maanantai, 19 touko 2003 13:00

RoPS avasi maalikimaralla

Saileti vauhditti vieraat karkumatkalle Tampereella.

RoPS:n maaleista ottelun parhaana palkittu Zeddy Saileti teki kaksi, Markus Tibor ja Mika Hänninen yhden. PP-70:n pelaaja Samuli Laitila sijoitti yhden omaan maaliin.RoPS on ennakkoveikkauksissa sijoitettu Ykkösen suurimmaksi suosikiksi yhdessä TP-47:n kanssa. Eilisen perusteella joukkue on sarjan suosikkeja, ehdottomasti.

-Pelissä ei ollut suurempia ongelmia, mutta aina voi asioita tehdä paremminkin. Taktisesti ottelu meni meiltä nappiin, tuumi RoPS:n valmentaja György Hamori.

Manageri Jouko Kiistala nyökytteli vieressä tyytyväisenä. Hankinnat, etenkin topparit Petri Jalava ja Juho Kirjonen, onnistuivat.

- Liigavuosina olimme joskus liikaa Sailetin varassa, mutta nyt meillä on leveämpi pelaajamateriaali. Vastustaja ei enää saa meitä aseettomaksi ottamalla Saileti kiinni pelaajalla tai kahdella, Kiistala sanoi.

PP-70:n valmentaja Jukka Heinonen oli ottelun jälkeen vaisulla päällä.

- Tehtiin peli helpoksi vieraille. Kaikesta omasta tekemisestä näki, että pelaajat olivat jossain muualla kuin sarja-avauksessa. Olisivatko odotukset olleet liian suuret, Heinonen tilitti.

Laatupelaajia on riittävästi

RoPS osoitti todella eilen, ettei se ole enää Sailetin joukkue. Toki 34-vuotias sambialainen, joka liigassa vuosina 1994-2001 teki 48 maalia 205 ottelussa, osoitti että taidot ovat tallella.

Saileti teki ensin 0-1-maalin, kun PP-70 ei saanut siivottua palloa väljemmille vesille kulmapotkun jälkeen.

- RoPS:n avausmaalin jälkeen meillä oli vähän aikaa otetta, mutta Sailetin toinen maali oli meille liikaa. Peli karkasi sen jälkeen käsistä. Hiljaiseksi vetää, olimme kaikessa huonompia, ihmetteli PP-70:n Vesa Etelämäki.

Vierailta oli poissa pelistä uransa todennäköisesti lopettava Johannes Jukkola ja akillesjänteensä viikolla loukannut Matias Turpeinen. Turpeinen teki viime kaudella yhdeksän maalia, mutta eilen hänen poissaoloaan ei huomannut.

- Turpeisen vamma on luultavasti lievä. Uskon, että hän pelaa ensi lauantaina Viikinkejä vastaan, Kiistala sanoi.

Aloituskokoonpanossa RoPS:lla oli kuusi sellaista pelaajaa, jotka olivat seurassa viime kaudella. Uusista Jalava ja Kirjonen olivat joukkueen parhammistoa, unkarilaisista Norbert Kerenyi hyvä ja Tibor kohtalainen, Seinäjoelta tullut Janne Järvinen näkymätön.

- Pitää onnitella Jokkea hankinnoista. Jalava ja Kirjonen olivat loistavia. Jalava on puolustuksen sydän, iso ja kova, mutta myös taitopelaaja, Heinonen sanoi.

Toisella jaksolla PP-70:n vähäinenkin taisteluvire loppui 55:nnellä minuutilla, kun Laitila sijoitti pallon omaan maaliin. Mikko Jarkko oli voimaton.

Hänniselle erityiskiitokset

Mikko Mäkelä herätti kavennusmaalillaan hetkiseksi kotijoukkueen toivon 71:nnellä minuutilla, mutta kuusi minuuttia myöhemmin Tibor latasi alakulmaan ja kaksi minuuttia myöhemmin vasta 18-vuotias Hänninen teki loppunumeroiksi 1-5.

- Hänniselle annan erityiskiitokset. Hän on nuori ja oppii koko ajan Sailetin rinnalla uusia asioita, Hamori mainitsi.

Toisella jaksolla Hamori vaihtoi peliin viime kaudella jalkavammojen takia välivuoden pitäneen Mika Huikarin. Hän pelasi vuosina 1992-2001 seurassa 144 liigaottelua. Huikari toi monessa tilanteessa tarvittavaa kokemusta joukkueeseen.

RoPS: Sandor Matus - Juha Majava, Juho Kirjonen, Petri Jalava, Norbert Kerenyi - George Chilufya, Matti Kutila, Mika Hänninen (82. Mika Gröhn) - Markus Tibor, Zeddy Saileti, Janne Järvinen (46. Mika Huikari)