ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 30 touko 2003 13:00

RoPS haki pinnan Hongalta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

FC Honka ja Rovaniemen Palloseura eivät saaneet osumia aikaiseksi jalkapallon Ykkösen ottelussaan helatorstaina. Isännillä oli Tapiolan hyväkuntoisella nurmella sen verran enemmän maalintekopaikkoja, että pohjoisen pojat saavat olla tyytyväisiä saavuttamaansa tasapelipisteeseen.

Voimakas, kentän pitkittäissuuntaan puhaltanut tuuli vaikeutti pelaamista. Ensimmäisellä puoliajalla isännät saivat tuulen taakseen ja peliä käytiin suurimmaksi osaksi RoPS:n kenttäpuoliskolla. Vartin pelin jälkeen Hongan nopea kärkimies Janne Kauria sai jo maalivahti Sandor Matusin pois tontiltaan. Laukaus kohti tyhjää maalia lähti kuitenkin Kaurian jalasta sen verran verkkaisesti, että RoPS‑puolustaja ehätti hätiin. Seuranneesta kulmapotkusta Sami Ylä‑Jussila oli yllättää Matusin, joka sai vaivoin nostettua pallon yli ylähirren. Ylä‑Jussila oli päineen Matusin riesana myös 33. minuutilla, mutta tuloksetta.

Honka oli hallitsevampi toisellakin jaksolla, mutta jo sen viidennellä minuutilla vierasjoukkue sai parhaan paikkansa. Maalivahti Tuomas Peltonen torjui kuitenkin Tibor Markusin läpiajon. Myös RoPS:n Janne Järviselle tarjoutui toisella jaksolla tilaisuus voittomaalin tekoon, mutta hän laukoi avopaikasta yli maalin.

Janne Kauria jatkoi tuhlailuaan muutamaankin otteeseen. Lähinnä täysosumaa hän oli lisäminuuttien jo juostessa. Tuolloin pallo tömähti hänen puskustaan tolpan juureen.

Saileti sivussa

RoPS:n valmentaja György Hamori joutui rakentamaan avauskokoonpanonsa ilman kahta loukkaantunutta tukipilariaan, Zeddy Sailetia ja Matias Turpeista. Sitä suuremmalla syyllä hän oli mielissään eilisestä vieraspisteestä, joka oli reissun tavoite. Saileti potee polvea, Turpeinen akillesta.

‑ Honka on sarjan parhaita joukkueita. Jostain syystä he vain eivät saa maaleja aikaiseksi. Tämä tasapeli oli meille kovan työn takana, Hamori kommentoi.

‑ Pääkaupunkiseudulta ei ole helppo ottaa pisteitä, ja kun Hongalla oli kaksi tappiota alla, tiesimme heidän tulevan kovaa tähän peliin, sanoi puolestaan RoPS:n kapteeni Petri Jalava.

‑Toisella puoliajalla meidän oli tarkoitus ottaa ylempää kiinni, mutta se ei oikein onnistunutkaan. Olihan meilläkin silti maalintekopaikkoja. Hongan selkäranka olisi varmasti katkennut, jos olisimme saaneet niistä edes yhden hyödynnettyä.

Nuori Mika Hänninen pystyi keskikentällä Matti Kutilan aisaparina laittamaan hyvin kampoihin kotijoukkueen kokeneemmille rakentajille. Toisella jaksolla peliin vaihdettu Mika Gröhn aiheutti nopeudellaan parit paniikkitilanteet espoolaispuolustukselle.

Hongalle piste oli kauden ensimmäinen. Se ei valmentaja Jari Europaeusta ihmeemmin lämmittänyt.

‑ Hirveä työmäärä näköjään tarvitaan ensimmäisen voittomaalin tekoon, hän tuskaili.

‑ Kolme pistettä oli tänä tarjolla. Onneksi sentään oma pääkin pysyi puhtaana.

RoPSille sarjakärki kotiavaukseen

Espoon reissu lopetti RoPS kolmen vieraspelin putken. Sunnuntaina joukkue pääsee vihdoin kotikentälle. Kauden ensimmäisessä ottelussa keskuskentällä RoPS kohtaa sarjaa tappiotta johtavan AC Oulun. Ottelu alkaa klo 18.30.

FC Honka: Tuomas Peltonen, Tuomas Mustakari, Timo-Jaakko Messala, Timo Nybäck (78. Henrik Henriksson), Panu Kuusela (67. Miikka Bäckman), Tero Pilvi, Jami Simanainen (v), Sami Ylä‑Jussila (v), Jani Myllyniemi, Joonas Sarelius (60. Janne Mollberg), Janne Kauria.

RoPS: Sandor Matus; Norbert Kerenyi (v), Petri Jalava, George Chilufya, Juho Kirjonen, Juha Majava, Mika Huikari (69. Mika Gröhn), Mika Hänninen (90+. Juha Puro), Matti Kutila, Janne Järvinen, Tibor Markus (90+. VilleYlipaavalniemi).

 

Urheilutieto

© 2003 Lapin Kansa

Luettu 1716 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309