RoPS:lle huippuvahvistus - Taye Taiwo siirtyy Napapiirille

thumb 180307Yksi alkavan Veikkausliigakauden suurimmista siirtouutisista kuultiin tänään Napapiiriltä. Taye Taiwo, 32, edustaa ensi kaudella Rovaniemen Palloseuraa. Sopimus kattaa kuluvan kauden.

RoPS on Taye Taiwolle järjestyksessä toinen seura, jota hän edustaa Veikkausliigassa. Taiwo tuli suomifutiksen seuraajille erittäin tutuksi kausilta 2015 ja 2016, jolloin hän pelasi Helsingin Jalkapallon väreissä.

Ennen Suomeen siirtymistään Taiwolla oli allaan kuusi kautta Ranskan pääsarjassa Olympique de Marseillen organisaatiossa. Meriittilistalta löytyy myös sekä Italian että Turkin pääsarjaa ja yli 50 ottelua Nigerian maajoukkueessa.

Viime kaudelta Taiwo keräsi isoja minuutteja sekä Sveitsin että Ruotsin pääsarjasta.

- Taye on kentällä selkeä johtaja ja voittajatyyppi, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvaa uutta pelaajaansa. Taiwo tuli Koskelalle tutuksi jo heidän yhteisiltä HJK-vuosiltaan.

- Hän on erittäin fyysinen pelaaja ja ylipäätään hyvä jalkapalloilija. Tayella on vahva vasemman jalan laukaus, joten hän tulee olemaan erinomainen täsmäase myös meidän erikoistilanteisiin.

Kuluvan talven Taiwo on harjoitellut nykyisessä kotikaupungissaan Milanossa. Toni Koskelan yhteydenotto kesken harjoitusjakson oli miehelle iloinen yllätys.

- Toni muodosti jo HJK:ssa kanssa erinomaisen valmennuskaksikon Mika Lehkosuon parina. Kun Toni jokin aika sitten kysyi, olisinko kiinnostunut RoPS:sta, päätös oli minulle todella helppo, Taiwo kertoo.

- Minua motivoi työnteko. Tämä on myös todellinen unelma-ammatti olla jalkapalloilija. Koskaan ei voi tietää, mistä maasta itsensä seuraavana päivänä löytää, ja nyt saan tuoda osaamiseni Rovaniemen Palloseuraan.

Pelipaikaltaan Taiwo on lähtökohtaisesti vasen laitapuolustaja, mutta hän pystyy huolehtimaan myös topparina tontin. RoPS:n puolustuksen linjaan Taiwo tuo mukanaan kaivattua kokemusta.

- Olen jo oppinut, että jokaista ottelua ei aina voi voittaa, mutta jokaisessa ottelussa voi antaa kaikkensa, Taiwo kuvaa omaa pelifilosofiaansa.

- Kentällä en pidä siitä, jos vastustaja pääsee pelaamaan. En halua antaa vastustajalle sitä iloa, että he pääsisivät kontrolloimaan, vaan minä haluan olla se, joka pelaa ja kontrolloi.

Taye Taiwo lentää tänään Suomeen ja suoraan Kajaaniin, jossa RoPS harjoittelee kolmen päivän ajan ennen lauantaista Cup-ottelua. Taiwon pelilupa pyritään samaan valmiiksi, mutta on mahdollista, ettei hän pelaa vielä lauantaina.

Taye Taiwo

Koko nimi: Taye Ismaila Taiwo
Syntynyt: 16.4.1985 Lagos, Nigeria
Pituus: 183 cm
Pelipaikka: Vasen laitapuolustaja
Junioriseurat: Gabros International FC, Lobi Stars
Aiemmat seurat: Olympique de Marseille, AC Milan, Queens Park Rangers (laina), Dynamo Kiova (laina), Bursaspor, HJK, Lausanne-Sport, AFC Eskilstuna

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen


Tulosta