Kauden viimeinen taisto Lapin hegemoniasta - RoPS kohtaa PS Kemin

thumb 180914aVeikkausliigan maaottelutauko antoi joukkueille hetken hengähdystauon ennen kauden ratkaisevia syyskierroksia. RoPS ja PS Kemi kohtaavat tänään perjantaina Kemin Sauvosaaressa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 17.30. Rovaniemellä peliä voi seurata Oliver's Cornerissa sekä Feel Vegasin ja Cafe & Bar Zoomitin yhteisessä Kuluma loungessa.

RoPS:n ja PS Kemin tämän kauden aiemmat kohtaamiset ovat molemmat päättyneet rovaniemeläisvoittoon. Huomenna kohdattavat "Kingit" ovat kuitenkin liki täysin eri joukkue, jota vastaan RoPS otteli vielä juhannuksen alusviikolla.

Kesäkuisesta Kemin avausmiehistöstä peräti puolet on vaihtanut eri syistä maisemaa, ja samoin on vaihtunut täysin myös joukkueen valmennusjohto. Tällä hetkellä PS Kemiä luotsaa skotlantilainen David Hannah apunaan rovaniemeläisille erittäin tuttu herrasmies Steven Polack.

David Hannah on palannut perusasioiden äärelle. PS Kemi taistelee jos ei olemassaolostaan niin ainakin kynsin hampain sarjapaikastaan.

Hannah peluuttaa yksinkertaista ja suoraviivaista jalkapalloa. Kemi ei hae tyylipisteitä vaan taistelee ja tsemppaa. Kentän laidalla lajijargon on korvattu hillittömällä energialla.

- Meidän on oltava nopeita, RoPS-valmentaja Toni Koskela alustaa.

- Kun menetämme pallon, meidän prässin on oltava nopea, jotta estäisimme pitkät pallot heidän kahdelle ylhäällä odottavalle hyökkääjälle. Meidän on myös pystyttävä puolustamaan boksia, sillä sinne lyödään varmasti palloa aina kun vain on tilaisuus.

RoPS on Veikkausliigassa tällä hetkellä toisena ja PS Kemi Kings viimeisenä, mutta pistetilanne ei kerro aivan kaikkea. Vaikka PS Kemi hävisi edellisen ottelunsa TPS:aa vastaan rumasti 4-1, on se kuitenkin elokuun aikana nipistänyt pisteen SJK:lta, FC Lahdelta sekä myöskin Helsingin Jalkapalloklubilta.

Kotonaan Kemi tulee olemaan vahva. Sauvosaari ei ole vierasjoukkueille helppo. Siihen on varautunut myös RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

- Varmasti on tulossa taistelupeli, Koskela arvelee.

- Edellisen kohtaamisen tapaan olemme taas harjoitelleet Susivoudissa totutellen pienempään kenttään ja luonnonnurmeen. Sääennusteet lupaavat ottelun alle kovaa tuulta ja mahdollista ukkosta. Niihinkin olosuhteisiin pitää vain sopeutua.

Rovaniemen Palloseuralle seuraava viikko tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen. Perjantaina ratkotaan Lapin hegemonia - seuraavalla viikolla mahdollisesti paljon enemmän. Maanantaina RoPS kohtaa kotonaan sarjakolmosen Kuopion Palloseuran. Ensi viikon perjantaina vastassa on sarjakärki HJK.

Sinne saakka ei Toni Koskela kuitenkaan ole katsettaan vielä suunnannut.

- Edelleen etenemme peli kerrallaan. Toki voitto huomenna, niin olisimme askeleen lähempänä tavoitetta, Koskela sentään myöntää.

Rovaniemen Palloseuran kokoonpanosta puuttuu edellisessä FC Honka-ottelussa kaksi varoitusta ottanut ja siten pelikieltoaan kärsivä Vahid Hambo. Muuten RoPS-miehistössä ei ole ennakkoon poissaoloja.

Veikkaamalla tukea RoPS-junnuille

Muistathan, että pelaamalla Veikkauksen pelejä sivujemme linkkien kautta, tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa.

Kierroksen pitkävetokohteet: www.veikkaus.fi/fi/pitkaveto
Kierroksen monivetokohteet: www.veikkaus.fi/fi/moniveto
Kierroksen vakiorivi: www.veikkaus.fi/fi/vakio

Ruutu+ 2 kk puoleen hintaan

Ruutu+ näyttää kaikki RoPS:n matsit suorana kotisohvalle! Tilaa oma pakettisi osoitteesta: kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018

Käyttämällä koodia ROPS2018 saat Ruutu+:n kahdeksi kuukaudeksi puoleen hintaan. Kaksi kuukautta yhteensä vain 9,95 €.

 

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Jaa tämä uutinen
FaceBook  Twitter  

Ota yhteyttä

Yhteystiedot:

  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227

  jari.ilola(@)rops.fi
 +358 400 322 374

 Koskikatu 24 as. 5 , 96200 Rovaniemi

Kaikki yhteystiedot

JoomShaper