ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 14 heinäkuu 2003 03:00

RoPSille piste Närpiöstä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Vaikealla ja pitkällä Närpiön reissulla RoPSilla oli varsinkin avausjaksolla voitonavaimet hallussaan, mutta sekä Zeddy Saileti että Tibor Markus tuhrivat avopaikkansa ties monennenko kerran tällä kaudella.

182342
RoPSin uusista tulokkaista keskikenttämies Dejan Godar osoitti heti pelimiehen otteita, vaikka tuli peliin vaihdosta.

– Tiborilla oli avopaikka ja vain kolme metriä maaliin. Siitä olisi pitänyt panna jo pallo sisään, totesi RoPS-manageri Jouko Kiistala.

Peli pysyi rovaniemeläisten hallussa toisellakin puolikkaalla, mutta yhtä selkeitä tekopaikkoja ei hautovan kosteassa illassa enää saatu aikaan. Vaarallisin oli Mika Gröhnin läpiajo ilman tulosta.

Kerenyi sivussa kaksi peliä

Viimeisen vartin RoPS joutui pelaamaan vajaalla, kun Norbert Kerenyi sai suoran punaisen kostettuaan taklaustilanteessa. Ropsilaisten näkemyksen mukaan Kraftin pelaaja vain näytteli tilanteessa, mutta ulosajo pitää unkarilaisen kaksi ottelua sivussa. Lopussa oli enemmän kuin lähellä, ettei Kraft napannut täyttä pottia.

– Maalivahti (Matti Wikman) pudotti pallon eteensä ja melkoisesta hässäkästä Kraft pääsi tälläämään, mutta meidän onneksi veto osui tolppaan, Kiistala huokaili hiuksia nostattanutta tilannetta.

– Lähdimme selkeästi hakemaan voittoa, mutta jostain syystä viimeistely ontuu edelleen. Toivottavasti uudet miehet tuovat tehoja hyökkäyspäähän ja suma tavallaan laukeaa, Kiistala jatkoi.

Jugoslaavit pelimiehiä

RoPSin uusista tulokkaista maalivahti Ratko Marijanovic istui vaihdossa, kun Matti Wikman jatkoi hyviä otteitaan tolppien välissä. Keskikenttäpelaaja Dejan Godar ja hyökkääjä Dejan Kerletta tulivat peliin vaihdossa. Godar otti jalkaansa varoneen Juho Kirjosen paikan jo ottelun alkuhetkillä ja Kerletta korvasi toisella jaksolla Tibor Markusin.

– Molemmat esittivät pelimiehen otteita, vaikka matkaväsymys varmasti vielä painaa ja takana on vain pari yhteistä harjoitusta. Onneksi saamme treenata rauhassa viikon ennen ensi sunnuntain Vaasa-peliä. Näille miehille löytyy käyttöä, Kiistala uskoo.

Ykkönen lähestyy puolimatkan krouvia Tornion pitäessä edelleen piikkipaikkaa. Jarno Koiviston maalilla GBK:n kukistanut TP-47 on nykäissyt neljän pinnan eron takaa-ajajiin. Tornion perässä on ahdasta, kun peräti kuusi joukkuetta mahtuu neljän pisteen sisään. Mitään ei ole vielä ratkaistu.

RoPSilla kotipelien suma

RoPSin on parempi saada hyökkäyskuvionsa ojennukseen, sillä edessä häämöttää kauden tärkein jakso. Seuraavien viiden viikon aikana RoPS pelaa kuusi kotiottelua ja ainoa matkaottelu on cupissa Tampereella (6.8.). Näissä peleissä ratkeaa, taisteleeko RoPS syksyllä noususta. (JK)

2003 Lapin Kansa

Luettu 1237 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309