Marko Koivurannasta RoPSin päätoiminen junioripäällikkö

KlikkaaJalkapalloilijana peliuransa viime kauteen lopettanut Marko Koivuranta (31) on valittu Rovaniemen Palloseuran päätoimiseksi junioripäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässään tänään.

RoPSin toimitusjohtajan Jouko Kiistalan mukaan satsaus on seuralta merkittävä, mutta myös tarpeellinen. RoPSilla on nappulaliiga mukaan lukien 550 junioria, joten kaitsettavia riittää.

- Koivurannan tehtävänä on organisoida nuoriso- ja nappulapuoli sekä kehittää jalkapallokouluja. Työsarka on leveä, mutta innokkaalle ja hyvän mielikuvituksen omaavalle myös sopivan haasteellinen. Ideoita Markolla tuntuu olevan ja aitoa innostusta, näki Kiistala.

Koivurannan mukaan seuran juniorivalmentajat kootaan pian yhteiseen palaveriin, jossa luodaan suuntaviivat jatkolle.

- Pyrin olemaan kaikin tavoin valmennuksen tukena. Oma pelaajaura on vielä varsin lähellä, mutta uskon että minulla on paljon annettavaa juniorityöhön. Uran aikana olen nähnyt monenlaisia seuroja ja organisaatiota, joten mukaan on tarttunut kaikenlaista.

Koivurannan mielestä RoPSin juniorityön tavoitteena on tarjota pelaajille mahdollisuus kehittyä jalkapalloilijana mahdollisimman pitkälle.

- Valmennuksessa pitää kiinnittää huomiota niin yksilön vahvuuksiin kuin heikkouksiin. Jalkapallo on hieno harrastus eikä kaikista tarvitse tulla ammattilaisia. Meillä on kuitenkin Rovaniemellä tällä hetkellä hyvät olosuhteet kehittää junioreiden pelaamista, Koivuranta näki.

Hyvä kilpailutilanne

Rovaniemellä on tarjolla myös sopiva kilpailutilanne junioripuolella, sillä FC Lynx tekee tahollaan vahvaa juniorityötä.

- Kilpailu on rovaniemeläisen jalkapallon etu. Toivottavasti seurojen yhteistyö poikii esimerkiksi niin, että lahjakkaimmat pelaajat pystytään nostamaan omiin tasoryhmiin ja tarjoamaan heille riittävän tasokasta valmennusta. Olen kuullut Lynxin toiminnasta vain hyvää, joten uskon yhteistyön toimivan, Koivuranta totesi.

Konkreettinen yhteistyön osoitus oli jo rovaniemeläisten A-junioreiden paketointi Rovaniemen Jalkapalloakatemian lipun alle.

Kuka?

Marko Koivuranta

Ikä: 31.

Tehtävä: RoPSin junioripäällikkö.

Ammatti: sosionomi.

Peliura: RoPS 1995-96, 1998-99 ja 2009 (SM-liiga), 1997 FC Santa Claus (Kakkonen), FC Jazz 2000-2003 (SM-liiga), AC Oulu 2004-05 (Ykkönen), 2006-2008 FC YPA (Kakkonen).

Maaottelut: 21 poikien maaottelua, 20 miesten futsalmaaottelua.

Muuta: Kanuunoiden futsaljoukkueen pelaajavalmentaja.

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa


Tulosta