ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 11 helmikuu 2003 13:00

Tibor Markus ja Matias Turpeinen tekivät kolme maalia mieheen RoPSin avauspelissä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran Ykkösessä pelaava jalkapalloryhmä alkaa olla kolmea vaille kasassa. 18 pelaajalla on sopimus takataskussaan ja RoPS:n testattavana on vielä unkarilaispelaajatrio.

- Pelaamme vielä ensi torstaina Oulun Luistinseuraa vastaan harjoitusottelun ja sen jälkeen päätämme, ketä unkarilaispelaajia tulee ryhmään, RoPS:n manageri Jouko Kiistala sanoo.

RoPS pelasi kauden ensimmäisen harjoituspelin maanantaina Kemin Junkohallissa niin ikään OLS:aa vastaan. Testissä oli 26-vuotias puolustuspelaaja Norbert Kerenyi, keskikentällä viihtyvä 25-vuotias Gabor Toldi sekä 24-vuotias kärkipelaaja Tibor Markus. Kerenyillä ja Toldilla ovat työluvat kunnossa. Markus pyörähtää järjestelemässä asioitaan Unkarissa, vaikka RoPS-johto tekisikin hänen kanssaan sopimuksen.

Unkarilaiset onnistuivat heti

RoPS pyöritti vauhtiin päästyään Oulun Luistinseuraa 6-0 (0-0). Testissä olleet pelaajat jättivät hyvän kuvan itsestään, sillä Tibor Markus teki Matias Turpeisen tapaan kolme maalia, Gabor Toldi rakensi peliä mallikkaasti ja Norbert Kerenyi osoitti, että hän pystyy pelaamaan sekä topparina että puolustajana.

Varmoja unkarilaisia RoPS:n ryhmässä on Ferencvarosin farmijoukkueen valmentajan paikalta napapiirille siirtynyt György Hamori. Hamorin lisäksi valmennusvastuu jakautuu A-nuoria luotsaavalle fysiovalmentajalle Antti Nikanderille ja maalivahtivalmentaja Matti Wikmanille, jonka nimi on myös pelaajaluettelossa. Uusi joukkueenjohtaja on Timo Gerdt.

Hamori on aiemmin pelannut Hangossa ja Tampereen Ilveskissoissa ja puhuu kohtalaisen hyvää suomen kieltä. Maalissa jatkaa unkarilainen Sandor Matus.

Sambialaisten määrä vähenee kahteen tai kolmeen. Huhtikuussa RoPS-ryhmään liittyvät George Chilufya ja Zeddy Saileti. Myös Sailetin velipoika on ollut RoPS:n kiikarissa.

- Selvitämme kasvattajarahakysymystä Derek Sailetin tapauksessa. Todennäköisempi vaihtoehto on, että meillä pelaa vain kaksi sambialaista, Kiistala kertoo.

RoPS on hankkinut vahvistuksia topparin tontille. Turun Palloseuran A-nuorissa SM-kultaa voittaneet Petri Jalava ja Juha Kirjonen kuuluvat rovaniemeläismiehistöön. Jalava tuli Rovaniemelle Norjasta ja Kirjonen Vaasan Palloseurasta.

Uusi nimi on myös TP-Seinäjoella aiemmin pelannut Janne Järvinen. Mika Huikari palaa sapattivuoden jälkeen pelikentille. Jari Grön on nostettu nuorista edustusjoukkueen rinkiin ja Janne Uusinarkaus vaihtoi Rio Grandesta Rovaniemen ykkösjoukkueeseen.

Liigapaikka haussa

Rovaniemen Palloseuran Jouko Kiistala ei arkaile sanoa joukkueen tavoitetta ääneen.

- Ykkösen voittaja nousee suoraan liigaan ja toinen karsii toiseksi viimeisen liigajoukkueen kanssa. Meillä on vakaa tarkoitus pelata ensi vuonna jalkapalloliigassa, Kiistala vahvistaa.

György Hamori saapui Rovaniemelle viikko sitten. Päällimmäisenä hän opettelee tuntemaan pelimiehet yksilöinä ja joukkuepelaajina.

- Pelisysteemiä en voi vielä sanoa, kun kaksi miestä on Afrikassa. Ykköscupin peleissä pitäisi tulevan pelitaktiikan ja -paikkojen olevan selvillä, Hamori sanoo.

Vaikka unkarilainen ei ole vielä edes tavannut kaikkia joukkueensa pelaajia, niin hän uskaltaa turvautua vanhaan suomalaiseen sananlaskuun.

- Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo, Hamori naurahtaa.

RoPS ja OLS kohtaavat toistaimiseen torstai-iltana Ounashallissa klo 19.

Jouni Valikainen
© 2003 Lapin Kansa

Luettu 2198 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309