Lauantain peli: Cup-kiimaa kinosten keskellä

--Mikä peli? RoPS – FC Inter Turku, Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu Keskuskentällä lauantaina 6.4. klo 15.00

Asetelma? RoPS avaa Suomen Cupin lumipenkkojen reunustamalla ”Keskarilla” kuitattuaan suoraan paikan 5. kierrokselle liigacupin menestyksen perusteella. FC Inter murskasi edellisellä rundilla nelosdivarin VaKP:n 0 – 9. Liigacupissa turkulaiset eivät voittaneet yhtään peliä. Kahden viime kauden hopeamitalisti Inter on menettänyt avainpelaajistaan Joni Kaukon ja Mika Ojalan. RoPS lähtee otteluun hyvistä asetelmista, sillä sairastupa on tyhjenemässä, ja Kari Virtasella on jopa vaihtoehtoja useille pelipaikoille. Ennakkoasetelma on hyvin tasainen.

Seuraa tätä! Maalitykkien taisto Kokko vs. Sirbiladze. Jos RoPSin Aleksandr Kokko toipuu odotetusti pelikuntoon, kentällä kohtaavat kaksi pelaajaa, jotka ovat ainoina voittaneet sekä Veikkausliigan että Ykkösen maalikuninkuuden. Kokko (liiga 2008 FC Honka, Ykkönen 2012 RoPS) on taitava ja vahva pelaaja, joka on kokonaisvaltainen hyökkäyspelin rytmittäjä, sekä hyvä maalintekijä. FC Interin Irakli Sirbiladze (liiga 2012 FC Inter, Ykkönen 2010 KPV) on järkälemäinen target-hyökkääjä, joka raivaa itselleen väkisin tilan maalintekoon. Georgialainen on vahva ilmassa ja suojaa palloa erinomaisesti maassa.
RoPSin keskuspuolustaja Obilor pelasi viime syksyn Interissä. Tulisieluisen nigerialaishärän pitää hallita tunteensa tuttuja pelikavereita vastaan. Obilor on avainasemassa vahvan Inter-hyökkäyksen eliminoinnissa.

Oho! RoPS on perinteikäs cup-joukkue. Se oli ensimmäisen kerran finaalissa jo 1962 maakuntasarjajoukkueena (nykyinen Kakkonen)! Tuolloin hiljattain edesmenneen legendaarisen Kaj Pahlmanin edustama HPS oli parempi. Cupin voittoa RoPS juhli 1986, kun lappilaisfi naalissa kaatui KePS. Loppuottelussa RoPS oli myös 1993, mutta kannua kohotti HJK.

--Oho2! RoPS on voittanut Interin viimeksi kaudella 2004, (4-0), jolloin turkulaisia valmensi Kari Virtanen. ”Karo” oli turkulaisten puikoissa kausilla 2003 – 2006. Silloisista pelaajista Interissä pelaavat yhä Mangus Bahne, Henri Lehtonen, Ville Nikkari ja Ari Nyman.

Poissaolot? RoPSista loukkaantuneina ovat Albin Granlund ja Tuomas Tyystälä sekä Interiltä Kalle Kauppi.

Arvio? Interillä on edelleen vahva materiaali, mutta joukkueen peli ei ole vielä täysin raiteillaan. Ottelu on tasainen, ja RoPS etenee niukalla marginaalilla neljännesvälieriin.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa
Jaa tämä uutinen
FaceBook  Twitter  

Ota yhteyttä

Yhteystiedot:

  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227

  jari.ilola(@)rops.fi
 +358 400 322 374

 Koskikatu 24 as. 5 , 96200 Rovaniemi

Kaikki yhteystiedot

JoomShaper