin liiganousija Jokereiden riveihin. SM‑otteluita Hiukalla on takanaan 177 ja maaleja mies on laukonut 39.

"Olin vapaa lähtemään"

Peliajan puolesta Hiukalla ei ollut mitään syytä jättää Jokereita. 187‑senttinen hyökkääjä on ollut koko alkukauden Jokereiden vakiomiehiä. Vain viimeisessä Tampere‑pelissä (0‑5) Hiukka sai istua koko ottelun vaihtopenkillä. Maaleja kauden 11 Liigaottelussa tuli kuitenkin vain yksi, mikä ei tyydyttänyt sen koommin valmentaja Pasi Rautiaista kuin Hiukkaa itseäkään.

‑ Mitään yksittäistä syytä seuranvaihtoon ei ole olemassa. Hankaluuksia ei ollut valmentajan tai seuran johdon suuntaan. Sain vain Tallinnan reissulla tiedon, että olen vapaa lähtemään, jos siltä tuntuu. Kun sitten RoPS otti yhteyttä, päätös oli nopeasti tehty, Hiukka kertasi siirron vaiheita.
‑ Kieltämättä täytyy sanoa, etteivät etelän vuodet ole olleet ihan sitä, mitä lähtiessä odotin. Peiliin on syytä katsoa, Hiukka myöntää.

RoPS‑manageri Jouko Kiistala paljasti, että Hiukka oli joukkueen kiikarissa jo kuukausi sitten. Silloin Hiukka sai vielä hyvin peliaikaa ja suunnitelmat jäivät siihen. RoPS hankki Hiukan omakseen ja pikavauhtia tehty sopimus kattaa tämän kauden loppuun.

Hiukkaa odottaa tutussa sinipaidassa vastuullinen tehtävä, sillä RoPSin viimeistely on tökkinyt enemmän tai vähemmän käytännössä koko kauden. RoPS on pelannut yhdeksän viimeistä ottelua tasan yhden maalin keskiarvolla, vaikka tilanteiden valossa maalimäärä pitäisi olla huomattavasti suurempi.

‑ Toivottavasti minusta on apua joukkueelle. Pitää kuitenkin muistaa, että maalintekoon tarvitaan aina koko joukkueen panosta. Edelleenkään en ole niitä pelaajia, joka hakee pallot alhaalta ja rakentaa tilanteita, Hiukka sanoo ja muistuttaa tutusta roolistaan selkeänä keskushyökkääjänä.

Uusin miehin Vaasaa vastaan

Hiukan tulon myötä RoPSin hyökkäyskalustossa on jo valinnanvaraa, mikä antaa uusia mahdollisuuksia valmentaja György Hamorille. Sitä Hamori ei vielä paljastanut, onko Hiukka RoPSin avauksessa sunnuntain kotipelissä Vaasan Palloseuraa vastaan.

RoPSin miehistö on vahvistunut reilun viikon aikana neljällä uudella pelaajalla. Hiukan ohella uusia kasvoja ovat entisen Jugoslavian alueelta tulleet maalivahti Ratko Marijanovic, keskikenttäpelaaja Dejan Godar ja hyökkääjä Dejan Kerletta. Jouko Kiistala arveli, että serbikolmikosta ainakin maalivahti Marijanovic ja Godar nousevat avausmiehistöön.

‑ Vaasa on varsin pelaava joukkue ja hieman ihmetyttää, miksi joukkueella on niin vähän pisteitä. Vaasallakin on tiettävästi virityksiä uusien pelaajien suhteen, joten katsotaan nyt, millainen porukka sunnuntaina on vastassa.

RoPSin miehistöstä ovat varmuudella sivulla edellisessä pelissä ulosajon saanut Norbert Kerenyi ja toppari Juho Kirjonen, jonka polvi ei kestä vielä pelin rasituksia.

 ‑ Matias Turpeisen suhteen oli pientä toivoa nopeammasta paluusta, mutta ne on syytä unohtaa, Kiistala sanoo.

RoPS aloittaa sunnuntaina kuuden ottelun kotipeliputken. Vaasan jälkeen Rovaniemelle saapuvat peräjälkeen OLS, VG‑62 Naantalista, PP‑70 Tampereelta sekä Viikingit ja Honka pääkaupunkiseudulla. Seuraava vieraspeli on vasta 21. elokuuta AC Oulua vastaan. Sarjapelien välissä RoPS vierailee cupissa Tampereella kovakuntoisen Unitedin vieraana 6.8.

Jorma Kilpeläinen
2003 Lapin Kansa

Luettu 1578 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309