ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 14 touko 2003 13:00

RoPSin uusi topparipari viihtyy napapiirillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ensi lauantaina jalkapallon Ykkösen aloittava Rovaniemen Palloseura on uusinut puolustuksensa viime vuodesta lähes täysin. Joukkueen takalinjoilla luotetaan nyt turkulaisen jalkapallokoulun oppeihin.Petri Jalava, 27, ja Juho Kirjonen, 26, ovat saaneet jalkapallo-oppinsa TPS:n viirupaidoissa.

168056
Petri Jalava ja Juho Kirjonen ovat saaneet työstä hyvää vastapainoa urheilulle.

- Juniorivuosina pelasimme neljä kautta samassa joukkueessa, joten toisen pelityyli on tuttu. Se on helpottanut sopeutumista joukkueeseen. Toki pelisysteemi poikkeaa nyt juniorivuosilta totutusta neljän miehen alakerrasta, sillä nyt meillä näyttää olevan kolme puolustuspelaajaa kentällä yhtä aikaa, parivaljakko kertoo.

Viime kaudella Kirjonen luuti liigassa VPS:n riveissä, Jalava haki puolestaan tuntumaa Norjan II-divisioonasta Nybergsundin joukkueesta. RoPS oli molemmille helppo valinta tämän kauden joukkueeksi. Harjoituskauden perusteella heidän värväystään pidetään vuosikausiin onnistuneimpina pelaajahankintoina Rovaniemelle.

- Täällä on tavoite ehdottomasti takaisin liigaan. Seura on hoitanut velvoitteensa esimerkillisesti, eikä meidän ole tarvinnut uhrata energiaa maallisista asioista murehtimiseen. Sellaisista seuroista on nimittäin vuosien varsilta kokemuksia, joissa tausta-asiat ovat yskähdelleet ja pahasti, Jalava kertoo.

Alkavalla kaudella kaveruksille kelpaa vain ja ainoastaan menestys.

- Harjoituspelit ovat sujuneet puolustuspelin osalta hyvin, meille ei ole tehty omiin kuin keskimäärin yksi osuma peliä kohden. Nollan pitäminen tietysti on tavoitteena jokaisessa pelissä, mutta alakertamme hitsautuu koko ajan paremmaksi. Hyvä tästä tulee, Kirjonen lupaa.

Rovaniemellä viihdytään

Napapiirille muutto ei etelän miehiä pelottanut.

- Juniorivuosilta kaupunki oli tuttu pelireissuilta, ja Rovaniemen maine kovana jalkapallokaupunkina sitä kautta. Ihmisiin täällä on ollut todella helppo tutustua, miehet kiittelevät.

- Sopivan pieni, mutta kuitenkin kivan suuri kaupunki, Kirjonen muotoilee.

Jalkapallon ohelle miehet työskentelevät paikallisessa tavaratalossa. Se sopii heille.

- Heh, olemme tällaisia yleismiehiä. Tämä on hyvää vastapainoa urheilulle ja pysyy ajatukset muuallakin kuin pelkästään futiksessa

Keskustelu kääntyy kotiotteluihin ja RoPSin maineeseen kovana kotijoukkueena.

- Olemme kuulleet, että täällä muualta tulleet pelimiehet ovat pelikentällä suurennuslasin alla. Katsomo voi olla kriittinenkin. Emme ota siitä turhia paineita, sillä luotan kykyymme pelata hyvää ja viihdyttävää jalkapalloa, Jalava sanoo.

- Talvi on harjoiteltu, kiva päästä pelaamaan oikeita pelejä. Täytyy muistaa, että harjoituspelit ovat harjoituspelejä. Lauantaina alkaa pisteiden metsästys Tampereelta. Olemme valmiita!

Jukka Harmaala
© 2003 Lapin Kansa

 

Luettu 1081 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309